מי שעוקב אחר המתכונים שלנו בטח כבר הבין שאנחנו מאוד אוהבים להשתמש בחזה עוף. חזה עוף הוא חלק דל שומן מלא חלבון ובעקבות כך הוא מאוד בריא.
אם אתם מבקרים אצלנו בפעם הראשונה אתם מוזמנים לעיין במתכונים הפופולריים שלנו המשלבים חזה עוף. לבחור מבין מנות כמו- חזה עוף מוקפץ עם ירקות חריף במיוחד, חזה עוף מוקפץ עם נודלס ורוטב עגבניות, או חזה עוף ממולא בשר טחון ברוטב אדום חריף. אלה הן מנות קלאסיות מבוקשות מאוד, וכולם מתכונים מאוד קלים להכנה.
הפעם החלטנו להכין רצועות חזה עוף עם מלא כרוב פטריות וגזר יחד עם עשבי תיבול טריים, זו מנה נהדרת שיש בה הכול והיא מתאימה להגשה עם אורז לבן או כל תוספת אחרת שאתם אוהבים.
הבחירה להכין את המנה הזו עם חזה עוף סופר קטן וצעיר, הייתה המפתח בשמירת מתכון בריא, זו מנה נהדרת של חלבון המשמשת כבסיס מרכזי בשמירה על השרירים שלנו ובהתפתחות שלהם.
והתוצאה מדהימה וטעימה!

חזה עוף מוקפץ עם מלא כרוב פטריות וגזר! חזה עוף מוקפץ זו מנת חלבון נהדרת דלת שומן המשמשת כארוחה עיקרית שיש בה הכול.
- 1/2 1 ק"ג חזה עוף
- 2 בצלים
- 4 שיני שום גדולות
- 1/2 כרוב גדול מגורד על מנדולינה
- 2 גזרים מגוררים גס
- 1 סלסלה קטנה של פטריות שמפיניון טריות פרוסות
- 3 כפות שמן זית
- 3 כפות מיונז
- 2 כפות רוטב סויה
- 1 כף רוטב דגים לא חובה
- 2 כפות זעתר
- 1 כף כמון
- 1 כף פפריקה אדומה
- 1 כף פפריקה חריפה
- 1/2 כף פלפל צ'ילי
- 1/2 כף אבקת מרק עוף
- 1/2 כפית מלח
- 1/2 כפית פלפל שחור
- 1 כוס מים
- למחבת עמוקה וגדולה יוצקים 2 כפות שמן זית, מטגנים את הבצל עד להזהבה, כותשים את השום ומוסיפים לבצל ומטגנים עוד מספר שניות.
- מוציאים את הבצל לצלחת ומכניסים למחבת את הכרוב, מטגנים מעט את הכרוב עד לריכוך קל ומוציאים לצלחת של הבצל, מכניסים את הגזר המגורד ומטגנים גם אותו מעט ומעבירים לצלחת, כך הלאה, גם את הפטריות, בסוף מוסיפים למחבת עוד כף שמן זית ומטגנים את חזה העוף עד להזהבה, מחזירים את כל הירקות שהנחנו בצלחת למחבת ומערבבים היטב.
- בינתיים מכינים את הרוטב, יוצקים לקערה קטנה את המיונז, הסויה, רוטב הדגים והתבלינים (זעתר, כמון, פפריקה אדומה וחריפה, צ'ילי אבקת מרק ופלפל שחור) יוצקים מעל הירקות והעוף את הרוטב מוסיפים כוס מים ומערבבים היטב. מבשלים עוד כ- 5 דקות עד לספיגת הרוטב בירקות.
חשוב מאוד : אל תוסיפו מלח לפני שתטעמו, רוטב הסויה ורוטב הדגים מאוד מלוחים.
זהבה שומרי
מה אפשר במקום שמן דגים. כיוון שטעמתי מתכון עם שמן דגים ולא אהבתי את הריח.
EasyRecipes
היי זהבה,
שמן הדגים מוסיף למנה מליחות, אם את לא מתחברת לשמן דגים אפשר לא להוסיף אותו בכלל או להוסיף מעט מלח במקום.