הכי כיף להכין פיצה בבית. בפיצה ביתית אתם קובעים את העובי, את רוטב שאתם אוהבים וכמובן את המוצרים שאתם רוצים להוסיף מעל הכל. בכל ערב בימות השבוע אתם יכולים בקלות להכין ארוחת ערב מדליקה וטעימה שכולם אוהבים.
כדי שהפיצה שאתם מכינים תהיה מושלמת צריך בצק מעולה וכמובן רוטב פיצה איכותי וטעים. אני מחלק את המתכון שלנו לשני שלבים, בשלב הראשון אנו מכינים את הבצק לפיצה המדהימה שלנו, והשלב השני יתמקד ברוטב לפיצה. אם אתם מעוניינים ברוטב פיצה מדהים באמת אני ממליץ לכם לקרוא בעיון את השלב השני של הכנת הרוטב בקישור שלפניכם: מתכון לרוטב פיצה ביתית עשיר בטעמים כמו באיטליה.
נתחיל עם הבצק, היתרון בבצק הזה הוא שאתם יכולים להשתמש בו לכל הפיצות שאתם מכינים. הוא יכול לשמש אתכם להכנת פיצה עבה בדומה לפיצה של פיצה האט או לפיצה דקה כמו הפיצה של עגבנייה. אני ממליץ לא להשתמש במיקסר ולבצע את הפעולה בידיים בלבד, תאמינו או לא יש הבדל.
בשלב הראשון בהכנת הבצק אנו נפיח רוח חיים בשמרים שלנו. בצלחת עמוקה אנחנו נמזוג כוס וחצי של מים חמימים פושרים, אם יש ברשותכם תמי 4 אז על אחד הלחצנים ישנה פונקציה במיוחד למים פושרים הנקראת מיקס (Mix ) אני משתמש בה הרבה. לאחר שמזגתם את המים בצלחת תוסיפו קמצוץ סוכר ותערבבו מעט בעזרת כפית. לאחר שהסוכר נמס הוסיפו 2 כפיות של שמרים יבשים ותערבבו שוב. את הצלחת עם השמרים תניחו בצד לחמש דקות. לאחר חמש דקות תוכלו להבחין שבצלחת יש עננה לבנה עם בועות אוויר ובנוסף יהיה ריח חזק של שמרים וזו בדיוק התוצאה שאנו מצפים לה.
לשלב השני בהכנת הבצק לפיצה שלנו נזדקק לקערה גדולה ועמוקה. לקערה נוסיף 4 כוסות קמח לבן וכפית מלח. את הקמח והמלח יש לערבב קלות וליצור מעמורה או חור, הצורה שאתם אמורים לקבל מאוד דומה לפיר של הר געש. לתוך החור נבזוק 1/4 כוס שמן זית ומעליו את עיסת השמרים שהכנו מבעוד מועד.
בעזרת כף או סכין ערבבו מעט את החומרים יחד עד שנוצרים לכם גושים והנוזל של השמן והשמרים נספג (עד השלב הזה לא נוגעים בבצק בידיים בכלל).
בשלב זה רחצו ידיים היטב עם סבון ותתחילו לערבב את הבצק בעדינות לאט עד שהוא נהפך לגוש.
קמחו את משטח העבודה שלכם במעט קמח ותתחילו ללוש את הבצק בידיים בעדינות כ 2 דקות. קחו קערה נוספת נקייה וצקו לתוכה כף שמן זית (בכדי שהבצק לא ידבק).
מקמו את הבצק בקערה קחו מעט שמן זית ביד ומרחו את הבצק כולו בעדינות. את הבצק יש לכסות בניילון ניצמד למנוחה של 30 דקות במקום חמים. כל מה שנישאר לאחר 30 דקות הוא לרדד את הבצק של הפיצה לגודל ולעובי המתאים לכם, אתם יכולים לרדד דק מאוד בעזרת מארוך או לרדד עבה בעזרת הידיים.
אפיית הבצק חשובה לא פחות מהכנת הבצק עצמו ואנחנו משתמשים באבן שמוט לאפיית פיצות לחמים, ופוקצ'ות. אבן השמוט מאפשרת אפייה מהתחתית כלפי מעלה בגלל החום שהיא צוברת והבצק מגיע לרמות אחרות של אפייה ממש כמו במסעדות.

בצק לפיצה עבה או דקה קל מאוד להכנה. את הבצק אפשר להכין במיקסר אך רצוי ללוש בידיים. זהו בצק איכותי מאוד לפיצה ביתית.
- 1/2 1 כוסות מים פושרים חמימים.
- 2 כפיות של שמרים יבשים
- קמצוץ סוכר
- 4 כוסות קמח רצוי מנופה
- 1 כפית מלח
- 1/4 כוס שמן זית
- מעט שמן זית נוסף לשימון
- את המים הפושרים שמים בצלחת עמוקה עם קמצוץ סוכר מוסיפים את השמרים מערבבים מעט ומניחים בצד ל 5 דקות.
- לוקחים את הקמח ומנפים אותו ישר לתוך קערה גדולה מוספים את המלח, יוצרים גומה בקמח ובוזקים לתוך הגומה את השמן ולאחר מכן את השמרים. מערבבים עם סכין או כף בעדינות.
