חזה עוף ממולא בבשר טחון הינה מנה עשירה בטעמים בעלת מראה חגיגי ומרשים מאוד. הרושם הראשוני שמתקבל הוא שכביכול המנה מאוד מורכבת ולוקח שעות כדי להכין את אותה, למרות שהמנה די קלה להכנה ואם עובדים נכון אפשר להכין חזה עוף ממולא תוך פחות משעה. בגלל המראה החגיגי של המנה המתכון מתאים מאוד לארוחת חג ומקובל להכין את המנה בחג הפסח או כארוחה לערב שבת.
יש מספר דרכים להכין חזה עוף ממולא. אפשר לקחת חתיכת חזה עבה לחתוך אותה במרכז למלא ולסגור, ודרך נוספת מקובלת ונפוצה היא ליצור גליליות ממולאות. את החזה אפשר למלא במה שרוצים, אנחנו ממלאים את חזה העוף בפטריות, בפסטו או בבצל מטוגן והרשימה עוד ארוכה.
הכי כיף בחזה עוף ממולא שאפשר להכין אותו עם רטבים שונים, אפשר להשאיר אותו רק מטוגן, אפשר לצפות אותו בבלילה בדומה להכנת שניצל, לטגן ולבזוק לאחר הטיגון רוטב סמיך מעל. אפשר גם לטגן את הגליליות הממולאות ולאחר מכן לבשל אותם ברוטב ובדרך הזו כל הטעמים של הרוטב נספגים במלית. אני אישית אוהב לבשל את חזה העוף הממולא ברוטב, חזה העוף הוא בשר יבש יחסית והרוטב מוסיף הרבה וגורם למנה להיות עסיסית.
שמכינים מנה די מורכבת (יחסית) נכון יהיה להכין את כל המצרכים הנדרשים מראש. לקצוץ את הירקות, להכין את החזה לעבודה, להכין את התבלינים ואת הבשר הטחון למלית.
לאחר שהכנו את כל המצרכים נתחיל בהכנת המלית. המלית מורכבת מצנוברים, פטרוזיליה קצוצה, אורגנו טרי קצוץ, יחידה אחת של חזה עוף קצוצה דק ידנית, אפשר להשתמש בחתיכה חזה לא יפה או לא מתאימה לגלילה, בצל אחד קצוץ גס, מספר שיני שום, מלח, פלפל שחור וכמובן בשר טחון. רצוי שהבשר יהיה קצת שמן אני דואג שהקצב יטחן לנו את הבשר עם מעט שומן כבש זה מוסיף עסיסיות וטעמים למלית וחזה העוף הממולא יוצא פחות יבש. מערבבים את כל המוצרכים לבשר הטחון ועוברים להכין את חזה העוף למילוי.
את חזה העוף יש לדפוק קלות ולשטח אותו. בכדי לשמור על הניקיון את דפיקת חזה העוף אנחנו עושים בתוך שקית ניילון. לאחר שדפקנו את החזה אנו משטחים אותו, וממלאים אותו בבשר הטחון ויוצרים גליל. בכדי שהגליל לא יפתח בטיגון ובבישול אנחנו נועצים קיסמי שיניים שיחזיקו את חזה העוף ולא יאפשרו לו להיפתח. חזה עוף מתכווץ בטיגון והוא יתהדק על המילוי, הטיגון בעזרת הקיסמים ישמור על הצורה שיצרנו.
את הגלילים הממולאים נטגן בשמן עמוק. עד שהם ישחימו ויהיו מוכנים לאכילה. לא להתרגש בכלל אם הם משחימים מאוד לאחר שמכניסים אותם לרוטב הם מתבהרים. לאחר הטיגון מוציאים את גלילי חזה העוף המוכנים לצלחת ומאפשרים להם להתקרר כחמש דקות. לאחר שחזה העוף התקרר מוציאים את קיסמי השיניים ועוברים להכנת הרוטב.
בדרך כלל את הרוטב אנחנו מכינים במקביל לטיגון, ייתכן שלעקרת בית מתחילה התהליך יהיה קצת מורכב, אך עם הזמן אני בטוח שגם אתם תצליחו להכין במקביל את המנה. הרוטב מורכב מבצלים קצוצים, גזר, פטרוזיליה, עגבניות, פלפל חריף ירוק, פלפל אדום(גמבה) רסק עגבניות, ותבלינים.
