אני לא יודע אם בישלתם או אפיתם אי פעם עם בירה, אם לא אפיתם עם בירה אף פעם, אז זה הזמן להתחיל. אני באופן אישי לא שתיין גדול של בירה אבל אני אוהב מאוד את הטעמים שבירה מכניסה לתבשילים ולמאפים, איך שהוא הבירה מוסיפה עומק וטעם מיוחד מאוד בכול מתכון, ולאחרונה אני משתמש בה בלהט. שהוספנו בירה לבצק התוצאה הייתה מיוחדת ולא משהוא שהיה ניתן לצפות מראש. הקלות בהכנת לחם בירה היא מפתיעה, אפשר לשלב בלחם כל מה שאתם אוהבים מבצל מטוגן, זיתים, שום, בזיליקום ותבלינים.
שאתם מחפשים מתכון ללחם בירה אתם לרוב תתקלו בשני סוגים. לחם בירה מהיר אפיה ללא שמרים הכולל בעיקר קמח תופח, ולחם בירה עם קמח רגיל שמוסיפים לתערובת מעט שמרים יבשים. אנחנו הפעם נכין לחם מהיר עם קמח תופח ללא תוספת שמרים.
סוגי בירה שונים יתנו ללחם שלכם טעם ייחודי ושונה. לבירה ולאיכות הבירה יש חשיבות. אני לא ממליץ להשתמש בבירה מפחית, ולא בבירות קלות בהירות וצלולות. הבירה המועדפת עלי היא גולדסטאר מבקבוק ורצוי מהסדרה החדשה גולדסטאר עכורה ללא סינון. את הבצק שלנו נכין מבירה בטמפרטורת החדר. למרות שאפשר להשתמש בבירה קרה שיצאה זה עתה ישירות מהמקרר.
לחם פראי ולחם בירה מאוד דומים באופן ההכנה שלהם, את המרכיבים היבשים: הקמח, הסוכר, המלח מוסיפים ראשונים לקערה ולאחר מכן מוסיפים את הנוזלים במקרה שלנו בירה איכותית.
יש לי וידוי קטן, את מתכון הלחם הזה לא תכננתי לשתף. הסיבה היא לא בגלל שהלחם לא טעים, אני מבטיח לכם שהוא מדהים. הסיבה העיקרית שהכנת הלחם כל כך קלה שפשוט זה נראה לי מצחיק ואפילו התביישתי. קערה אחת גדולה, 5 מרכיבים בלבד, 5 דקות הכנה! נשמע הזוי. בסוף ראיתי לנכון לשתף את המתכון כי נראה לי שהלחם הזה יהיה מאוד שימושי עבור רבים מכם שרוצים להכין לחם במהירות ובקלות בלי לכלוך.
בכנות, זה אחד הלחמים הכי טובים שאכלתם ואתם יכולים להכין אותו לבד בבית.
למען ההגינות אני חייב לספר לכם, אנחנו מכינים די הרבה אוכל ביתי וחלק ממנו אנחנו מצלמים. אבל הפעם נתקלתי בבעיה לצלם את הלחם. הריח של הלחם פשוט גרם לבני המשפחה להתרכז במטבח ולתכנן איזה חלק מהלחם הם רוצים. זה הקשה מאוד על כל תהליך הצילום ואני מקווה שאתם לא תרגישו בזה כאשר אתם צופים בתמונות.
אם אתם חוששים מהכנת לחם בבית אז אתם יכולים להיות רגועים, זה הלחם עבורכם. אתם לא יכולים לפספס עם הלחם הזה ובטח לא להרוס ולקלקל אותו. באחת הפעמים שהכנו את הלחם שכחנו להוסיף מלח, אני מבטיח לכם שחוסר המלח כלל לא הורגש. אז אתם יכולים להיות רגועים.
לחם בירה הוא לחם מצוין ומשתלב נהדר עם גבינות בארוחת הבוקר, וכיף לטבול אותו ברוטב. לאחרונה הוספנו מתכון פפריקש הונגרי עם המון רוטב אז אם בא לכם להתפנק אני ממליץ בחום לנסות את המתכון ולהתענג על הרוטב.
אל תשכחו לשתף אותנו ולספר לנו איך יצא לכם.

מתכון לחם בירה מהיר הכנה מחמישה מצרכים בלבד. אם לא אפיתם עם בירה אף פעם אז זה הזמן להתחיל. זה אחד הלחמים הכי טובים שאכלתם ואתם יכולים להכין אותו לבד בבית.
- 1/2 2 כוסות קמח תופח
- 1 בקבוק בירה 330 מיל מה שאתם אוהבים
- 1 כפית מלח
- 50 גרם חמאה מומסת
- 2 כפות סוכר
- 20 גרם חמאה
- מחממים את תנור האפיה ל 180 מעלות.
- מערבבים את כל המצרכים היבשים עם 50 גרם חמאה ממוסת מוסיפים את הבירה וממשיכים לערבב את הכל יחד כ – 3 דקות (הערבוב חשוב מאוד ומאפשר לגלוטן להשתחרר בצורה טובה אם לא תבחשו היטב הלחם יתפורר לאחר האפיה ויקשה על הפריסה)
- לוקחים 20 גרם חמאה מניחים אותה בתבנית אפיה מלבנית ( תבנית לאינגליש קייק) ומכניסים לתנור לדקה בכדי שהחמאה תימס. מוציאים את התבנית בזהירות ומנענעים אותה מצד לצד בכדי לשמן את כל התבנית.
- יוצקים את בלילת הבצק לתבנית ( הבלילה די נוזלית) ומשאירים את התבנית בצד למשך 20 דקות לתפיחה.
- לאחר התפיחה מכניסים את התבנית לתנור למשך 40 דקות. 10 דקות לפני סוף האפייה אפשר למרוח את הלחם במעט חמאה מומסת.
- את הלחם רצוי להוציא מהתבנית בזהירות רק לאחר מספר דקות. יש לתת ללחם להתקרר לפחות 10 דקות לפני שאתם פורסים אותו(נראה אתכם מתאפקים).
יש לערבב את הבצק היטב.
מכינה
על כמה מעלות??
EasyRecipes
שלום הגר,
הטמפרטורה הרצויה של תנור האפיה היא 180 מעלות.
בהצלחה.
ג'ניה
שאלה נוספת,
האם החמאה המומסת היא חלק מהמצרכים לבצק או רק לשימון התבנית\ לחם?
תודה.
EasyRecipes
היי ג'ניה,
תודה על ההערה, עידכנתי את המתכון שיהיה יותר ברור.
לתוך בלילת הבצק יש להכניס 50 גרם חמאה מומסת. לשימון התבנית לוקחים כ – 20 גרם חמאה מניחים בתבנית ומכניסים את התבנית לתנור עד שהיא מתמוססת.
שהחמאה מתמוססת מוציאים את תבנית האפיה מהתנור בזהירות בעזרת מגבת או כפפה יעודית ומנענעים מצד לצד עד שהתבנית משומנת מכל הכיוונים ולאחר מכן יוצקים את הבלילה פנימה.
נטע
אפשר גם להמיס את הסוכר עם הבירה כמה דקות,לתת לבועות להתנדף ואז להוסיף את המצרכים היבשים.
יעל
המתכון והלחם נראים מעולה!! האם ניתן להמיר את החמאה בשמן?