בשר טחון עטוף בבצק עלים זהוב קריספי בציפוי שומשום שמתפזר לכל עבר וצריך לנער מהחולצה זה בדיוק מה שתקבלו, זו החוויה שאני רוצה להעביר לכם היום, חוויה נהדרת עוד מתקופת הילדות. בעזרת מתכון סופר סופר קל ופשוט אתם תכינו היום בורקס בשר עם בצק עלים שיגרום לכל מי שינגוס בו להתנער ולכל מי שעומד ליד להזיל ריר.
זה בורקס בשר שאפשר להכין מראש להקפיא ולהוציא שמתחשק לכם משהו קריספי, או שנקלעתם לסיטואציה ששכחתם להוציא משהוא לארוחת צהרים או ערב. זו ממש ברכה שיש לכם בורקס בשר במקפיא במיוחד שנוחתים עליכם אורחים ללא הודעה מוקדמת. כן תאמינו או לא יש לי כמה חברים שמתקשרים אלי ומודיעים לי שהם בסביבה והם קופצים לביקור, שזה נחמד וממש כיף, אבל גם טיפה מלחיץ. מבינים למה אני מתכוון?
למי שיש ילדים בגיל ההתבגרות, בטח מכיר את המשפט הקצר הזה – אמא אני רעב מה יש לאכול? (מה ניסגר איתך.. רק עכשיו סיימת לאכול!) כן, בתקופה האחרונה האוכל הוא נושא שיחה מרכזי בבית.. כל הזמן כולם רעבים. פעם בכמה שעות עד שהם (הילדים) מחליטים כבר להזיז את עצמם ממסך המחשב הם הולכים ישר לכיוון המטבח ומחפשים משהו לאכול. לפעמים צריך לדאוג גם לחברות של הילדים שנשארות לישון אצלנו.. מה שאומר שצריך לוודא שיש לנו בבית אוכל זמין בהישג יד שאפשר בעזרתו להאכיל כמה ילדים/מתבגרים רעבים.
זה מזכיר לי שאנחנו היינו ילדים תמיד היה לנו במקפיא מספר סוגי בורקס. לכל אחד היה את הבורקס המועדף. 3 בנים ולכל אחד העדפה אישית שונה. עד היום הבורקס המועדף עלי הוא בורקס עם מילוי תפוח אדמה מרובעים, והאחים שלי, זה כבר משהו אחר, הם לא נגעו באף בורקס שלא היה בעל צורה משולשת עם מלית של גבינה. חגיגת הבורקס היתה מתחילה ביום שבת בחוף הים ולפעמים את השאריות היינו אוכלים גם בערב.
צפו בסרטון הקצר עקבו אחר השלבים בהכנת בורקס בשר בערוץ youtube
אז סיכמנו שזה מצוין שיש בורקס בשר או כל בורקס אחר מוכן במקפיא. עכשיו די ברור לי גם למה אמא שלי תמיד דאגה שתמיד יהיה לנו בורקסים במקפיא.
מחפשים מתכונים נוספים עם בשר טחון? אל תפספסו את המתכון: עראייס פיתה ממולאת בשר טחון במחבת בטוסטר או בתנור, פאי רועים מושלם עם בשר בקר ירקות ומחית תפוחי אדמה, מתכון טעים פשוט וקל של צ'ילי קון קרנה מקורי אמיתי, ומנת הממולאים הכי טובה בעיר: כרוב ממולא בשר ואורז טעים בטירוף בקלי קלות.
החלטתם להכין את המתכון? בבקשה ידעו אותנו! השאירו תגובה, כדי שנוכל לראות מה אתם חושבים, עדכנו איך יצא לכם. ואל תשכחו לשתף שכולם יהנו! אתם יותר ממוזמנים לבקר אותנו בעמוד האינסטגרם שלנו בכתובת: easy_recipes_israel ובעמוד הפייסבוק EasyRecipes.

- 1 ק"ג בשר טחון
- 1 חבילה בצק עלים מופשר
- 2 בצלים גדולים קצוצים
- 4 שיני כתושות
- 1 חבילה פטרוזיליה
- 1/2 כף טימין קצוץ
- 1 כף פפריקה מתוקה/או מעושנת
- 1 כף כמון
- 1 כף אבקת מרק
- 1 כף עגבניות מרוסקות
- 1 כפית מלח
- 1 כף שמן
- 1 ביצה למריחה
- 1/4 כוס שומשום לציפוי
- נחמם מראש את התנור ל 180 מעלות. נכין תבנית אפיה ונניח בתוכה נייר אפיה.
- במחבת רחבה מטגנים את הבצל בכף שמן עד להזהבה. מוסיפים את הבשר הטחון ומפוררים את הבשר בצורה אחידה במחבת. משאירים את הבשר מספר דקות ללא ערבוב, עד שהוא מקבל קצת צבע(פעולה זו גם תמנע הגרת נוזלים מהבשר).
- לאחר שהבשר שבא במגע עם המחבת התחיל לקבל צבע ולהתבשל מתחילים לפורר אותו בעזרת כף מעץ. תהליך זה לוקח מספר דקות ומעט סבלנות. המטרה היא שלא יהיו חתיכות בשר גדולות מידי והפירורים יהיו די אחידים בגודלם.
- בשלב הזה כל הבשר כבר ברובו מוכן, הוסיפו פנימה את המצרכים: שום, פפריקה, כמון, אבקת מרק, כף עגבניות מרוסקות, מלח, פטרוזיליה וטימין וערבבו עד שילובם בבשר. את התערובת הניחו בצד להתקרר כ 10 דקות.
- פתחו את הבצק לגודל הרצוי (אנחנו לוקחים חתיכה של 40 סנטימטר בערך), ובעזרת כף פזרו את המילוי בחלק הבצק הקרוב אליכם בצורה אחידה בקו ישר לאורך.
- גלגלו בעדינות גלגול אחד שלם כך שהחלק התחתון של הבצק זה שיושב במגע עם התבנית יהיה ממש כפול בעובי. חיתכו את שארית הבצק והניחו את הגליל בתבנית האפיה. חזרו על הפעולה בהתאם לכמות הבשר ולבצק שיש לכם. לנו בדרך כלל יוצאים יוצאים 3 גלילים כאלה.
- מערבבים ביצה בקערה קטנה ומורחים על הבצק בעזרת מברשת מתאימה מפזרים את השומשום על הכל ומכניסים לתנור.
- זמן אפיה הוא כשעה או עד הזהבה רצויה בטמפרטורה של 170 עד 180 מעלות.
דניאל
היי,
האם אפשר להחליף את הבצק שמרים לבצק פילו ?