דג סלמון בתנור הוא מעדן אמיתי מעבר לטעם המשגע הוא גם בריא מאוד וסופר קל להכנה, זה בדיוק מה שהופך אותו למושלם לארוחת הצהריים הבאה שלכם או המנה העיקרית לאירוח מתוכנן.
אנחנו ממש אוהבים סלמון אפוי בתנור ומכינים אותו בתדירות גבוהה. אפשר לומר שהפכנו להיות מומחים והגענו לטעם המושלם מבחינתנו בעזרת מספר מצומצם של מרכיבים ובזמן הכנה מאוד קצר. וממש כמו המתכון שלנו דג סלמון במחבת גם המתכון הזה ממש קל ודג הסלמון יוצא טעים ועסיסי במיוחד.
אחת התובנות שהגענו אליהן היא שאין דרך טובה יותר מאשר להכין דג סלמון אפוי בתנור כאשר הוא מגיע בחתיכת פילה אחת גדולה, בדרך הזו הדג יוצא הרבה יותר עסיסי! בנוסף לעסיסיות מדהימה, אתם חייבים להודות שזה מאוד מרשים להגיש נתח אחד גדול של דג סלמון לשולחן במיוחד שאתם מארחים חברים.
איזה דג לקנות?
הקפידו להשתמש בפילה דג סלמון טרי. אנשים רבים קונים דג סלמון קפוא, אבל דג סלמון טרי הוא המפתח למתכון זה. אל תדאגו בכלל, אתם עדיין קונים פילה, פשוט תבקשו מהמוכר שלא יחתוך אותו לפרוסות. את המשקל של הדג שאני קונה אני מחשב לפי כמות האנשים שעבורם אני מכין את הדג. החישוב הוא שכל סועד בוגר אוכל בממוצע בין 250 ל 300 גרם דג. נתח של 1.2 ק"ג של פילה סלמון יתאים בהחלט ל- 4 עד 5 סועדים. השתדלו לבחור פילה דג לא עבה במיוחד, עובי הדג משפיע על זמן האפיה וברוב הפעמים גם משקף את גיל הדג (ככל שהפילה עבה יותר הדג מבוגר יותר וברוב המקרים הוא גם פחות עסיסי).
שילוב טעמים משגע
עבור מתכון זה יצרנו מצע של פרוסות לימון. פרוסות הלימון מוסיפות לדג טעם נפלא של רעננות וטריות. בנוסף השתמשנו בחמאה מומסת במקום בשמן זית מה שלחלק מכם ישמע פחות בריא. במקרה הזה אני ממליץ בחום כן להשתמש בחמאה מומסת, אל תפספסו את השילוב הנהדר הזה, זה ישתלם לכם במבחן התוצאה.
המתכון משלב מגוון טעמים, מליחות, חריפות ומתיקות והשילוב של כולם יחד יוצר "פיצוץ" טעמים שערב מאוד לבלוטות הטעם והחושים. החריפות מתקבלת ממעט שום ופלפל שחור גרוס, המתיקות מתקבלת מדבש איכותי והמליחות כמובן ממעט מלח ים.
איך להפוך את זה למתכון שלכם בקלות:
אם זה נשמע לכם ממש טוב אך חסרים לך מספר מצרכים, או שמתחשק לכם לשנות מעט את המרכיבים, הדג שלנו מסתגל בקלות לכל שינוי. את הדבש אתם יכולים להחליף בסוכר חום או סילאן, במקום חמאה אתם בהחלט יכולים להשתמש בשמן זית, ואת הקורנית אתם יכולים להחליף ברוזמרין (אני משלב את שניהם יחד).
מהו זמן האפיה המומלץ לדג סלמון בתנור?
באפיית סלמון בתנור חשוב להקפיד לא לאפות יתר על המידה. אנו רוצים לשמור על דג עסיסי.
זמן האפייה ישתנה בהתאם לגודל הפילה וכמובן לעוביו של הנתח. לנתח פילה ממוצע במשקל של 1.2 ק"ג ועד 1.5 ק"ג אני תמיד מכוון את התנור ל 190 מעלות, את תבנית האפייה אני ממקם במרכז התנור (על המסילה האמצעית) ומודד מרגע הכנסת הדג לתנור כ- 20 דקות. לאחר 20 דקות אני פותח את התנור ובעזרת מזלג מפלח דרך בחלק הכי עבה של הדג ובודק את הגוון. אם הגוון הפך לורוד, הדג מוכן, וכל שנשאר בכדי לתת לו מעט צבע וטיפה קריספיות זה מכת חום מהירה, בשלב זה אני ממקם את תבנית האפייה שלב אחד למעלה ממרכז התנור, מעביר את התנור למצב גריל ואופה למשך 5 דקות נוספות את הדג.
מה להגיש עם סלמון אפוי?
ברוב המקרים אני יגיש דג סלמון אפוי בתנור לצד ירקות אפויים \ ירקות מאודים, סלט ירקות עשיר, או סלט כרוב לבן לבבי. סלמון וירקות משתלבים נהדר ביחד, זו ארוחה נהדרת ומאוזנת ויכולה לשמש כארוחת צהריים ובהחלט גם כארוחת ערב.
