בלינצ'ס, פלצ'ינטה או קרפ זה ממש לא משנה תקראו לזה באיזה שם שאתם רוצים. הילדים שלי אוהבים את זה, ושאני אומר אוהבים אני מתכוון לזה שהם היו מוכנים לאכול בלינצ'ס כל יום. אני יודע שהם בטח לא לבד ויש אנשים רבים נוספים שהיו מוכנים להמיר כל ארוחת בוקר דשנה בבלינצ'ס טעים עם גבינה וצימוקים, שוקולד, ריבה ביתית טובה או מלא סירופ מייפל.
כבר נתקלתם בתערובת מוכנה להכנת בלינצ'ס? כן תתפלאו כבר ראיתי תערובות כאלה. אני לא חסיד של תערובות מוכנות ולכן כמעט תמיד אני יעדיף להכין את הכול לבד בבית בעיקר שהמצרכים כל כך נגישים וזולים. הכנת תערובת לבלינצ'ס בבית טובה יותר מכל תערובת מוכנה ואני מבטיח לכם הרבה יותר טעימה.
בלינצ'ס בסיסי עשוי מבלילה שמזכירה מאוד במרקם שלה בלילה של פנקייק. זו תערובת שמשלבת ביצים, קמח, חלב, סודה או מים, מעט מאוד מלח, קצת סוכר וקצת שמן. אפשר להשתמש ולהתנסות בכול סוג של קמח. אני מכיר מספר לא קטן של אנשים שמכינים בלינצ'ס מקמח מלא. באופן אישי אני לא מתחבר לזה ומשתמש תמיד בקמח לבן רגיל, אבל אתם מוזמנים לנסות.
במתכונת המתוקה שלו, בלינצ'ס הוא קינוח תוצרת בית טעים וקל מאוד להכנה! מתכון הבלינצ'ס שלנו ילהיב אותכם ואת כל בני הבית, תוך שלושים וחמש דקות יהיו לכם בלינצ'סים מדהימים! אני מבטיח לאחר שתראו כמה קל להכין בלינצ'ס תוצרת בית מלא בטעמים נפלאים, אוורירי ורך, אתם לא תאמינו איך עד עכשיו לא ניסיתם את המתכון הזה.
את עלי הבלינצ'ס נכין בטעם ניטרלי לא מלוח מידי ולא מתוק מידי כך שהם יתאימו למילוי מתוק או מלוח. מילוי מתוק כמו גבינה עם צימוקים, ריבה טובה או שוקולד. או שאפשר גם להכין מילוי מלוח כמו פטריות, גבינה צהובה, כבד קצוץ וכדומה.
מספר טיפים להצלחה בהכנת בלינצ'ס
הקפידו על בלילה דלילה ואחידה. העבירו את הבלילה במסננת דקה גם אם אתם לא רואים גושים.
טיגון הבלינצ'ס – הכי טוב לטגן את הבלינצ'ס בחמאה. קחו חתיכה קטנטנה של חמאה והמיסו אותה במחבת. בתנועות סיבוביות ודאו שכל המחבת משומנת היטב. על המחבת להיות חמה!
בלינצ'ס טוב הוא בלינצ'ס דק. הקפידו על עובי אחיד השתמשו במצקת סטנדרטית של מרק. מלאו כ 3/4 מהמצקת בבלילה הורידו את המחבת מהלהבה החזיקו אותה בידית האחיזה, שפכו את הבלילה למרכז המחבת ומיד לאחר מכן בתנועות מעגליות יש להטות את המחבת בתנועה סיבובית עד שהבלילה מכסה את כל המחבת באופן אחיד, הניחו חזרה את המחבת ללהבה למשך הטיגון( כ 40 שניות על להבה גבוהה). הבלינצ'ס הראשון הוא בלינצ'ס ניסיון! אם העובי שקיבלתם מספק אתכם תמשיכו עם ¾ מצקת בלילה אם לא, תשנו בהתאם את הכמות לעובי שאתם רוצים. סרטון שמסביר איך לבזוק את הבלילה למחבת ואיך לגרום לכול הבלילה להיות אחידה אפשר לראות כאן.
