דג סלמון במחבת או אפוי בתנור הוא ממש מעדן במיוחד שמכינים אותו מדג סלמון טרי ואיכותי. זו מנה עשירה גדושה בבריאות. סלמון הוא דג מדהים ואף פעם לא נמאס ממנו. זה דג מאוד זמין.
רגע לפני שנקפוץ למים ונתעמק במתכון אני רוצה לתת לכם 5 סיבות מעולות להוסיף את דג הסלמון לתזונה שלכם באופן קבוע.
5 סיבות מעולות להוסיף את דג הסלמון לתזונה שלכם באופן קבוע:
- דג סלמון הוא אחד המקורות הטובים ביותר לאומגה 3.
- סלמון עשיר בחלבון איכותי מאוד גבוהה. החלבון חיוני מאוד לתפקוד שלנו במיוחד לכאלה העוסקים בספורט.
- סלמון הוא מקור מצוין לויטמין B.
- אכילת סלמון על בסיס קבוע עשויה לסייע בהגנה מפני מחלות לב.
- צריכת סלמון לעתים קרובות יכולה לעזור לירידה במשקל ואף לשמר אותו. עוזר לווסת את ההורמונים השולטים על התיאבון ובכך גורמים לך לתחושת שובע.
שמשווים בשר סלמון לסוגי בשר אחרים כמו בשר בקר או בשר עוף, לדגים יש מרקם מאוד עדין והם בעלי טעם עשיר ועדין. הבשר הוורוד של דג הסלמון הוא אחד הטעימים שאפשר למצוא הוא גם אחד מסוגי הדגים היקרים, לכן בעבר הדג הוגש רק במסעדות יוקרה. למרות היוקרה שמשדר דג הסלמון, ממש קל להכין אותו ולא צריך כל כישורים קולינריים.
ההצלחה בהכנת דג סלמון מושלם במחבת עם זיגוג קריספי מתחילה בבחירת הדג. רצוי מאוד לקנות דג סלמון מחנות דגים שיש בה תחלופה גבוהה והכי חשוב שהדג יהיה טרי. אם נפלתם על משלוח של בייבי סלמון הרווח שלכם כפול. בייבי סלמון הוא דג צעיר שמישקלו הכולל לא עולה על 3 קילו, יש בו פחות שומן והטעם שלו יותר עדין, באמת מעדן אמיתי.
איך לבחור דג סלמון טרי? אפשר להבחין בקלות בין דג טרי לזה שיושב כבר מספר ימים בקלקר עם הקרח. דג סלמון טרי יהיה בעל צבע כתום עז, מבריק ובעל מרקם מוצק ולא אמור להיות לו ריח חזק מידי של דג. לאחר קנית הדג אני ממליץ לכם לא להקפיא אותו. רוצים להכין סלמון תקנו יום לפני או באותו היום ותכינו אותו.
סלמון הוא ללא ספק טעים. יש לו טעם ייחודי, עדין. אפשר להכין אותו בכל מיני צורות. מוקפץ, מעושן, בגריל, במחבת, בתנור או ממש חי בצורת סושי וסשימי.
שמכינים דג סלמון במחבת עומדות בפנינו שתי אפשרויות. לטגן את הדג יחד עם העור עד שיהפוך קריספי ולהגיש אותו כך, או לטגן את הדג יחד עם העור ולהסירו במהלך הטיגון מיד לאחר שהפכנו אותו בכדי לטגן את הצד השני.
אני מעדיף להסיר את העור במהלך הטיגון. והדרך היא ממש קלה. מרגע שהשמן הגיע לנקודה בה הוא מספיק חם מניחים את הדג עם העור כלפי מטה ומודדים זמן, כ 2 וחצי דקות. לאחר 2 וחצי דקות הופכים את הדג על צידו האחר ובעזרת מלקחיים או מזלג בעדינות מסירים את העור. העור יורד ממש בקלות.
