כרובית בתנור יכולה להיות תוספת נהדרת טעימה מאוד שמוסיפה מנת ירקות לשולחן. לאחר שטעמתם את טעמה המיוחד של כרובית אפויה בתנור אתם לעולם לא תחזרו להרתיח כרובית. האפיה בתנור הופכת את פרחי הכרובית ל"אל דנטה" ויחד עם זאת נוצר מרקם פריך מיוחד לכרובית. האפיה בתנור מעצימה את טעמה העדין של הכרובית ומעניקה לו טעם אגוזי מיוחד. אם עד היום לא הכנתם כרובית בתנור אני ממליץ לכם בחום לנסות ולהכין את המעדן הזה עוד היום!
השיטה הזו של הכנת כרובית היא מאוד פשוטה וקלה להכנה והתוצאה מפתיע וטעימה מאוד! קצת שום, שמן זית, מלח ופלפל משולב עם מעט שבבים של גבינת פרמזן ולתנור.
אני יכול לחסל קערה שלמה של כרובית בתנור כל ארוחת צהריים, אבל בדרך כלל אנחנו מכינים אותה כתוספת לסטייקים, צלעות, עוף בגריל ואפילו עם המבורגר שאנחנו מכינים לבד בבית . זו תוספת מעולה! גם לאלה מכם שבדרך כלל לא אוכלים כרובית, אני מבטיח שלא תצליחו לעמוד בפניה.
יש לי ווידוי קטן, כרובית היא אחד מאותם ירקות שהייתי צריך ללמוד לאהוב. באופן אישי תמיד חשבתי שכרובית היא ירק די משעמם. אך הידיעה שכרובית היא ירק מלא בסיבים תזונתיים, נוגדי חימצון והיא בעלת תכונות אנטי דלקתיות (יש הסבורים שאכילת כרובית פעמיים שלוש בשבוע תקטין משמעותית את הסיכוי לחלות בסרטן) גרמו לי לנסות שוב ושוב לאכול כרובית אך אף פעם לא הייתי נרגש ולא התלהבתי במיוחד… עד שגיליתי את הצלייה בתנור.
ישנן מספר דרכים להכין כרובית אפויה בתנור. אפשר להכין אותה שלמה, או לפרק את הפרחים מהליבה של הכרובית, אפשרות נוספת היא לפרוס את הפרחים למעיין רצועות. אני אוהב לפרק את הפרחים, הסיבה העיקרית היא שהתבלינים מכסים טוב יותר את הכרובית וחודרים לכול פינה. נכון שהמראה בכרובית שלמה שיצאה מהתנור מרשים יותר, אך החלק הפנימי מתקשה לספוג את הטעמים וברוב המקרים נשאר די חסר טעם, לכן אני מעדיף לפרק אותה. מה גם שצורת ההגשה לאחר פירוק פרחי הכרובית נוחה יותר וקלה לאחסון במידה ונשארו לכם שאריות או במידה ואתם מעוניינים לאחסן את המעדן במקרר ולאכול את הכרובית במועד מאוחר יותר.

- 4 שיני שום
- 4 כפות שמן זית
- 1 ראש של כרובית גדולה.
- 1/2 כוס פרמזן מגורד.
- מספר גבעולי פטרוזיליה כ- 2 כפות פטרטזיליה קצוצה.
- מלח ופלפל.
- 2 כפות שמן זית לשימון התבנית.
- חממו את התנור ל 220 מעלות.
- לוקחים כרובית אחת גדולה ובעזרת סכין מפרידים את הליבה, כך הפרחים משתחררים בצורה קלה יותר.
- מפרידים את הפרחים לגודל הרצוי ושוטפים אותם במי ברז קולחים. לאחר מכן מגלגלים אותם על מגבת יבשה ליבוש (אפשר ליבש אותם עם נייר ניגוב).
- לוקחים תבנית פירקס ומשמנים אותה בשמן זית. אפשר להשתמש בתבנית רגילה ובמקום השמן אפשר להשתמש בנייר אפיה.
- לוקחים כ 5 גבעולי פטרוזיליה שוטפים, קוצצים דק ומניחים בצד.
- קולפים כ 4 שיני שום וקוצצים אותם דק.
- לוקחים שקית ניילון ומכניסים לתוכה את השום הקצוץ, שמן הזית ואת פרחי הכרובית. אטמו את השקית ונערו מספר ניעורים עד שפרחי הכרובית כולם מכוסים בשמן ושום.
- רוקנו את תוכן השקית למגש האפיה המשומן ופזרו את המלח והפלפל בצורה שווה.
- הכניסו את הכרובית לאפיה של 20 דקות עדיין בטמפרטורה של 220 מעלות.
- לאחר 20 דקות הוציאו את התבנית בזהירות מהתנור (תזהרו מהאדים שעולים מהתנור) ופזרו מעל פרחי הכרובית את הפרמזן והפטרוזיליה הקצוצה. הכניסו שוב את תבנית האפיה לתנור למשך 5 דקות נוספות רק הפעם על גריל. עקבו אחר הכרובית עמדו ליד התנור ובדקו שהכרובית לא נשרפת. שהצבע הופך לזהוב הכרובית מוכנה לאכילה.
ניתן לבזוק מעל הכרובית המוכנה טחינה גולמית, או לסחוט מיץ לימון – כרובית אוהבת לימון ומשתלבת איתו נהדר.
Ronen
כל הכבוד על ההשקעה והשיתוף.
מירי
טעים בטרוף
במקום פטרזליה שמתי בזילקום יצא משגע