בורגול עם בשר טחון מבורגול בינוני או דק מככב אצלנו בדרך כלל כארוחה מלאה. כתוספת למנה הנהדרת הזו אנחנו מגישים סלט ירקות קצוץ דק. אני לא מבין איך עד עכשיו לא העלנו את המתכון הנהדר הזה. שילוב הטעמים של בשר טחון יחד עם בצל מטוגן, גזר ופטרוזיליה יחד עם חריפות עדינה זהו שילוב קטלני שלא יתן לכם מנוח. אתם תחסלו את הצלחת תוך דקות ותרוצו לסיר למיקצה נוסף.
בורגול הוא מרכיב נפוץ במטבח ההודי, סורי, ישראלי, לבנוני, תורכי, ומשלבים אותו במנות ים תיכוניות. ניתן להשתמש בבורגול במרקים, מאפים, בסלטים וכמובן בבישול. הערך התזונתי של הבורגול גבוה מאוד מה שהופך אותו לתחליף מצויין לאורז או לכל פחמימה אחרת.
בורגול עשוי מגרגרי חיטה מבושלת, שיובשה ונגרסה לעובי הרצוי, בדרך כלל הוא מגיע גרוס עבה או דק. בורגול הוא מזון בריא מאוד. בורגול עשיר מאוד בסיבים תזונתיים, הוא מכיל כמויות נכבדות של מגנזיום, אשלגן, קלציום וויטמין B-6. מאה גרם של בורגול מבושל מכיל כ – 83 קלוריות. אם אתם רוצים לדעת בדיוק מה ערכו התזונתי של בורגול אתם מוזמנים לעיין בטבלא הזו: בורגול מבושל ערך תזונתי.
אחד היתרונות המובהקים של בורגול שהוא מכיל מעט מאוד שומן, הוא מתאים מאוד לאלה שניזונים בעיקר מתזונה דלת שומן. יתרון נוסף הוא כמות נכבדת מאוד של סיבים תזונתיים שחשובים בספיחת כולסטרול מהמזון שאנו אוכלים, סיבים תזונתיים חיוניים מאוד גם לתפקודה התקין של מערכת העיכול.
חברים יקרים, אם אתם מחפשים מתכונים נוספים עם בשר טחון אנו ממליצים לא לפספס את המתכונים: צ'ילי קון קרנה מקורי אמיתי, פאי רועים מסורתי אמיתי, בורקס בשר עם בצק עלים ואת המתכון הכי שווה לערייס עראייס פיתה ממולאת בשר טחון במחבת בטוסטר או בתנור.

- 1 כוס בורגול
- 1 בצל גדול פרוס לחצאי עיגולים
- 2 כפות שמן
- ½ כפית מלח
- 1 כפית אבקת מרק
- ¼ ק"ג בשר טחון עם כבש
- 1 גזר גדול מגורד גס
- 1 עגבניה גדולה מגורדת גס
- 1 כוס פטרוזיליה קצוצה
- 1 כפית מלח
- 1 כף אבקת מרק עוף
- ½ כף פפריקה אדומה מתוקה
- ½ כף פפריקה אדומה חריפה
- 1 כפית כמון
- 1 כפית צ'ילי גרוס - אופציה לאוהבי החריף
- בסיר בינוני מטגנים את חצאי הבצל הפרוס עד להזהבה.
- שוטפים היטב את הבורגול במסננת ומוסיפים את הבורגול לבצל. מטגנים על אש בינונית ביחד עם הבצל עוד כ- 2 דקות, מוסיפים מלח, אבקת מרק ומים בגובה כ- 2 ס"מ מעל הבורגול (בערך כוס וחצי מים) עד שהבורגול סופג את מלוא המים.
- בינתיים שהבורגול מתבשל מכינים את הבשר. במחבת גדולה מניחים את הבשר ומטגנים עד שמזהיב תוך כדי פירור הבשר לפירורים, לאחר שהבשר מטוגן, מוסיפים את הגזר המגורד ומטגנים עוד כ- 5 דקות, מוסיפים את העגבניה ומטגנים ביחד עוד 5 דקות מערבבים היטב ומוסיפים תבלינים: מלח, אבקת מרק, פפריקה אדומה מתוקה וחריפה, כמון וצ'ילי חריף ומערבבים היטב.
- מכבים את להבת הטיגון של הבשר, ומוסיפים את הפטרוזיליה הקצוצה.
- מוסיפים את הבשר המטוגן לבורגול המבושל ומערבבים היטב.
המלצת הגשה: למזוג לצלחת הגשה מהבורגול עם הבשר ולצקת מעל טחינה גולמית.
דנה
היי במה אפשר להחליף במקום אבקת מרק עוף?
EasyRecipes
להוסיף יותר מלח ותבלינים. וכל הזמן לטעום שלא יצא מלוח.