- לאחר שמתקבלים גושים והנוזלים נספגו יש להוציא את הבצק למשטח עבודה וללוש 2 דקות.
- את הבצק יש להניח בקערה משומנת בשמן זית ולכסות בניילון נצמד למשך 30 דקות.
- לאחר 30 דקות הבצק מוכן ואפשר לרדד אותו לכל עובי וצורה.
עדן ישראלי
בצק מוצלח מאוד, אני עשיתי את כל הכמות על 2 תבניות שקותרן 26 ס"מ לכן הפיצה יצאה דקה יתר על המידה, פשוט או שתכינו מגש אחד או שתכפילו את הכמויות, וככה הפיצה לא תצא דקה/עבה מידי.
טלי
יש לכם אתר מעולה!!!
ניסיתי המון מתכונים, כולם יצאו טעימים מאוד.
ממליצה לכולם (:
EasyRecipes
תודה רבה טלי!
שני
מתכון מנצח, הכנתי אותו כ"כ הרבה פעמים ואני מקבלת המון מחמאות. אפשר להמיר חצי מכמות הקמח לקמח מלא ועדיין יוצא נהדר.
אני מאד אוהבת את הבלוג שלכם, המתכונים שלכם נהדרים יישר כח.
אם תוכלו בבקשה להוסיף מתכונים ללחם כוסמין אשמח מאד.
אסף
וואו תודה על המתכון!!!
יצא מעולה!! הבצק הכי טוב שיצא לי להכין!!!! יצא מדהים!
רק אוסיף. שביצעתי התפחה שניה של כ20 דקות כאשר הרוטב וכל הדברים עליו,.
יצא מעולה
המון תודות על המתכון
EasyRecipes
תודה רבה אסף !
עידן
האמת שזה נראה מהמם, רק תהיתי לעצמי, האם ניתן לאפות את הבצק בטוסטר אובן בתבנית מרובעת? ולכמה לחמם את הטוסטר אובן?
טלי
שאלה
הכנתי את הבצק.
לפני האפייה….לכמה מעלות חום יש לכוון את התנור?
EasyRecipes
היי טלי,
שמח לשמוע שהכנת את הבצק! את התנור יש לכוון לטמפרטורה של 180 מעלות.
לילי
האם אפשר להקפיא את הבצק?
אין צורך במשפרי אפייה?
EasyRecipes
היי לילי,
אין צורך במשפרי אפייה השמרים בבצק עושים את העבודה.
בנוגע להקפאת הבצק, לצערי אני לא יודע אני תמיד מכין את הבצק ממש לפני הכנת הפיצה.
מור
תודה רבה על שיתוף המתכון!
בתנור – הבצק 30 דק באפיה?
ניצן
מתכון מצויין! היה לי מאוד קל לעבוד עם הבצק, וגם יצאה פיצה מוצלחת! תודה רבה 🙂
איילה
האם בסיום התפחת הבצק שמים את הרוטב והגבינה ואופים? או קודם לאפות את הבצק ובסוף להוסיף את הרוטב והגבינה?
EasyRecipes
היי איילה,
בדיוק כמו שאמרת. לאחר ההתפחה של בצק הפיצה מרדדים את הבצק לגודל הרצוי ומניחים עליו את הרוטב ולאחר מכן את הגבינה.
בהצלחה
מזל
שלום רב
הייתי מעונינת לדעת אם אפשר להכין את הבצק עם קמח קוסמין
בתודה מראש מזל
EasyRecipes
היי מזל
לצערי אני לא יודע. אין לי ניסיון בהכנת בצק לפיצה עם קמח קוסמין. יתכן ואחד הקוראים יכול לספק לך תשובה.
אביגיל
האם אפשר להשתמש בשמרים טריים?
EasyRecipes
היי אביגיל,
אפשרי בהחלט להשתמש בשמרים טריים להכנת בצק פיצה
יחס ההמרה הוא – 50 גרם של שמרים טריים (קוביה אחת) = 2 כפות (22 גרם) שמרים יבשים.
דסי
יצא מעולהההה!!
ניסיתי כבר כמה מתכונים ואני בהחלט הולכת להשאר על זה.
בצק אליפות.
תודה
EasyRecipes
היי דסי,
ממש כיף לשמוע שבצק הפיצה יצא לך טוב!
גון
איך אופים את הפיצה? באיזו טמפ׳ למשך כמה זמן?
EasyRecipes
היי,
אתה נמצא בפוסט שמסביר איך להכין בצק לפיצה בבית.
את המתכון המלא לפיצה אתה יכול למצוא בעמוד איך להכין פיצה דקה.
אם אתה מעוניין ברוטב טעים לפיצה אתה מוזמן לבקר בעמוד כאן.
בהצלחה
ציון
הכנתי לפני כחודשיים, יצאה פיצה מעולה!!!
הבוקר התעוררתי מוקדם,
החלטתי לשוב ולהכין פיצה לפי מתכון זה.
ברגע זה קם משולחן המחשב וצועד לכיוון המטבח
למלאכת ההכנה, שוב!!!!!
עדי
מעוניינת להכין את הבצק עם הקיי מיקס ולא בידיים האם יצא גם טוב ? כמה זמן ערבל במיקסר ?
תודה
EasyRecipes
אפשר בהחלט