בטטה או תפוח אדמה מתוק תקראו לזה איך שאתם רוצים, זו פחמימה בריאה מאוד וטעימה! לבטטה שמכינים במיקרו יש מרקם עדין מתקתק שהופך אותה אידיאלית לשילוב במנות מלוחות. את הבטטה אפשר לאכול לארוחת בוקר צהריים וערב.
אם אתם קצרים בזמן ואתם מחפשים ארוחה מזינה טעימה ומהירה אני ממליץ לכם להכין בטטה במיקרו. ההכנה עצמה מהירה וקלה והתוצאות לפעמים טובות יותר מאפיה בתנור. לאחר שתפלחו בביס אחד את הקליפה הדקה של הבטטה תגלו מעדן רך מתוק בצבע כתום משגע.
בכל ורסיה שתבחרו בטטה היא מתכון מנצח! אך במיקרו הבטטה מוכנה הכי מהר. הבישול במיקרו מאפשר לנסות מגוון אין סופי של תוספות וליצור כל פעם מחדש טעם אחר. אתם יכולים לשלב ירקות ולתבל איך שמתחשק לכם. השינוי הקל ביותר ישנה כל פעם את התוספת הנהדרת הזו. זה באמת מתכון מנצח סופר קל להכנה!
אין זה פלא שבטטה נמצאת בראש רשימת המזונות הבריאים ביותר במיוחד אם אתם מקפידים על תזונה נכונה או שאתם בשלב כלשהו בדיאטה. הערך התזונתי הגבוהה של הבטטה והערך הקלורי הנמוך הוא זה שהופך את הבטטה לבריאה מאוד. ואסור לנו לשכוח שמבין כל הירקות והפירות, בטטה היא המקור העשיר ביותר לפיגמנט הכתום בטא קרוטן.
בטטה אחת בגודל בינוני מכילה כמות עצומה של ויטמין A ויטמין C וסיבים תזונתיים שהם – 16% מהערך היומי הנחוץ לגוף, בנוסף בטטה מכילה המון סידן, ברזל, ואשלגן. וכל זה ב 110 קלוריות בלבד למנה!
את הבטטה שלנו הפעם בחרנו להכין בסיר מיוחד למיקרו הכנו אותה עם פרוסות דקות של שום, תימין טרי מעט מלח ים ושמן זית. נכון מדובר ב- 5 מצרכים בלבד אך הטעם משגע ותוך 10 דקות יש לכם תוספת נהדרת בריאה.
מחפשים מתכונים נוספים שיש בהם שילוב של בטטה? אין בעיה. אנו ממליצים לכם לקרוא את המתכון הבריא סלט עדשים שחורות ובטטה זה מתכון קל מאוד ומשלב טעמים נפלאים. אתם גם יכולים לשלב בטטה בפשטידות המתכון הנהדר שפרסמנו פשטידת בטטה וגבינות בטוח יעניין אתכם.
אם אתם מתכננים להכין את המתכון הזה, יידעו אותנו! נשמח אם תשאירו תגובה, אתם גם מוזמנים לדרג, אם הכנתם את המנה אל תשכח לתייג תמונה ולשתף ב Facebook או ב Instagram בכדי שכולם יוכלו לראות!

- 3 בטטות בינוניות מאורכות
- 6 שיני שום חתוכות לפרוסות דקות
- 8-10 גבעולי תימין טרי או כף תימין יבש
- 4 כפות שמן זית
- 1 כפית גדושה מלח ים
את הבטטה לא מקלפים! שוטפים אותה היטב מתחת לזרם מים (לשפשף בחוזקה).
- חותכים את הבטטה לגודל הרצוי (אנחנו חתכנו לרבעים, ראו בתמונות), מניחים בקערה ומוסיפים את השום הפרוס התימין המלח והשמן ומערבבים היטב.
- אם יש ברשותכם סיר המיועד למיקרו הכניסו את הכול לסיר. למי שאין סיר למיקרו אני ממליץ להשתמש בכלי זכוכית. את הכלי אפשר לסגור בשקית ניילון רגילה בגודל המתאים, או לחלופין להשתמש בצלחת שתשמש כמכסה לקערה.
- הכניסו את הסיר או הקערה למיקרו, הפעילו את המיקרו על הדרגה הכי גבוהה למשך 10 דקות. לאחר 10 דקות תבדקו שהבטטה מוכנה. במידה ולא תכניסו את הכלי/קערה 2 דקות נוספות.
- הוציאו את הבטטה המוכנה לקערת הגשה.
שרה
שלום,
תודה על המתכון הפשוט והנהדר…
האם אפשר לשים את התמונה של הסיר המיוחד למיקרו או לתת קישור לאתר?
תודה רבה, שרה
EasyRecipes
היי שרה,
תודה רבה. כל סיר למיקרוגל מתאים וכפי שכתבנו גם קערת פיירקס עמוקה עושה את העבודה.
יש המון סוגים וגדלים במחירים שונים. אני מציע לך לבדוק בגוגל ולראות מה הכי מתאים לך גם לצרכים נוספים סיר למיקרו בגוגל.
נעה
האם יש צורך להוסיף מים או שהבטטה מתבשלת מעצמה?
EasyRecipes
אין צורך במים. בהצלחה
בתיה מבורך
מעולה!
גיל
האם צריך לקצוץ את הטימין?
EasyRecipes
היי גיל,
אפשר לקצוץ ממש קטן, לקצוץ גס או להשאיר אותו כעלים.
עלי הטימין קטנים אך בהחלט אפשר לקצוץ אותם.
בתאבון!