בזמן האחרון אנחנו משתדלים שלא לטגן אוכל, אבל הפעם חרגנו כי באמת התגעגענו לדביקות ולטעם המיוחד של חזה עוף בטמפורה עם רוטב צ'ילי חמוץ מתוק מיוחד, שהוא שילוב של טעמים שאנחנו מאוד אוהבים.
אתם תהיו מופתעים עד כמה קל להכין חזה עוף בטמפורה ועד כמה נגיסי העוף האלה טעימים. הבלילה מורכבת רק מכמה מרכיבים ובאמת לוקח דקות ספורות להכין את המנה.
בלילת הטמפורה הזו לא נועדה רק לחזה עוף ואתם יכולים להתשמש בה ולטגן איתה כל מה שאתם אוהבים: דגים, ירקות, פירות ים וחלקים של עוף.
ממה מורכב ציפוי טמפורה? טמפורה היא בלילה שביסודה מורכבת מביצים טרופות עם קמח ומעט מים קרים. אפשר להוסיף לבלילה עמילן (קונפלור בדרך כלל) שמן או תבלינים.
ביפן, טמפורה נפוצה מאוד ואפשר למצוא מאכלים רבים מצופים בטמפורה כמעט בכל תפריט מסעדות יפני. ירקות העונה, חזה עוף, דגים ופירות ים מצופים בטמפורה נפוצים מאוד גם בשווקים בלילה. את הטמפורה מטגנים בשמן עמוק, מגישים טמפורה בעיקר מיד עם היציאה מהשמן החם. טמפורה אוכלים עם רוטב או רק עם מעט מלח.
מעונינים במתכונים נוספים עם חזה עוף? אל תדלגו על המתכונים הנהדרים שלנו המשלבים חזה עוף: חזה עוף מוקפץ עם ירקות חריף במיוחד, חזה עוף מוקפץ עם נודלס ורוטב עגבניות, חזה עוף ממולא בשר טחון ברוטב אדום חריף, המתכונים המיוחדים לילדים: קציצות עוף מבושלות עם תפוח אדמה במיוחד לילדים, קציצות עוף ברוטב עגבניות פיקנטי עם זיכרון ילדות.
אם החלטתם להכין את המתכון הזה (בהחלט מומלץ), ידעו אותנו! השאירו תגובה, כדי שנוכל לראות מה אתם חושבים, עדכנו איך יצא לכם. ואל תשכחו לשתף שכולם יהנו!

- 1 קילו חזה עוף שניצל
- 2 ביצים
- ⅔ כוס קמח לבן
- 2 כפות קורנפלור
- 2 כפית אבקת אפייה
- ¼ כפית מלח
- ⅛ כפית פלפל לבן
- 1 כוס מים
- 2 לימונים (מיץ לימון משני לימונים)
- 4 כפות צ'ילי מתוק או חמוץ מתוק
- 2 כפות סויה
- כף קורנפלור
- 2 כפות סילאן
- 3 כפות סוכר חום
- 2 כפות שומשום לפזר מעל הכל
- נכין את כל הדברים ואז נתחיל לעבוד במסודר (אל תבהלו זה רק נשמע הרבה עבודה - זאת ממש לא !!) אז מתחילים...
- לחתוך את החזה עוף למלבנים בגודל 4x2 ס"מ (החיתוך נתון לשיקולכם והוא יכול להיות שרירותי ולא מדויק - כל אחד לפי רצונו).
- נשתמש בשתי קערות, באחת נשים את הקמח. ובקערה השניה נטרוף היטב את הביצים ביחד עם הקורנפלור, אבקת האפיה, המלח והפלפל הלבן (זה בסדר אם יצאו לכם קצת גושים - אל תלחמו בזה).
- נתחיל לטגן את קוביות חזה העוף, נקמח את קוביות חזה העוף ולאחר הקימוח להכניס לתוך הבלילה ומשם ישר לשמן החם. נטגן את קוביות חזה העוף בשמן עמוק עד שהם מזהיבות משני הצדדים, ולהוציא לצלחת עם נייר סופג לספיגת שאריות שמן הטיגון.
- להכניס לסיר את כל מצרכי הרוטב (למעט הקורנפלור) ולבשל עד אש נמוכה כ- 5 דקות לאחר חמש דקות להוסיף את הקורנפלור לערבב היטב עד שהרוטב מסמיך ואין גושים, לבשל על אש נמוכה עוד כ- 3 דקות ולכבות.
- כשהרוטב מוכן להכניס לתוך הסיר את קוביות החזה עוף המטוגנות לערבב היטב עד שכל הרוטב יכסה את הקוביות.
- להגיש בצלחת הגשה יפה ולפזר מעל מעט שומשום.
כתיבת תגובה