אם עד עכשיו לא סיפרתי לכם, אז יש לי חולשה לחריף. בכלל יש לי חולשה למאכלים פיקנטיים מעקצצים בלשון, עצם המחשבה על קשיו מתובל חריף גורמת לי לרייר.. כל מה שמשלב צ'ילי ופפריקה חריפה אדומה הופך עבורי למעדן.
לפעמים אני מגזים קצת וחורג מהמתכון ומוסיף קצת יותר פלפל מהמקובל. קחו לדוגמא שקשוקה מרוקאית חריפה שאני מאוד אוהב, לפעמים בכדי שכולם יוכלו להנות מהשקשוקה שאני מכין, אני מפצל את השקשוקה לשתי מחבתות, שקשוקה אחת אני מכין חריפה בטירוף ואחת אכילה. אותו דבר קורה לי עם חריימה, חריימה מרוקאי אני מפציץ בפלפל חריף וברוב המקרים אני מוסיף מספר סוגים של פלפל.
בגלל האהבה שלי לחריף, חשבתי לשלב את הטעמים של פלפל צ'ילי ופפריקה חריפה יחד עם האגוז האהוב עלי בכל מתכונת וצורה: קשיו.
זה מתכון לאגוזי קשיו פיקנטי פשוט מאוד, מספר מצומצם של מרכיבים ותוך פחות מחצי שעה יש לכם אגוזי קשיו מתובלים חריפים ומאוד בריאים.
אם מדברים על בריאות אז קשיו נמצא כנוגד דיכאון. ממש תרופה טבעית נגד דיכאון. בנוסף קשיו לא קלויים עשירים מאוד בשומן צמחי בלתי רווי. קשיו הוא מקור מצוין לאשלגן, אבץ, מגנזיום וסידן. קשיו מומלץ מאוד לאנשים שסובלים מעייפות כרונית, בעיות עור ועוד.. קשיו הוא אגוז בריא!
ערכו התזונתי של אגוז הקשיו – ב 100 גרם של אגוזי קשיו יש 553 קלוריות, הערך הקלורי מתפלג ל 23% פחמימות, 66% שומן ו 11% חלבון.
אני בטוח שאתם תתאהבו בקשיו מתובל. הם פריכים, טעימים מאוד, מעט מתוקים, חריפים וממכרים. קשיו הוא חטיף בריאות מלא אנרגיה, ומומלץ לשלב אותו בכל סלט, לפזר אותו מעל כקישוט במנת אורז לבן. והכי חשוב! קשיו חריף הולך נהדר עם בירה.
למי מכם שחשובה לו כמות הקלוריות שיש בקשיו, אז ברבע כוס של קשיו מתובל מוכן יש בערך 200 קלוריות.
אם תנסו את המתכון הזה, תעדכנו אותנו! תשאירו תגובה, תרגישו חופשי.

- 2 כוסות קשיו טבעי לא קלוי (250 גרם)
- 1/2 כוס סוכר חום
- 1/4 כפית כמון
- 1 כפית מלח שטוחה
- 1 כף גדושה של צ'ילי חריף
- 1 כף פפריקה חריפה מרוקאית
- 1/4 כוס מים
- כמה טיפות TABASCO
- מיץ מחצי לימון
- מחממים תנור אפייה לטמפרטורה של 170 מעלות.
- מניחים את הקשיו בתבנית האפיה ומכניסים לתנור למשך 8 דקות.
- בינתיים, לסיר קטן מכניסים סוכר חום יחד עם 1/4 כוס מים ומביאים לרתיחה על להבה קטנה.
- מיד שהסוכר נמס מוסיפים את הצ'ילי, הכמון המלח והפפריקה החריפה מערבבים עד שכל החומרים מתמזגים יחד ומסירים את הסיר מהאש.
- לתערובת התבלינים בעודה בסיר מוסיפים את הקשיו ומיץ לימון ובוחשים הכול יחד עד שאגוזי הקשיו מצופים בצורה אחידה.
- לוקחים תבנית אפיה ומרפדים אותה בנייר אפיה. את הקשיו מפזרים בצורה אחידה על נייר האפייה ומכניסים לתנור למשך 14 דקות על חום של 170 מעלות. כל מספר דקות יש לערבב את הקשיו בתבנית.
- לאחר 14 דקות מוציאים את התבנית מהתנור ומניחים אותה בצד להתקרר למשך 10 דקות.
- הקשיו נדבקים לנייר האפיה אך שהם מתקררים הם נפרדים ממנו בקלות.
- בעזרת הידיים לוקחים חופן מלא קשיו ומשפשפים יד ביד עד שכל שאריות הסוכר נשברות והקשיו נשארים נקיים.
- את הקשיו מעבירים לכלי המאפשר סגירה הרמטית לצורך שמירה על הפריכות.
כתיבת תגובה