לאחר שהסרתם את העור תזהו שכבה מאוד דקה של בשר בגוון אפור בהיר שמכסה חלק מהדג. אני אוהב להסיר את השכבה הזו, מדובר בשכבת בשר מאוד דקה בעלת טעם דגי במיוחד ואת הדג שלי אני מעדיף בלעדיו. בעזרת מזלג בעדינות הסירו את השכבה הזו. זה תהליך קצר ועד שתסיימו אותו הדג שלכם מוכן.
בכדי להפוך את כל המנה למנת בריאות, יהיה נכון לשלב ירקות בארוחה. המלצה שלי היא להגיש את הדג עם סלט כמו סלט חסה, או סלט קינואה. ההגשה עצמה תהיה כאשר הדג יהיה מונח בצלחת שהצד הצרוב יותר כלפי מעלה. זה הצד היפה.
מוזמנים לקחת ביס!
אם במקרה מתחשק לכם להכין דג סלמון קצת אחרת אני ממליץ לכם להכין את הסלמון לפי המתכון המנצח שלנו דג סלמון בתנור, תוך מספר דקות יש לכם ארוחה נהדרת מלאה בחלבון.
אם אתם מחפשים מנות נוספות גדושות בבריאות אני ממליץ לכם לא לפספס את המתכונים: בטטה במיקרו ב 10 דקות, דלעת ערמונים ממולאת בפטריות וגבינה, קציצות עדשים כתומות טבעוניות אפויות בתנור, סלט עדשים שחורות ובטטה בוסט של בריאות, סלט בריאות נהדר סלט קינואה וחמוציות עם אגוזי מלך, והכרובית המועדפת עלי כרובית בתנור טעימה ופריכה בקלי קלות.
החלטתם לנסות את המתכון הזה? יידעו אותנו! שתפו, השאירו תגובה, כדי שנוכל לראות מה אתם חושבים. בתאבון!

- 1/2 קילו דג סלמון פרוס לרצועות ברוחב של 4 סנטימטר
- קמצוץ מלח מומלץ להשתמש במלח ים
- קמצוץ פלפל
- 2 כפות שמן זית
- שוטפים היטב את הדג ומייבשים קלות בעזרת נייר ניגוב או מגבת נקייה.
- לאחר יבוש הדג מפזרים מעליו את המלח והפלפל.
- מניחים על להבה בינונית מחבת קרמית או מחבת טפלון (כל מחבת בעלת תכונה המונעת הדבקות).
- בוזקים למחבת 2 כפות שמן וממתינים מספר שניות עד שהשמן חם.
- מניחים את הדג במחבת עם הצד של העור כלפי מטה למשך 2 וחצי דקות ללא מכסה.
- לאחר 2 וחצי דקות הופכים את הדג עם הפנים כלפי המחבת. בשלב הזה בזהירות ובעדינות בעזרת מלקחיים או מזלג מסירים את שכבת העור (ראו תמונה מצורפת) לאחר מכן בעזרת מזלג מסירים (מגרדים בעדינות, ראו תמונה מצורפת)את שכבת הבשר בגוון אפור בהיר.
- ככל הנראה תהליך הסרת העור יארך כ 2 דקות, ובזמן הזה הדג יהיה מוכן.
- זה הזמן להוציא את הדג לצלחת ההגשה.
ממולץ להשתמש במחבת עם תכונה המונעת הדבקות.
ממולץ להשתמש בדג טרי אך ברור שאפשר להשתמש בדג סלמון קפוא לאחר הפשרה.
אם אתם אוהבים לאכול דג סלמון יחד עם עור קריספי דלגו על ההסבר המתייחס להסרת העור.
ממש לפני תום זמן הטיגון אפשר למרוח את הדג בכל מיטבל שאתם אוהבים,ההמלצה שלי: חרדל, רוטב טריאקי, ואיפלו טיפה סילאן.
דורית
…יצא מעולה, בשני האופנים (עם ובלי העור ).
תודה על המתכון !
מעט לפני תום זמן הטיגון, הוספתי מעט רוזמרין.
ללי
טעיםםםםםםםםםםםם