אורז עם בשר טחון זו ארוחה מלאה וכיף לשלב עם המנה הבשרית הזו גם ירקות טריים ולהפוך את כל הארוחה למזינה מאוד שכוללת את רוב אבות המזון. אני ממש אוהב לפזר סלט קצוץ דק בטמפרטורת החדר וללא תבלינים על כל המנה. אורז עם בשר טחון היא מנה מהירה ותוך 25 דקות יש לכם ארוחת צהריים נהדרת וטעימה במיוחד.
אנשים תמיד שואלים אותי איך אתה מספיק לעבוד, לבשל ולכתוב בבלוג? אחרי הכל אנחנו לא מבשלים לפרנסתנו ובטח לא אוכלים 3 ארוחות ביום… בגדול, אנחנו מחפשים מתכונים קלים טעימים במיוחד לימי השבוע שבו אנו עסוקים במרוץ אחרי הזמן, אוכל קל שאפשר להכין מהר, אוכל שכולם אוהבים.
לרגעים המיוחדים האלה שבהם אנו קצרים בזמן, יש את המנה הטעימה הזו, אורז עם בשר טחון שאפשר להכין בשלל גרסאות. אפשר להכין את האורז ולבזוק מעליו את הבשר המוכן ואפשר לערבב יחד את הכל לאחר הבישול. זה כבר תלוי בכם.
זה מתכון קל להכנת אורז עם בשר בקר טחון. תהליך הבישול של הבשר לוקח משהו כמו 10 עד 15 דקות, ואם יש לכם שאריות של אורז לבן מבושל, כל המנה תהיה על השולחן בצ'יק, ותוך זמן קצר יש לכם ארוחה מלאה.
אם אין לכם אורז לבן אני ממליץ להעזר במתכון שלנו להכנת אורז לבן בסיסי שפרסמנו בעבר. זה מתכון נהדר לאורז שיוצא אחד אחד!
על המנה שלי אני אוהב לפזר ערימה של בשר טחון ועל המערום הזה אני מפזר סלט קצוץ דק מירקות טריים. אגב, גם על בורגול עם בשר טחון אני מפזר סלט מעל הכול.
זו מנה נהדרת ארוחה של ממש מלאה בחלבון. זו מנה שמתאימה לכולם! ילדים עפים על השילוב הזה של בשר טחון עם אורז.
המלצה שלי לא לוותר על הסלט!!

אורז עם בשר טחון. כיף לשלב עם המנה הבשרית הזו גם ירקות טריים ולהפוך את כל הארוחה למזינה מאוד שכוללת את רוב אבות המזון. אורז עם בשר טחון זו מנה נהדרת ארוחה של ממש מלאה בחלבון.
- 1 ק"ג בשר בקר טחון
- 3 בצלים בינוניים
- 5 שיני שום
- 2 גזרים
- 2 עגבניות
- 1 כפית גדושה מלח ים
- 1 כפית פלפל שחור
- 1 כפית קימל טחון
- 1 כף פפריקה חריפה
- 1 כפית פלפל צ'ילי גרוס
- 1 כפית ראס אל חנות לא חובה- אנחנו הוספנו - יצא מדהים
- ½ כוס פטרוזיליה קצוצה
- 3 כפות שמן זית
- ½ 1 כוסות אורז לבן מוכן
- סלט ירקות קצוץ דק (אופציה)
- קוצצים את הבצל יחד עם השום ומטגנים במחבת עם 3 כפות שמן זית עד שאין יותר נוזלים במחבת(אין צורך בהשחמה).
- מגרדים את העגבניות ואת הגזר על פומפיה גסה.
- בקערה גדולה מערבבים את הבשר יחד עם העגבניה והגזר ומוסיפים את כל התבלינים כולל הפטרוזיליה.
- את כל התערובת של הבשר הטחון מניחים מעל הבצל המטוגן במחבת ללא ערבוב ונותנים לבשר להתבשל מלמטה במשך 5 דקות לפחות עד שכל הנוזלים נעלמים.
- לאחר 5 דקות תוך כדי בישול מתחילים לערבב יחד את הבשר במחבת ובעדינות ומפוררים אותו בעזרת כף מעץ כל מספר דקות מערבבים קצת כך במשך 10 דקות.
- הבשר מוכן לאחר 15 דקות.
- את הבשר כולל הנוזלים שנשארו במחבת מוזגים מעל צלחת אורז לבן - בתאבון.
כתיבת תגובה