כוסמת היא צמח והזרעים שלה משמשים מתכונים רבים. מקורה של הכוסמת במרכז אסיה, ואפשר למצוא אותה בכל חנות. אני לא יודע אם יצא לכם כבר לבשל עם כוסמת, אבל אפשר למצוא היום כמות ניכרת של מתכונים המשתמשים בכוסמת כבסיס לבצק, עוגות ואפילו במרקים. אחת הדרכים הנפוצות והמקובלות להכין כוסמת היא לבשל אותה עם ירקות ולהפוך אותה לתוספת נהדרת לצידה של המנה העיקרית.
הערך התזונתי של הכוסמת גרם לי באמת להעריך את הזרעים הנהדרים האלה כמקור של מזון, הם גרמו לי לחשוב קדימה על מתכונים אפשריים שאני יכול לשלב בהם כוסמת.
כוסמת היא פחמימה בריאה, מזינה בעלת ערכים תזונתיים גבוהים. ב – 100 גרם כוסמת מבושלת יש 120 קלוריות, ב – 100 גרם זרעי כוסמת לא מבושלים יש כ 340 קלוריות, מתוכם כ 13 גרם חלבון, 71.5 גרם פחמימה ו 3.5 גרם שומן. חלבון הכוסמת הוא חלבון מלא, המכיל את כל חומצות האמינו החיוניות, הכוסמת עשירה גם בברזל, אבץ וסלניום. כוסמת אינה מכילה גלוטן ולכן היא מהווה מקור טוב לסיבים תזונתיים עבור חולי צליאק.
את המתכון הזה קיבלתי מאמא שלי! לפני כשני שבתות היא הכינה כוסמת עם גזר כתוספת וכולם התמוגגו (צילמתי כמה תמונות). אתם יודעים, זיכרונות של אוכל טוב וזיכרונות מאמא לעתים קרובות הולכים יד ביד. אמהות אוהבות אותנו, דואגות לנו, וכמובן, מאכילות אותנו. כמובן שאיך שהגעתי הביתה ביקשתי את המתכון מאמא בהודעת ה WhatsApp שלפניכם והחלטנו לשתף אתכם בו.
אם אתם במוד של תוספות אל תפספסו את התוספות הנהדרות שלנו: אורז עם עדשים, תפוחי אדמה אפוים בתנור, התוספת הבריאה המיוחדת אורז מלא עם מש, התוספת שהילדים שלנו ממש אוהבים אטריות רחבות עם סולת ובצל, ואם מתחשק לכם קצת ירוק אז המתכון הנהדר שעועית ירוקה ברוטב עגבניות יתאים לכם בול.
החלטתם להכין את המתכון? בבקשה ידעו אותנו! השאירו תגובה, כדי שנוכל לראות מה אתם חושבים, עדכנו איך יצא לכם. ואל תשכחו לשתף שכולם יהנו! אתם יותר ממוזמנים לבקר אותנו בעמוד האינסטגרם שלנו בכתובת: easy_recipes_israel ובעמוד הפייסבוק EasyRecipes.

מתכון כוסמת עם גזר ובצל מטוגן במהירות ובקלות. תוך 20 דקות יש לכם תוספת נהדרת של כוסמת בריאה ומזינה מאוד. כוסמת זה פחמימה בריאה, מזינה בעלת ערכים תזונתיים גבוהים.
- 1 כוס כוסמת
- 1 גזר בינוני מגורר בפומפיה
- 1 בצל בינוני קצוץ
- 1/2 1 כוסות מים (כוס וחצי)
- 2 כפות שמן קנולה
- 1 כפית מלח
- 1/2 כפית פלפל שחור
- 1/2 כפית כמון
- 1/4 כפית הל (אם מתחשק, אם יש, לא חובה)
- 1/2 כפית כוסברה יבשה (אם מתחשק, אם יש, לא חובה)
לפני ההכנה יש לברור ולשטוף היטב את הכוסמת ולהניח במסננת לייבוש קל
מטגנים בצל בינוני עד לריכוך ב-2 כפות שמן קנולה
מוסיפים גזר אחד מגורר בפומפיה וממשיכים לטגן קלות
מוסיפים את הכוסמת השטופה מטגנים עוד דקה
מוסיפים את המים המלח והתבלינים מביאים לרתיחה
מנמיכים את הלהבה ומבשלים 20 דקות עד שכל המים נספגים
מכבים את הלהבה ומשאירים את הסיר סגור במשך 5 דקות נוספות כאשר הוא סגור עם המכסה
עדי
מתכון מצויין גם עם בורגול תודה
ורד
מתכון מעולה, תודה על השיתוף! יצא טעים בטירוף.
dt
מתכון נהדר! קל להכנה ויוצא נפלא
אלחנן
כוסמת ירוקה או חומה?
EasyRecipes
כוסמת חומה