החלטתם להכין את המתכון? בבקשה ידעו אותנו! השאירו תגובה, כדי שנוכל לראות מה אתם חושבים, עדכנו איך יצא לכם. ואל תשכחו לשתף שכולם יהנו! אתם יותר ממוזמנים לבקר אותנו בעמוד האינסטגרם שלנו בכתובת: easy_recipes_israel ובעמוד הפייסבוק EasyRecipes.

דג סלמון אפוי בתנור על מצע לימון משולב יחד עם רוטב המורכב מחמאה מעורבבת עם דבש, שום כתוש, פלפל שחור גרוס עבה קורנית ורוזמרין.
- 1.2 ק"ג דג סלמון (פילה יחד עם העור)
- 3 לימונים בינוניים (2 נפרוס דק ואחד מהם נסחט למיץ)
- 100 גרם חמאה מומסת (אפשר להמיר ב 1/2 כוס שמן זית)
- 1 כפית מלח ים אטלנטי
- 1/2 כפית פלפל שחור גרוס עבה
- 4 שיני שום כתוש
- 2 כפות עשבי תיבול טריים קצוצים כמו: טימין, בזיליקום, פטרוזיליה, רוזמרין אפשר לשלב מה שמתחשק
- 1 כף דבש (אפשר להמיר בכף סילאן או סוכר חום)
- 1 רדיד נייר כסף (2 יחידות של 40 סנטימטר)
- 2 גבעולי רוזמרין לקישוט
הדליקו את התנור מראש, הטמפרטורה הרצויה היא 190 מעלות.
הוציאו את נתח הסלמון מהמקרר כ 10 דקות לפני ההכנה. הדג חייב להיות יבש. אם יש צורך סיפגו את הנוזלים מהדג בעזרת נייר ניגוב.
קחו 2 יחידות של רדיד אלומיניום והניחו אותם בתבנית האפיה אחת על השניה את השוליים של רדיד האלומיניום קפלו כלפי מעלה (צרו משהו שדומה לקערה גדולה).
חיתכו 2 לימונים לפרוסות דקות בעובי של 4 מילימטר כל אחת והניחו אותם כמצע אחיד על רדיד האלומיניום.
הניחו את הדג על שכבת הלימונים והניחו את תבנית האפייה בצד.
בקערה עמוקה הכניסו פנימה: 100 גרם חמאה מומסת, כף גדושה של דבש, שיני שום כתושות, פלפל שחור גרוס, מלח ים, מיץ לימון מלימון אחד, ואת עשבי התיבול. ערבבו היטב את התערובת כך שהדבש יתחבר יחד עם החמאה המומסת.
את כל התערובת ביזקו מעל הדג בצורה אחידה והכניסו את התבנית לתנור למסילה האמצעית למשך 20 דקות. לאחר 20 דקות יש לבדוק את החלק העבה של הדג בעזרת מזלג, פלחו חריץ ובדקו שהדג מוכן אפשר להבחין בכך בקלות לפי צבע הדג, צבע ורדרד הדג מוכן וכל שנישאר הוא לתת לו צריבה קטנה.
העבירו את התבנית שלב אחד מעל למסילה האמצעית של התנור העבירו את התנור למצב גריל למשך 5 דקות נוספות. השגיחו על הצבע של הדג בשלב הזה חשוב לא לצרוב אותו יותר מידי.
הדג שלנו מוכן אתם יכולים להגיש אותו שלם או לפרק ולהגיש בחלקים, מומלץ לפזר עשבי תיבול טריים ולמי שמתחשק אפשר לסחוט מעט לימון מעל הכל.
יאיר
מצויין
יצא טעים
תודה
חני
היי
אני רוצה להכין את הדג בחג.
יש טעם להכין את התערובת מראש ולהשרות בה את הדג מהיום עד החג- בוקר יום שני?
EasyRecipes
היי חני,
באופן אישי אני ממליץ לא להשרות דגים. דג חייב להיות טרי.
אם הדג שאת משתמשת בו קפוא אז להפשיר ממש מספר שעות לפני הבישול או האפיה.
שולמית
יצא ממש מוצלח!
השילוב של הלימון והדבש והשום – מנצח!
אני שמתי כוסברה וטימין – ממש טעים!!
EasyRecipes
איזה כיף לשמוע!
ענת
היי, אם אני מכינה את המנה לערב חג, האם ניתן להכין בצהריים של ערב החג, להשאיר סגור בנייר כסף ולתת חימום בערב, לפני שמתיישבים לאכול?
EasyRecipes
היי ענת,
בהחלט אפשרי.
חג שמח
רונית
הכנתי יצא מושלם!!! קצר המון מחמאות!!! מתכון ממש מוצלח.הולכת להכין עכשיו שוב.
מירי
צריך לסגור את הנייר כסף מעל הדג ?
EasyRecipes
היי מירי,
אין צורך בנייר כסף.