אם יצא לכם לבקר באיטליה בחודשי הקיץ החמים בוודאי שמתם לב לעובדה שבשעות אחר הצהריים המוני אנשים מסתובבים עם כוסות יין מלאות במשקה בצבע כתום בהיר. המשקה הכתמתם נקרא אפרול, משקה עדין וקליל יותר מקאמפרי. האפרול הוא בעל כמות אלכוהול נמוכה יחסית 11%, הוא מריר מתקתק וטעים במיוחד. אפרול נרקח בשנת 1919 בחבל ונטו שבאיטליה, ומאז עם השנים הפופולריות שלו רק הלכה והתעצמה. הייחודיות של המשקה הנפלא הזה היא שאפשר לערבב אותו עם הרבה מאוד משקאות אחרים ולרקוח קוקטיילים נהדרים.
שהכנו את המתכון והתחלתי לצלם הבנתי ישר שהקוקטייל הזה הולך להיות המשקה המרענן של הקיץ. המשקה פשוט מושלם, הטעם המיוחד של האפרול נובע מערבוב של תערובות צמחים ושורשים שנשארו עד היום בגדר סוד. לאחר שחקרתי קצת הבנתי שבתחילת דרכו שתו את האפרול רק עם קוביות קרח ופלח תפוז. אך הדרך המקובלת היום היא להכין מהאפרול קוקטייל שפריץ, וחברים אני חייב לציין זה טעים, מרענן ומחליף כל בריזר טוב שאתם מכירים. אגב, שמתם לב שהשפריץ חזר לאופנה?
במזרח אירופה נהוג כבר שנים לשתות יין שפריץ. שפריץ הוא יין מוגז עם מעט פחמן דו חמצני. בישראל, בשנות השישים יוצאי מזרח אירופה היו נוהגים להכין שפריץ מיין לבן עם מעט מי סודה. כבר אז ידעו מה זה משקה קיצי מרענן.
הקוקטייל הקיצי הזה ישדרג לכם את הקיץ עד שלא תרצו שיגיע החורף. אתם לא תאמינו עד שלא תנסו בעצמכם. זה מתכון פשוט וקל, אפילו זול (יחסית) בהשוואה למשקאות אלכוהוליים אחרים. מה שנחמד במשקה הזה הוא שגם הקרובים והחברים היותר מבוגרים שלכם יתענגו עליו.
אז איך מכינים אפרול שפריץ? אפרול שפריץ מורכב מאפרול בתוספת של יין לבן יבש מבעבע עם מעט סודה קוביות קרח ופלח תפוז או כל פרי הדרים אחר. היחסים ניתנים לשינוי כראות עיניכם והטעם האישי שלכם. היין המבעבע המומלץ להכנת הקוקטייל הוא פרוסקו איטלקי שדומה מאוד לקווה. הפרוסקו קצת יותר קליל מהקווה לטעמי, ולכן מומלץ להשתמש בו, אבל כל יין לבן יבש מבעבע אחר יהיה טוב לקוקטייל הזה. אנחנו מוסיפים למשקה גם מעט ג'ין אך זה ממש לא חובה.
רמת האלכוהול הנמוכה שיש באפרול מאפשר לשתות אותו כמעט בלי הגבלה ולהישאר עם חיוך שדבוק לכם לפנים, זה בדרך כלל קורה לאחר 2 כוסות משקה בימי הקיץ החמים תחת שמש יוקדת באוירה הנכונה. אם אתם לא יכולים לחכות כדי לחוש את ההרגשה הזאת, אתם יכולים להוסיף וודקה למשקה היחס של הוודקה יהיה דומה ליחס הסודה או במקומה, ולשתות את הקוקטייל בעזרת קש.

- קומץ של קוביות קרח
- 80 מיליליטר של אפרול
- 100 מיליליטר של פרוסקו
- 25 מיליליטר של ג'ין אופציונלי
- מעט סודה
- 1 פרוסה של תפוז
- מזגו לכוס 80 מיליליטר של אפרול, והוסיפו 100 מיליליטר של פרוסקו ומעט סודה.
- הוסיפו 3 קוביות קרח ופלח תפוס לקישוט.
היין והסודה צריכים להיות קרים.
אם שותים לא נוהגים!
כתיבת תגובה