שכתבתי את הפוסט האחרון, הבנתי שעדיין לא פרסמנו באתר מתכון לאורז מלא, ואת זה הייתי חייב לשנות כמובן. הפעם שידרגנו את האורז והוספנו בצל מטוגן ומש יצא ממש נהדר.
אורז מלא נחשב לאורז משובח. האורז המלא מעניק ארומה וטעם עדין ומיוחד, ויחד עם זה גם אוצר תזונתי לא קטן של וויטמינים.
אורז מלא מספק יותר סיבים תזונתיים מאשר אורז לבן. סיבים תזונתיים מסייעים בירידה במשקל, מורידים את רמת הכולסטרול, מאזנים את רמת הסוכר בדם ובכך מפחיתים את הסיכון לסוכרת, מזינים את חיידקי המעיים הטובים ועוד…
אורז מלא הוא אורז בריא והוא בקלות הופך כל ארוחה למושלמת. אורז מלא יכול לשדרג לכם את ארוחת הצהריים ולהיות תוספת נהדרת למנות עיקריות כמו : קציצות עדשים כתומות טבעוניות אפויות בתנור, צלי בקר ביין אדום עם ארטישוק, תבשיל בקר עם יין.
זוכרים אותם המנות הנהדרות שהכנו עם אורז לאחרונה? אם לא, אני ממליץ לכם להכין אותן: אורז עם בשר טחון, והתבשיל הנהדר עוף עם אורז.
ברוב המתכונים הכוללים אורז לבן ניתן בהחלט להשתמש באורז מלא (רק להוסיף יותר מים מאשר מצוין במתכון המקורי). שאני רוצה קצת שינוי לפעמים במקום אורז לבן אני מכין כרוב ממולא בשר ואורז ואפילו פלפלים ממולאים עם אורז מלא.
אם אתם מתכננים להכין את המתכון הזה, יידעו אותנו! נשמח אם תשאירו תגובה, אתם גם מוזמנים לדרג, אם הכנתם את המנה אל תשכח לתייג תמונה ולשתף ב Facebook או ב Instagram בכדי שכולם יוכלו לראות

- 2 כפות שמן
- 1/2 1 כוסות אורז מלא
- 1 בצל גדול חתוך לחצי ופרוס
- 1 כוס מש
- 1 כפית מלח
- 1 כפית כמון
- 1 כף אבקת מרק
- 3 כוסות מים פושרים
- לבשל את המש בסיר קטן עם ליטר מים במשך 10 דקות ולסנן.
- בסיר בינוני מטגנים את פרוסות הבצל ב- 2 כפות שמן עד להזהבה.
- לאחר שהבצל הזהיב מוסיפים את האורז ומטגנים יחד עוד כ- 3 דקות, מוסיפים את המש, מלח, כמון ואבקת המרק ומערבבים היטב.
- מוסיפים לסיר 3 כוסות מים ומבשלים על אש בינונית עד נמוכה בערך 30 -40 דקות עד שכל המים נספגים והאורז מוכן.
אפשרו לאורז לנוח כ 10 דקות כאשר הסיר מכוסה. לאחר מכן בעזרת מזלג יש לפתוח את האורז באמצעות ערבוב עדין.
כתיבת תגובה