היא סופר בריאה, סופר טעימה, כן זו דלעת ערמונים אפויה והיא תהפוך כל ארוחה למושלמת! במיוחד שמתחשק לכם משהו טעים ובריא על השולחן ומהר. נכון, דלעת ערמונים טעימה בפני עצמה גם ללא כל תוספת, אך חשבתי שיהיה זה שילוב נהדר יחד עם פטריות וגבינת פרמזן מגורדת. שילוב טעמים מאוד מיוחד של מתיקות מהדלעת מליחות מהגבינה עם עקצוץ של חריפות מהתבלון.
אני מודה, בהתחלה היה לי מאוד קשה לשלב דלעת ערמונים בארוחת הצהריים. יש דברים מסוימים שקשה מאוד לשנות במיוחד הרגלי אכילה שהתקבעו במשך שנים. אני לא מתכוון להרגלים לא בריאים, אני מתכוון לשילוב טעמים של מתוק ומלוח באותה ארוחה (בעיקר בארוחת הצהריים).
אני כמעט בטוח שהעולם מתחלק לשני סוגים של אנשים כאלה שמאוד אוהבים שילוב של מתוק באוכל וכאלה שלא מסוגלים לשלב מתיקות בכל צורה באוכל שלהם. אני למשל, אמנע מלאכול אורז לבן בסיסי פשוט עם צימוקים, זה לא מסתדר לי ולעומת זאת אני מכיר הרבה אנשים שמאוד אוהבים שילובים מתוקים באוכל.
אז יאללה מתחילים! קצצנו הכול יחד בכדי ליצור מרקם אחיד וגס כבר בשלב הזה זה נראה מעולה, גנבנו קצת מהתערובת כאילו טועמים..
מניחים את דלעת הערמונים בתבנית האפיה ומתחילים למלא. בשלב הראשון דוחסים את הכול לגומה שנוצרה, ולאחר מכן מפזרים חלק מהתערובת על הכול בכדי ליצור כיסוי אחיד ומראה יפה.
התוצאה הסופית, מעדן המשלב טעמים מיוחדים.
טיפ קטן, הדרך הקלה ביותר להכין דלעת ערמונים היא לאפות אותה בתנור. דלעת ערמונים מזינה מאוד, טעימה, וקלה לעיכול. וגם עם זמן האפייה מאוד קצר, כ- 30 דקות.
והתוצאה הסופית..מנת פתיחה בריאה נהדרת.

דלעת ערמונים קלה להכנה, יופי של מנת פתיחה או נשנוש. דלעת ערמונים ממולאת בפטריות וגבינת פרמזן יחד עם מעט תבלינים הופכת במהרה להיות הנושא המרכזי בארוחה.
- 2 יחידות של דלעת ערמונים בגודל בינוני
- 8 פטריות שמפיניון גדולות קצוצות דק
- 50 גרם גבינת פרמזן איכותית מגורדת על פומפייה
- 1/4 כפית מלח גס
- 1/4 כפית פלפל שטה
- 1/4 כפית פלפל שחור גרוס גס
- 5 גבעולי תימין קורנית
- כף שמן זית לשימון הדלעת.
- יש לשטוף היטב את הדלעת, לחצות אותה לשניים ולהוציא את הגרעינים בעזרת כפית. את הגרעינים אפשר לזרוק.
- לשמן את הדלעת בשמן זית ולהניח אותה על נייר כסף בתבנית אפיה קטנה.
- לערבב יחד את כל המרכיבים: פטריות קצוצות, גבינת פרמזן מגורדת, מלח גס, פלפל שחור, שטה, ועלי התימין. בתערובת ממלאים את הגומות שנוצרו בדלעת לאחר שהוצאנו את הגרעינים. אפשרו לתערובת להתפזר מעל לא צריך להיות מדויקים זה חלק מהיופי.
- את הדלעת יש לאפות בתנור בטמפרטורה של 200 מעלות למשך 35 דקות או עד שהדלעת זהובה.
מירי
האם ניסיתם את אותו מתכון רק עם דלורית?
EasyRecipes
הי מירי,
לצערי לא יצא לנו להכין את המנה עם דלורית. אם את מכינה עדכני אותנו איך יצא לך.
בהצלחה
תמר
יצא מעולה. הוספתי מרכיבים נוספים כגון קצת בצל אדום, שן שום, עוד ירק. יוגש בארוחת החג! תודה רבה וחג שמח