כבר מזמן לא חייבים לנסוע עד קצה העולם בכדי לאכול המבורגר איכותי דחוק בין שתי לחמניות. בשנים האחרונות בישראל נפתחו מסעדות רבות שמנת הדגל שלהן היא המבורגר עסיסי מבשר טרי איכותי קצוץ גס או טחון. מסעדות אלה אכן ברובן מספקות המבורגר מעולה ברמה גבוהה מאוד. השאלה הנשאלת היא האם אפשרי להכין המבורגר ברמה כזו גם בבית? התשובה היא כמובן כן! זה אפשרי בהחלט! במיוחד אם ברשותכם מתכון להכנת המבורגר ביתי בדומה לזה שלפניכם.
ההמבורגר שלנו לא יאכזב גם את טורפי הבשר הנלהבים ביותר מבינכם. אתם תוכלו ליהנות מהמבורגר איכותי אולטימטיבי ממש תוך מספר דקות, עומדת בפניכם האפשרות גם להכין אותם מראש, להקפיא ולהוציא אותם בימי שמש נעימה ולמקם אותם ישר על המנגל, או לטגן אותם על מחבת טפלון.
קצת על המבורגר – המבורגר היא קציצת בשר צלויה על הגריל או מטוגנת במחבת. קציצת ההמבורגר מוגשת בדרך כלל בתוך לחמנייה עגולה בתוספת של ירקות ורטבים. השם המבורגר נקרא על שם העיר המבורג שבגרמניה שבה כביכול הומצאה הקציצה. בשנת 1800 ימאים גרמנים הביאו את ההמבורגר לארצות הברית ומאז קציצת הבקר הפכה לפופולארית מאוד.
המפתח להמבורגר איכותי הוא הבשר. ככל שהבשר יהיה איכותי בעל יחס נכון של שומן ונתח יבש יותר, כך ההמבורגר יהיה עסיסי ומיוחד. האפשרויות הם רבות, אני אוהב בשר שומני יותר ולכן בחירת הנתחים של בשר הבקר יכילו יותר שומן. מומלץ להשתמש בחצי מהכמות בבשר שמן ובחצי השני בבשר עדין יותר.
הפעם הבחירה היא קצת יותר מחצי בשר צלעות בקר והחצי השני ששימש אותי היה בשר צוואר. לאחר בחירת נתח הבשר הרצוי חשוב מאוד לבקש מהקצב לטחון את הכל יחד רק פעם אחת בכדי להשאיר את הבשר גס, מה שישמור על העסיסיות שלו בזמן הטיגון.
לאחר שיש לכם את הבשר הטחון מוכן בקערה קוצצים 2 בצלים גדולים דק, אנחנו משתמשים במעבד מזון לתוצאה מושלמת. את הבצלים הקצוצים מטגנים במעט שמן עד להזהבה. שהבצל מוכן מוסיפים 3 שיני שום כתוש ואת התבלינים (רק מלח ופלפל שחור גס) ומניחים בצד את הכול יחד להתקרר כ – 10 דקות.
שהבצלים התקררו מוסיפים את התערובת לקערה יחד עם ½ כפית סודה לשתיה ומערבבים הכול יחד בעזרת הידיים. הערבוב צריך להיות עדין בכדי לשמור על מרקם גס של התערובת כולה.
בכדי ליצור צורה מושלמת אנו משתמשים ברינג עגול ממתכת אך אפשרי בהחלט ליצור את הקציצות בעזרת הידיים. את קציצות ההמבורגר המוכנות מניחים על נייר אפיה ומכניסים למקרר למשך שעה לפחות. בשלב הזה אתם יכולים גם להפריד כל קציצה בנייר אפיה ולהקפיא מספר קציצות למועד מאוחר יותר.
טיגון הקציצות לאחר שעה במקרר הוא פשוט וקל. משמנים מחבת במעט שמן ומטגנים עד להשחמה של הקציצות. זמן הטיגון משתנה ותלוי בעיקר בעובי הקציצה שיצרתם. את ההמבורגר שלי אני אוהב לצלות היטב.השומן שנמצא בבשר נמס מבפנים ויוצר המבורגר טעים ומיוחד בעל מרקם קריספי מבחוץ ועסיסי מאוד בפנים.
התוצאה הסופית של ההמבורגר לפניכם,
טעים ועסיסי במיוחד.
מתאים לילדים ולמבוגרים.
עושה חשק לעוד… והכי חשוב אפשר להכין לבד בבית.
מהכמות שמופיעה במתכון יוצאות כ – 9 קציצות בורגר גדולות.
בתאבון.

- 700 גרם בשר צלעות טחון.
- 500 גרם בשר צוואר או שפונדרה טחון.
- 2 בצלים בנוניים קצוצים מטוגנים.
- ½ כפית מלח
- ½ כפית פלפל שחור גרוס או לפי הטעם.
- 3 שיני שום כתוש.
- קורט סודה לשתיה מרכך את הבשר, לא חובה.
- ½ כוס שמן לטיגון
- לוקחים את הבשר הטחון ומכניסים לקערה גדולה.
- קוצצים ומטגנים 2 בצלים בינוניים עד להזהבה.
- לאחר שהבצלים מוכנים מוסיפים את השום הכתוש והתבלינים ומניחים לתערובת להתקרר כ – 10 דקות.
- לאחר שהתערובת התקקרה מוסיפים אותה לקערה יחד עם חצי כפית סודה לשתיה ומערבבים היטב בעזרת הידיים בעדינות.
- יוצרים את הצורה הרצויה בעזרת הידיים או בעזרת כלי מתאים ומניחים לקציצות לנוח במקרר כשעה.
- מטגנים את הקציצות במעט שמן לפי מידת העשייה הרצויה עליכם.
תמי
אחד מאתרי האוכל הכי טובים שיש. כל מתכון מעולה, וניסיתי המון מתכונים.
כל הכבוד!!!
יערית
וואווו יצא טעים טעים טעים!!! תודה רבה על מתכונים קלים וטעימים
משה
עשיתי לילדים ולנכדים – אמרו שהמתכון מעולה. תודה לכם.
ענבל
עשיתי לילדים חבל על הזמן מתכון מעולה
גלעד
עשיתי להורים, יצא מצויין, גם ההכנה הייתה די פשוטה.
דן
מתכון ממש מעולה, ניסיתי גרסאות רבות וכבר למעלה משנה מכין רק אותו. טעים ברמות