בדומה לעוד המון מתכונים קלים מתוקים וטעימים במיוחד, גם הבלינצ'ס הזה תמיד מוצא את מקומו המכובד על השולחן בחג שבועות. אבקת הסוכר שמפוזרת עליו מעל נותנת לו מראה מלאכותי וגורמת לו להישאר זקוף גם שהוא שוכב רפוס ליד עוגת גבינה אפויה בעלת מראה ייצוגי.

- ½ 1 כוס קמח לבן לכל מטרה
- 2 ביצים
- 1 כוס חלב
- 1 כוס סודה (סודה מים מוגזים מבקבוק סודה)
- 1 כף סוכר
- 1 כף שמן
- ¼ כפית מלח (מעט)
- חמאה לשימון
- ½ חבילה טוב טעם (125 גרם)
- ½ גביע גבינה לבנה 9%
- ½ גביע של שמנת חמוצה לא חובה
- 3 כפות אבקת סוכר
- 1/4 כוס צימוקים או חמוציות (חופן)
- בקערה בינונית מרעבבים בעזרת מטרפה את הביצים והחלב. ומוסיפים בהדרגה את הקמח.
- לאחר שהתערובת מקבלת מרקם אחיד, מוסיפים את הסודה, המלח, השמן והסוכר וממשיכים לערבב עד לקבלת בלילה הומוגנית.
- את כל התערובת מעבירים דרך מסננת למניעת גושים ומניחים את הבלילה המוכנה במקרר למשך 30 דקות.
- מניחים על להבה גבוהה מחבת בינונית ומשמנים אותה בעזרת טיפה חמאה(אפשר לרסס בספריי).
- לאחר שהחמאה נמסה והמחבת חמה, הסירו אותה מהלהבה, מלאו כ 3/4 מהמצקת בבלילה ושפכו אותה למרכז המחבת. מיד לאחר מכן יש להטות את המחבת בתנועות מעגליות עד שהבלילה מכסה את כל המחבת באופן אחיד.
- מניחים שוב את המחבת על הלהבה עד שבקצוות מתקבל צבע זהוב וכל הבלילה התייבשה כ 40 שניות.
- זה הזמן להפוך את העלה הדקיק של הבלינצ'ס ולתת לו ממש 5 עד 10 שניות נוספות על הלהבה.
- את הבלינצ'ס המוכנים עורמים במערום אחד על השני.
- ממתינים כ 5 דקות עד שהבלינצ'ס מתקרר וממלאים אותו במה שבא לכם.
- למילוי הגבינה – ערבבו יחד את כל המצרכים ובעזרת סכין מרחו את הבלינצ'ס בשכבה נדיבה של גבינה.
- גלגלו את הבלינצ'סים אחד אחד והניחו אותם על צלחת ההגשה. פזרו אבקת סוכר מעל ובתיאבון.
שני
האם הכוונה אבקת סודה לשתייה, או סודה מבקבוק סודה
EasyRecipes
היי שני,
הכוונה היא סודה מבקבוק סודה. אני יעדכן את המתכון שיהיה ברור לכולם.
נעה
במה אפשר להחליף את גבינת טוב טעם? גרה בחו"ל…תודה.
EasyRecipes
היי נעה,
כל גבינה לבנה 5% שומן תהיה מעולה. ואם את רוצה טעם עשיר יותר את יכולה להשתמש בגבינת שמנת 5% שומן.
מיכלי
היי שלום!מה אפשר לשים במקום סודה?אולי כוס חלב או מים?אשמח לתשובה
EasyRecipes
היי מיכלי,
אפשר אך זה לא יוצא אותו דבר. בועות הסודה מקנות אוריריות לבלינצ'ס.
בהצלחה