הקיץ בהחלט הגיע ויחד איתו הופיעו הכוכבים של המופע האקזוטי הזה. הדובדבנים כמובן, איך אפשר לעמוד בפיתוי.. זה פרי מדהים שאפשר לאכול במגוון דרכים, לשטוף ולאכול אותו טרי, להכין ממנו ריבות, רטבים מיוחדים לעוגות, מרקים, להשרות אותו באלכוהול ועוד.. את הדובדבנים שלי אני אוהב קרים, רצוי קפואים ועדיף זרועים בתוך גלידת שמנת.
גלידה גורמת לי להרגיש שוב כמו ילד, ילד שאוכל גלידה בגביע וופל, שנוזל מכול הכיוונים. ילד שמתרכז רק בדבר אחד והיא הגלידה המתוקה שלו ושום דבר אחר לא מעניין אותו.
בכל הכנות, מאז שהתחלנו להכין גלידות בבית, אנחנו זוללים גלידות ללא הפסקה. תמיד יש לנו שתי קופסאות מוכנות של גלידה במקפיא. זה סוג של עונג קפוא שנלחם באופן קבוע על השטח במקפיא, במיוחד בימי הקיץ הלוהטים.
הגלידות שנלחמות על המקום במקפיא שלנו הן הגלידות המועדפת אצלנו בבית בימי הקיץ. אתם יכולים לשער מה הן הגלידות שיש לנו במקפיא באופן קבוע… אחת מהגלידות היא גלידת אוראו קרמית עם שברי עוגיות, ובטח כבר ברור לכם שהגלידה השניה היא גלידת דובדבנים מתוקה וטעימה בעלת מרקם עדין משגע.
המרכיב העיקרי בגלידה הם דובדבנים טריים, שלשמחתי הרבה מתחילים להציף את השווקים. הם טעימים עכשיו וימשיכו להגיע לשיא טעמם בעוד חודש. במילים אחרות, זה לא המתכון האחרון שישלב דובדבנים בקיץ הזה.
בנוסף לדובדבנים, מה הם המרכיבים שהופכים את הגלידה לכל כך מיוחדת? ובכן, הגלידה מורכבת מ-7 מצרכים בלבד. חלב מרוכז ממותק, שמנת מתוקה, תמצית וניל, גבינת שמנת מתוקה(מסקרפונה), קצת ריבת דובדבנים(לא חובה) ומעט אבקת סוכר.
התוצאה היא: גלידת שמנת מתוקה וחלומית, עשירה, פשוטה, מהירה, סופר קרמית ופירותית.
אם אתם מכינים את המתכון הזה, יידעו אותנו! יש המון דרכים ליצור איתנו קשר.
- השאירו תגובה ממש כאן בתחתית העמוד.
- היכנסו לעמוד הפייסבוק שלנו והשאירו תגובה.
- אתם מוזמנים גם לשתף את המתכון, זה עוזר לנו מאוד. שתפו את המתכון בפייסבוק או בדואר (בעזרת הלחצנים למטה!)

- 30- 40 דובדבנים אדומים טריים אפשר אמרונה
- 1 קופסא חלב מרוכז ממותק 400 גרם
- ½ כף תמצית וניל
- 1 כף אבקת סוכר
- 2 חבילות שמנת מתוקה 38 אחוזי שומן.
- 1 קופסא של גבינת מסקרפונה 250 גרם שמנת מתוקה קשה
- 3-2 כפות ריבת דובדבנים אופציונאלי
- גלענו את הדובדבנים, חיתכו לחצאים או רבעים (המלצה, לבצע את התהליך בתוך הכיור..).
- הקציפו את השמנת המתוקה עד שהיא מתיצבת.
- בקערה נוספת הכניסו את החלב המרוכז יחד עם תמצית הוניל, אבקת הסוכר, כף ריבה אחת וגבינת המסקרפונה. ערבבו יחד היטב את כל המצרכים עד שמתקבל מרקם אחיד.
- את התערובת עם החלב המרוכז קפלו יחד עם השמנת המתוקה והוסיפו את הדובדבנים לתערובת.
- את כל התערובת הכניסו לכלי אחסון עמיד למקפיא (קופסאת פלסטיק).
- קחו את ריבת הדובדבנים ובצורה שרירותית הטמיעו אותה לתוך התערובת, שתישאר בצורת גושים קטנים או רצועות. התהליך הזה נועד ליופי יותר מאשר לטעם והוא לא חובה.
- את כל התערובת לגלידה יש להכניס למקפיא ל 10 שעות לפחות.
במקום דובדבנים טריים אפשר להשתמש בדובדבני אמרונה.
הגלידה שלנו מתוקה! אם אתם רוצים גילדה שהיא פחות מתוקה אפשר להכניס רק חצי מכמות החלב המרוכז ולטעום את התערובת לפני ההקפאה.
אל תותרו על גביעי הגלידה זה הופך את החוויה למרשימה.
אורלי
הגלידה יצאה מעולללללללהההההה!!!!!
טעימה ברמות, עשירה וקרמית,
היום פעם שנייה שהכנתי.
תודה רבה!
EasyRecipes
איזה כיף לשמוע!
תחי'ה
שלום, האם ניתן להחליף את גבינת המסקרפונה בגבינת שמנת רגילה? תודה!
EasyRecipes
היי,
אפשרי בהחלט להחליף את גבינת המסקרפונה בכל גבינת שמנת אחרת.
בהצלחה