להכנת הרוטב משתמשים בסיר גדול, הרוטב דומה מאוד לרוטב פפריקש ההונגרי שהכנו לפני מספר שבועות. גם ברוטב הזה מטגנים את הבצל במעט שמן עד שהוא הופך לשקוף ומוסיפים בהדרגה את הפלפל החריף, הגמבה, הגזר והכוסברה. מוסיפים את העגבניות החתוכות לקוביות ומבשלים למשך 5 דקות שבמהלכם מערבבים מידי פעם. לאחר 5 דקות מוסיפים את התבלינים לא צריך יותר ממלח פלפל ומעט אבקת מרק. מוסיפים את רסק העגבניות ליטר מים מנמיכים את הלהבה ומאפשרים לרטוב להסמיך ולהתבשל כ 20 דקות. לאחר מכן מוסיפים את גלילי חזה העוף שהכנו וממשיכים לבשל עוד חצי שעה.
המנה מוכנה לאחר שעה אם אתם עובדים במקביל, מטגנים ומכינים את הרוטב יחד.
חזה עוף ממולא בבשר טחון אפשר להגיש יחד עם רוב התוספות במיוחד תוספות שאוהבות רוטב כמו פירה, אורז לבן, ובורגול. הרוטב הופך לסמיך בזמן הבישול ומומלץ להכין לחם לטבול ברוטב העסיסי. אם אתם רוצים להכין לחם ביתי איכותי וטעים יש לנו בבלוג האוכל מתכון ללחם טוב ואני ממליץ לכם לקרוא את המתכון בעמוד הזה. קחו בחשבון שאת הלחם הזה מכינים יום מראש.

- 1/2 ק"ג בשר טחון
- 30 גרם צנוברים חופן מלאה
- 1/4 חבילה פטרוזיליה
- 6 גבעולי אורגנו טרי אפשר יבש
- יחידה אחת של חזה עוף
- 1 בצל קצוץ
- 3 שיני שום קצוץ גס
- מלח ופלפל
- 1 ק"ג חזה עוף
- 1 בצל גדול קצוץ
- 1 פלפל אדום גמבה
- 1 פלפל חריף ירוק
- 1/4 חבילה כוסברה
- 1 גזר גדול
- 2 עגבניות
- 1 כף אבקת מרק עוף
- 1 כף פפריקה אדומה מתוקה או חריפה
- 1 קופסה רסק עגבניות קטנה
- מלח ופלפל לפי הטעם
- 1 ליטר מים
- 4 כפות שמן
- מכינים את הבשר הטחון. מכניסים אותו לקערה עמוקה ומוסיפים צנוברים קצוצים, פטרוזיליה קצוצה, אורגנו טרי קצוץ, יחידה אחת של חזה עוף קצוץ או חתוך לחתיכות קטנות, בצל קצוץ 3 שיני שום קצוץ, מלח ופלפל. מערבבים היטב את כל המצרכים יחד.
- לוקחים את חזה העוף ומשטחים אותו דק ככל האפשר. רצוי לדפוק עליו עם פטיש עץ המיועד לכך. ממלאים את חזה העוף במלית של הבשר הטחון מגלגלים כמו רוגלך ונועצים קיסמי עץ בסוף בגלגול.
- מטגנים את הגליליות. נניח אותם במחבת כאשר החלק הפתוח יותר (זה החלק הסופי של חזה) כלפי מטה. מטגנים היטב מכל הצדדים ומניחים בצלחת להתקרר כחמש דקות. לאחר הצינון יש להוציא את הקיסמים.
- להכנת הרוטב נזדקק לסיר גדול, לסיר נוסיף את השמן ונטגן את הירקות. הבצל, הפלפל האדום, הפלפל החריף והגזר לפי הסדר הזה כל ירק כ- 3 דקות. נוסיף את העגבניות ונבשל הכול יחד 5 דקות תוך ערבוב מתמיד שלא ידבק.
- לאחר חמש דקות מוסיפים את רסק העגבניות המים, אבקת המרק, מלח ופלפל, פפריקה וכוסברה וממשיכים לבשל הכול כ – 20 דקות על להבה נמוכה.
- לאחר 20 דקות מכניסים לסיר עם הרוטב את חזה העוף ומבשלים יחד כחצי שעה נוספת.
שרי
יש תחליף לטיגון??
EasyRecipes
היי שרי,
הטיגון גורם לחזה העוף לשמור על הצורה שלו ולהחזיק את המלית.