אני לא מכיר מישהו שלא אוהב גלידת וניל עם עוגיות. אני מאמין שיש אנשים כאלה, אבל אני אישית לא מכיר אותם. לחברים הקרובים שלנו, עבור העוקבים אחרינו בפייסבוק, ולמי מכם שאוהב גלידות, אני מצרף מתכון לגלידה ביתית ללא ביצים בטעם וניל עם עוגיות אוראו. אין לכם מה לדאוג זה בסך הכול גלידת וניל עם שברי עוגיות בפנים וקל מאוד להכין אותה, סוף סוף יש לי סיבה טובה להשתמש בכלים שאני אוהב וללקק לאחר מכן את המרית.
החלטנו לצרף מתכון לגלידת וניל עוגיות ביתית לאחר בקשה אישית של חבר העוקב אחר עמוד הפייסבוק של האתר (אתם גם עוקבים נכון?). אגב, כל מתכון שאנו מפרסמים בבלוג האוכל מתעדכן גם בעמוד הפייסבוק שלנו.
התחלנו לשחק עם מתכונים של גלידה בבית רק בקיץ שעבר. זה אפשר לנו להכין גלידות בטעמים שאנחנו אוהבים ללא הגבלה. לפעמים הכנו כל כך הרבה גלידות עד שהמקפיא הפך לצפוף מאוד ונאלצנו להתחיל לחלק לחברים גלידות במגוון טעמים. חלק מהטעמים שהכנו בשנה שעברה הפכו להצלחה של ממש, הטעמים הפופולריים היו: משמש, פיסטוק, שוקולד, ומנטה. כמובן שהיו גם גלידות שלא הצליחו ונחלנו בהם כישלון, אבל ברור לכם שאותם אני לא אפרסם.
להכנת גלידת וניל ביתית אין צורך במכונת גלידה, ובטח לא מכשיר להכנת גלידה ביתית. את הגלידה נכין בעזרת מיקסר בלבד. אתם לא תאמינו לאילו תוצאות אפשר להגיע בדרך הזו. המרכיב העיקרי בגלידה הוא שמנת מתוקה וחלב מרוכז ממותק, אני אוהב להעצים את המתיקות ולהוסיף אבקת סוכר. וכמובן לא לשכוח את עוגיות האוראו המפוררות ותמצית הווניל.
הכנת גלידת וניל עם עוגיות אוראו ממש קלה ומהירה, לוקחים את השמנת המתוקה מקציפים אותה בקערה גדולה. לאחר שהשמנת מתייצבת מקפלים לתוכה את כל שאר המוצרים ומכניסים למקפיא ל 10 שעות לפחות בכלי פלסטיק עמיד, כמה קל ככה טעים.
את גלידת הווניל אפשר לאחסן בקופסת פלסטיק עמידה לקור או בתבנית חד פעמית מקרטון של עוגה מלבנית. זה תלוי איך אתם מעדיפים להגיש את הגלידה שלכם, כדורים או פרוסות.

- 12 עוגיות אוראו
- 1/2 כפית תמצית וניל
- 1 קופסה חלב כחוש מרוכז וממותק 400 גרם
- 2 שמנת מתוקה
- 1 כף אבקת סוכר
- לוקחים את השמנת המתוקה מקציפים אותה בקערה גדולה. לאחר שהשמנת מתייצבת מקפלים לתוכה את כל שאר המוצרים ומכניסים למקפיא ל 10 שעות בכלי פלסטיק עמיד.
- את גלידת הווניל אפשר לאחסן בקופסת פלסטיק עמידה לקור או בתבנית חד פעמית מקרטון של עוגה מלבנית. זה תלוי איך אתם מעדיפים להגיש את הגלידה שלכם, כדורים או פרוסות.
מעין משאלון
ווואוווווו תודה רבה לכם איזי רסאפיז
צביה
יצא מתוק ברמות אפילו שהורדתי ל4 עוגיות ולא 12, יש אפשרות לשנות משהו שיצא פחות מתוק? המרקם יצא מדהים וקל להכנה, כך שברור לי שזה מתכון שאעשה שוב, רק אם היתה דרך שיהיה פחות מתוק, זה יהיה מושלם
EasyRecipes
הי צביה,
המתיקות מגיעה לגלידה מהחלב המרוכז ולא מהעוגיות.
בכדי להגיע למתיקות המועדפת עליך, אני ממליץ בשלב הראשון להכניס רק חצי מהכמות של החלב המרוכז ולטעום.
אגב, אנחנו משתמשים בחלב מרוכז ממותק במשקל של 400 גרם.
בהצלחה
מורן
האם אפשר להכין את הגלידה ללא החלב המרוכז?
האם אפשר להכינה בגרסה פרווה?
EasyRecipes
היי מורן,
החלב המרוכז הוא כל הסוד בגלידה.. הוא המרכיב שנותן מתיקות וסמיכות.
לצערי אין אפשרות בגלידה הזו להוריד את החלב המרוכז.
אנו נעלה לאתר מתכון נוסף לגלידת פרווה בקרוב.