מחקרים הוכיחו כבר מזמן שתזונה דלת פחמימות עוזרת מאוד להוריד כולסטרול גבוה ולירידה במשקל, ובכך מונעת את הסיכון לחלות במחלות לב. דיאטות דלות פחמימות מסייעים מאוד בירידה במשקל ואני יכול להעיד על כך, במיוחד עם עובדים לפי תפריט לדיאטה מסודר. לפני כשלוש שנים שקלתי 100 קילו ולאחר הורדת הפחמימות מהתפריט בצורה משמעותית ירדתי כמעט 20 קילו תוך שמונה חודשים. אתם בטח שואלים איך?
אז נכון אני לא טבעוני וגם לא צמחוני ואני אוהב מאוד בשר, מה שהווה יתרון משמעותי עבורי. חיפשתי דיאטה שתתאים לי, התחלתי לחקור מה האפשרויות שעומדים בפני. לקחתי את הנושא ברצינות, לא רק בגלל המראה החיצוני, שאתה נושק לגיל 40 אתה מתחיל לחשוב גם על הבריאות. הבנתי מהר מאוד שמתאימה לי מאוד דיאטת חלבונים ועומדות בפני שתי אפשרויות, הראשונה הייתה דיאטת אטקינס שפותחה על ידי ד"ר רוברט אטקינס, בדיאטת אטקינס הפחמימות יוצאות מהתפריט לחלוטין. האפשרות השנייה הייתה דיאטה שהמציא הקרדיולוג ארתור אגטסטון והיא נקראת דיאטת סאות' ביץ', בדיאטת סאות' ביץ' מפרידים בין שומנים טובים ופחמימות טובות, את הפחמימות הפחות טובות שקימות בדרך כלל במאפים ולחמים מסירים לגמרי מהתפריט.
אני לא הצלחתי לבחור מבין השניים והחלטתי לשלב ביניהם. אימצתי את האפשרות לאכול בשר, עוף ודגים ללא הגבלה מדיאטת אטקינס, ומדיאטת סאות ביץ' לקחתי את הדברים הטובים באכילת דברים בריאים בעלי פחמימות מלאות בצורה מצומצמת מאוד והקפדתי מאוד לאכול הרבה ירקות והרבה סלטים. פזית נרתמה למשימה מלאת רצון טוב ומוטיבציה, היא המציאה מתכונים דיאטטיים במיוחד עבורי ובנתה לי תפריט לדיאטה המהירה דלת הפחמימות, את המתכונים הטובים שמרנו ואת הפחות טובים עד היום אנחנו לא מוצאים..
לפניכם מתכון עם זוקיני מצוין שיכול בכיף לשמש כפינוק קטן וטעים מאוד המתכון הזה הוא מתכון ראשון מסדרה של מתכונים המתאימים לדיאטה דלת פחמימות ואתם בכיף יכולים לצרף אותו לתפריט הדיאטה שלכם.
השלב הראשון, חתכנו את הזוקיני, וצלינו אותו על מחבת פסים לוהטת.
השלב ההשני, מרחנו את הזוקיני ברוטב פיצה, הכול הולך..
שלב שלישי, הוספנו את התוספות והכנסנו לתנור לתנור.
בתאבון

- 2 זוקיני גדולים ורחבים.
- 4 כפות רוטב פיצה רסק עגבניות מוכן או קנוי.
- 100 גרם גבינה צהובה מגורדת.
- 1 קבנוס בקר
- רוחצים היטב את הזוקיני וחותכים לפרוסות של 8 מילימטר. משמנים מחבת טפלון במעט שמן צמחי וצולים את הזוקיני משני הצדדים כשני דקות מכול צד.
- בתבנית פירקס מניחים נייר אפיה ומסדרים את הזוקיני על ניר האפייה.
- מורחים שכבה נדיבה של רוטב על הזוקיני ומפזרים גבינה צהובה מעל הרוטב. מעל הגבינה מניחים פרוסות דקות של קבנוס.
- את הזוקיני מכניסים לתנור שחומם מראש לטמפרטורה של 180 מעלות למשך 15 או עד שהגבינה הצהובה מקבלת גוון זהוב.
לשומרי כשרות, אפשרי בהחלט לא להשתמש בקבנוס ולהפוך את החטיף לחלבי.
כתיבת תגובה