שהכנו את המנה הזו היינו בטוחים שהיא תספיק לנו ליומיים, להפתעתנו היא חוסלה כבר באותו יום. אני חייב לציין שאין לנו הרבה ניסיון עם עוף מוקפץ עם נודלס, אנחנו בדרך כלל מקפיצים עוף עם ירקות בכדי להימנע מפחמימות, אך הפעם חרגנו מהמנהג לאחר שביום שישי בבוקר בטיול הקבוע שלנו בשוק הכרמל לצורך השלמות מצרכים קרצה לי חבילת נודלס ענקית.
שוק בכלל מזרים לנו את הדם. שאנחנו מסתובבים בשוק הריחות המראות והטעמים מחדדים לנו את החושים, מעלים זיכרונות, ובעיקר מספקים לנו רעיונות למתכונים חדשים ולאוכל. ידענו שיש לנו בבית חזה עוף מופשר אך לא הייתה לנו מטרה ברורה ל"חזה הזה" עד המפגש עם חבילת הנודלס שהייתה מונחת עם עוד מספר חבילות בכניסה לחנות המתמחה במצרכים תאילנדים (ממש בכניסה לשוק). הנודלס סגר לנו את הפינה והשלים את "המצרך" שהיה חסר לנו בכדי להכין ארוחת יום שישי קלה.
ארוחת יום שישי משפחתית קלה לא אמורה לארוך יותר מ 20 דקות, במיוחד בימי השישי האלה שאתם יודעים שאתם מוזמנים לארוחת ערב אצל ההורים או לחברים. המנה הזאת היא באמת מהירה וקלה היא עשירה מאוד בטעמים, היא צבעונית וכוללת את רוב אבות המזון הנדרשים לגוף שלנו. מה שנחמד במוקפץ הזה הוא שאפשר בהחלט להכין את הכול מראש, יום לפני, ולשמור במקרר עד שבא לכם לבשל.
העוף המוקפץ שלנו הוא ממש לא בסגנון תאילנדי הוא אולי דומה במראה וכולל מספר מרכיבים מהמטבח התאילנדי אך השילוב עם רוטב עגבניות אדום שהילדים שלנו מאוד אוהבים שינה מאוד את המתכון. אני מאוד ממליץ לכם לנסות את המתכון במיוחד אם הילדים שלכם אוהבים רוטב אדום ולהיווכח עד כמה הוא טעים.
יש לנו עוד מספר מתכונים מומלצים המשלבים בתוכם חזה עוף כמו: חזה עוף מוקפץ עם מלא כרוב פטריות וגזר, חזה עוף מוקפץ עם ירקות חריף במיוחד, ירקות מוקפצים עם עוף מתכון לתזונה נכונה ואוכל בריא.

חזה עוף מוקפץ עם רוטב אדום. אפשר להשתמש במקום בנודלס באיטריות ביצים או לחלופין באיטריות אורז.
- 1/2 ק"ג חזה עוף חתוך לקוביות
- 1 בצל גדול פרוס
- 1 שן שום
- 1 קופסא רוטב עגבניות (100 גרם)
- 1/4 כפית מלח
- 1/4 כפית פלפל
- 1 כף אבקת מרק
- 1 כוס מים רותחים
- להרתיח מים בסיר, להוסיף את הנודלס ולבשל מספר דקות עד שהנודלס מתרכך ומוכן לאכילה, לסנן את הנודלס ולשטוף במי ברז.
- במחבת גדולה לטגן את הבצל הפרוס, לאחר שהבצל הזהיב מעט להוסיף את קוביות חזה העוף ולהמשיך לטגן יחדיו עד משחים מעט, להוסיף 1 שן שום כתושה למחבת ולהמשיך לטגן עוד כדקה, להוסיף את רוטב העגבניות (אנחנו משתמשים ברוטב עגבניות עם שום כתוש מוכן מקופסא) לתבל במלח פלפל.
- בכוס מים רותחים להוסיף אבקת מרק ולערבב היטב למניעת גושים ולשפוך לתוך המחבת– הרוטב לא אמור להיות נוזלי מדי, לבשל הכל עוד כ- 3 דקות עד לספיגת מלוא הטעמים.
- לצקת את תוכן המחבת לסיר הנודלס שסונן ולערבב היטב.
- ניתן להוסיף מעט עירית קצוצה לקישוט.
כתיבת תגובה