עשיר מאוד בטעמים עם בצל מקורמל ויין מונח לו כבד עוף כאשר הרוטב נוזל על מצע של פירה נימוח שרק מחכה להיכנס לפה.
אני ממש אוהב כבד עוף עם בצל! זה הולך נהדר יחד עם אורז, תפוחי אדמה או פירה. תוסיפו ליד המנה קצת אפונה ירוקה ואתם מסודרים עם ארוחה נהדרת.
אני יודע שרבים נמנעים לאכול חלקים פנימיים כמו כבד, אך כבד עוף מכיל חומרים מזינים רבים אשר חשובים לגוף האדם, זהו מקור מצוין לויטמין D, B12 ו- C, זרחן ונחושת, הוא עשיר בחלבון, והכי חשוב, הוא עשיר בויטמין A וברזל – מה שהופך את הכבד למזון חשוב מאוד כאשר מטפלים באנמיה.
שמטגנים כבד חשוב לשמור על שני כללים בכדי להגיע לעסיסיות ולרכות, הכללים הם לא לטגן יתר על המידה ולא להמליח אלא רק לפני סיום הבישול. טיגון או בישול ארוך מדי יהפוך את הכבד ליבש וקשה.
המתכון מכיל כמות גדולה של בצל, בצל שאנו מטגנים לאט לאט במחבת טפלון (נון סטיק) על אש נמוכה ויוצרים קירמול. לאחר שהכנסנו למחבת את הכבד ואנו ממש לקראת סיום הטיגון שלו, מוסיפים מספר שיני שום, קצת יין מלח ופלפל, ואם מתחשק לכם ניתן להוסיף קצת סילאן ש"יעיף" את המנה למקומות אחרים.
כבד מטוגן עם בצל מקורמל ויין הוא ארוחת ערב או ארוחת צהריים מושלמת במיוחד שמשלבים אותה יחד עם פירה, קל להכין את המנה והיא מזינה מאוד. אתם יכולים להשתמש בכל סוג כבד שאתם אוהבים, אבל כבד עוף הוא רך במיוחד.
מחפשים מנות עיקריות? אל תפספסו את המתכונים: פפריקש הונגרי תבשיל עוף מבושל לאיטו בסיר, תבשיל צלי בשר בקר פרוסות בשר בקר עם יין ופטריות, פלפלים ממולאים באורז ובשר בקר טחון, כרוב ממולא בשר ואורז טעים בטירוף בקלי קלות, ואחד המתכונים האהובים עלי צלי בקר ביין אדום עם ארטישוק ירושלמי מכתף 5.
אם החלטתם להכין את המתכון, ידעו אותנו! השאירו תגובה, כדי שנוכל לראות מה אתם חושבים, עדכנו איך יצא לכם. ואל תשכחו לשתף שכולם יהנו! אתם יותר ממוזמנים לבקר אותנו בעמוד האינסטגרם שלנו בכתובת: easy_recipes_israel ובעמוד הפייסבוק EasyRecipes.

- 800 גרם כבד עוף
- 2 בצלים גדולים במיוחד פרוסים לעיגולים
- 4 שיני שום
- 2 כפות סוכר חום
- 4 כפות שמן קנולה
- 1 כף סילאן לא חובה
- ½ כוס יין לבן או אדום מה שמתחשק
- ½ כפית מלח
- ¼ כפית פלפל שחור
- 4 תפוחי אדמה גדולים
- 1 כף מלח במים
- 3 כפות חלב לא חובה לשומרי כשרות
- 20 גרם חמאה לא חובה לשומרי כשרות
- על להבה נמוכה במחבת טפלון (נון סטיק) עמוקה שמים את השמן.
- קוצצים את הבצל לפרוסות עגולות שלמות או חצאי עיגולים. המטרה היא ליצור רצועות בצל שיורגשו במנה.
- את הבצל מכניסים למחבת ומערבבים לאט כ 10 דקות. שכל הבצל הופך לשקוף ורך הוסיפו את השום הכתוש יחד עם 2 כפות סוכר חום ותמשיכו לערבב 2 דקות נוספות.
- הכניסו למחבת את הכבד, ישרו בעדינות את חלקי הכבד במחבת כך שהם יבואו במגע ישיר עם המחבת, טגנו את הכבד משני צדדיו עד לגוון חום זהוב (כמה שפחות לערבב בכדי לא לפרק את הכבד). השאירו את המחבת על להבה נמוכה. הוסיפו את שאר המצרכים: יין, סילאן, מלח ופלפל ובשלו את הכל יחד דקה נוספת.
- אל תשכחו את הכללים, לא לטגן יתר על המידה ולא להמליח רק לפני סיום הבישול!
- זה הזמן לבדוק את הכבד שהוא אכן מוכן? הסירו כבד אחד מהמחבת ובדקו שהוא מוכן בפנים, אם הוא מוכן הסירו את הכל מהאש.
- קלפו את תפוחי האדמה וחיתכו אותם לקוביות של 3 על 3 סנטימטר.
- מלאו סיר עמוק במים הוסיפו את המלח ותפוחי האדמה והביאו את הכל לרתיחה. כ 25 דקות לאחר הרתיחה בדקו את תפוחי האדמה בעזרת מזלג שאכן תפוחי האדמה מוכנים, המזלג צריך לחדור בצורה חלקה לתפוח האדמה.
- שתפוחי האדמה מוכנים העבירו אותם בזהירות למסננת שמוקמה מראש בכיור, לאחר שכל המים ירדו העבירו את תפוחי האדמה לסיר גדול הוסיפו לסיר את החמאה והחלב ובעזרת מחית לפירה תמעכו את תפוחי האדמה למרקם שאתם אוהבים.
כתיבת תגובה