העולם מתחלק לשניים כאלה שמאוד אוהבים אפונה וכאלה שממש לא, אלה שלא אוהבים אפונה גם לא מצליחים להבין על מה כל המהומה.
בואו נודה, אף על פי שכולנו אוהבים ירקות ירוקים טריים לפעמים אנחנו צריכים משהו מבושל מתוק וירוק, ומה יותר טוב מאפונה. למרבה המזל, אצלנו בבית, אנחנו תמיד מחזיקים לפחות שקית אחת של אפונה קפואה. מדהים איך אפונה קפואה שומרת על הצבע שלה והטעם הטעים להפליא גם בהקפאה עמוקה.
אפונה ירוקה ברוטב היא תוספת נהדרת ובריאה. אפשר להוסיף אותה לכל תבשיל והיא תשדרג לכם כל סלט בריאות. אבל הכי כיף להכין את האפונה כתוספת למנה עיקרית, לתת לאפונה את הכבוד שמגיע לה ולהפוך אותה כמעט למנה בפני עצמה.
אפונה היא באמת פרי נהדר! כן, כן, אפונה היא פרי, כיוון שהיא מכילה זרעים שהתפתחו מפרחים. האפונה היא מקור נהדר לרכיבים מזינים החיוניים לבריאותנו. נוגדי חמצון ואנטי דלקתיים הם חלק קטן מהיתרונות של אפונה ירוקה. באפונה יש המון ויטמינים כמו ויטמין C וויטמין E, כמות גבוהה של אבץ ומינרלים, ולאחרונה, מחקרים הראו כי אפונה ירוקה היא גם מקור מצוין לאומגה 3.
הפעם החלטנו להכין אפונה ירוקה עם רוטב מעט חריף יחד עם פטריות מקופסת שימורים. זה מתכון קל מאוד להכנה של אפונה עם פטריות. אם תורידו מהמתכון את הפלפל צ'ילי החריף שאנחנו מוסיפים, תהפכו את התוספת הזו למתאימה גם עבור ילדים שאוהבים אפונה.
אל תפספסו את התוספות הקלות והמיוחדות שלנו: תפוחי אדמה אפוים בתנור קטנים וקריספיים בטרוף בקלי קלות, שעועית ירוקה ברוטב עגבניות אדום פיקנטי, בטטה במיקרו ב 10 דקות הכי פשוט הכי קל שיש, אורז מלא עם שעועית מש תוספת בריאה וטעימה, ולסיום התוספת שיכולה להיות אם רק תרצו גם מנה עיקרית אטריות רחבות עם סולת ובצל מטוגן התוספת שתופסת.
אם החלטתם להכין את המתכון ידעו אותנו! השאירו תגובה, כדי שנוכל לראות מה אתם חושבים, עדכנו איך יצא לכם. ואל תשכחו לשתף שכולם יהנו!

- 1 חבילה אפונה קפואה (חבילה של 800 גרם)
- 1 קופסא שימורי פטריות חתוכות (קופסא במשקל 400 גרם)
- 1 בצל גדול קצוץ לקוביות
- 2 שיני שום גדולות כתושות
- 2 כוסות מים
- 1/2 1 כפיות מלח
- 1 כפית כמון
- 1 כפית פפריקה מתוקה
- 1 כף אבקת מרק
- 1 כף צ'ילי חריף
- 2 כפות שמן
בסיר עמוק לטגן את הבצל הקצוץ, כשהבצל מזהיב להוסיף את השום הכתוש יחד עם הפטריות ולטגן עוד כדקה.
- לאחר דקה לשפוך את תוכן שקית האפונה לסיר ולערבב.
- להוסיף תבלינים (מלח, פפריקה, כמון, אבקת מרק וצ'ילי - למי שהחליט ללכת על חריף) ולערבב היטב, להוסיף את המים ולבשל על אש נמוכה כ- 40 דקות או עד צמצום המים.
- לטעום ולתקן תיבול לפי הצורך.
אסי
טעים מאד, לא הוספתי אבקת מרק
לילי
אין התייחסות לפטריות במתכון
EasyRecipes
היי לילי,
תודה רבה, עודכן.
eliram
החלפתי את אבקת המרק בתיבולית בצל ,יצא סוף