בסוף השבוע הכנו לחמניות מתוקות עם חלב טעימות להפליא וזמן הכנתם אורך מספר דקות. כמו רוב המתכונים שלנו גם המתכון הזה עבר מספר שדרוגים במשך השנים עד שהגענו לתוצאה שאנחנו כל כך אוהבים. הלחמניות מעולות להכנת סנדביצ'ים לבית הספר לילדים עם ריבה איכותית או שוקולד הם משתלבות נהדר עם כוס התה של יום שבת בצהריים שאתם יושבים להירגע ומתכננים את השבוע הקרוב.
מתכון הלחמניות שלפניכם כל כך קל להכנה שאתם תופתעו. בעיקר תהיו מופתעים מהתוצאות. אנחנו אוהבים להכין את הלחמניות האלה מסיבה נוספת והיא שכמעט אין כלים בכיור ואת הבצק ללחמניות אפשר להכין ישר בתוך הכלי של המיקסר, ואני כבר יסביר איך.
המצרכים שידרשו להכנת לחמניות מתוקות הם: קמח, סוכר, מספר חלמונים, שמרים יבשים, חלב, חמאה ומעט מלח וזה הכול.
השלב הראשון בהכנת הלחמניות הוא לחמם את החלב ולהמיס את החמאה עם החלב. מצאנו שהדרך הכי מהירה ויעילה היא לחמם את החלב בסיר קטן על להבה נמוכה יחד עם החמאה מספר דקות. לא לבשל את החלב, אם יש לכם מודד טמפרטורה תתכוננו על 120 מעלות ולא יותר.
לאחר שהחמאה נמסה והתמזגה עם החלב לוקחים את התערובת ומכניסים אותה לקערת מיקסר המצוידת בוו לישה. על התערובת בתוך הקערה מפזרים מלמעלה את השמרים ומניחים להם כ – 5 דקות. לאחר 5 דקות השמרים התעוררו מתרדמת החורף שלהם וריח של שמרים חזק יאפוף את החדר.
לתערובת החלב השמרים והחמאה מוסיפים את הקמח החלמונים הסוכר והמלח ומערבבים במהירות נמוכה עד שמתקבלת עיסה אחידה. כאשר הבצק מתחיל להתאחד יש להגביר את המהירות ולתת למיקסר לעבוד 5 דקות נוספות או עד שאתם רואים שהבצק נפרד מהדפנות של הקערה.
לאחר שהבצק מוכן משמנים קערה עם מעט שמן ומכניסים את הבצק פנימה. גם מעל הבצק יש למרוח מעט שמן כדי שהבצק לא יתייבש. את כדור הבצק יש להניח המקום חמים למשך שעה עד שעה וחצי. הבצק אמור להכפיל את גודלו.
לאחר שעה וחצי של תפיחה מרדדים את הבצק על משטח מקומח וחותכים את הבצק ל 12 יחידות שוות ככל האפשר.
לוקחים את החתיכות ויוצרים מהם כדורים עגולים ומניחים בתבנית אפייה משומנת במרווחים של 3 סנטימטר אחד מהשני.
את תבנית האפייה מכסים במגבת או ניילון נצמד ומניחים במקום חמים לתפיחה נוספת של 45 דקות.
את התבנית עם הבצק מכניסים לתנור למשך 25 דקות בטמפרטורה של 180 מעלות או עד שהלחמניות משחימות ומקבלות גוון זהוב יפה. אתם ממש תעשו חסד עם הלחמניות האלה אם ממש איך שהם יוצאים מהתנור תמרחו אותם בחמאה מומסת. כמובן שאפשר גם בלי.
לאחר שהלחמניות המתוקות מוכנות יש לתת להם להתקרר כ – 10 דקות. ברור לי שיהיה קשה להתאפק .. בתאבון

- 4 כוסות קמח
- כף שמרים יבשים
- 1/3 כוס סוכר
- 1 כפית של מלח
- 1 כוס חלב חם מעט
- 100 גרם חמאה
- 3 חלמונים
- 3 כפות של חמאה מומסת למריחת הלחמניות
- בסיר קטן מחממים את החלב מוסיפים 100 גרם החמאה ומערבבים עד שהחמאה נמסה.
- את התערובת המוכנה של החלב והחמאה מכניסים לקערת המיקסר מוסיפים את השמרים וממתינים כ – 5 דקות.
- מוסיפים לקערה את הקמח, החלמונים, הסוכר והמלח ומערבבים הכול יחד כדקה במהירות איטית. לאחר שהחומרים התאחדו מגבירים את מהירות המיקסר ומאפשרים לו לעבוד כ – 5 דקות. את הבצק המוכן משאירים לתפוח במקום חמים למשך שעה.
- לאחר שהבצק הכפיל את נפחו יש לרדד אותו ולחתוך אותו ל 12 יחידות. מהיחידות יש ליצור כדורים ולהניח בתבנית גדולה במרווחים של 3 סנטימטר בין כדור לכדור. את תבנית האפייה עם כדורי הבצק יש להניח לתפיחה חוזרת של 45 דקות ולאחר מכן להכניס לתנור ל -25 דקות בטמפרטורה של 180 מעלות.
- שהלחמניות יוצאות מהתנור מומלץ מאוד למרוח עלייהם חמאה מומסת בנדיבות.
קרן
היי.. אין צורך להבריש את הלחמניות בביצה לפני שמכניסים לתנור ?
EasyRecipes
הי קרן,
ממש אין צורך, שהלחמניות יוצאות מהתנור מומלץ מאוד למרוח עלייהם חמאה מומסת בנדיבות ומשם מגיע הברק שאפשר לראות בתמונה.