ליקר תאנים הוא באמת פשוט וקל מאוד להכנה אך נזדקק לסבלנות. תהליך הכנת הליקר אורך זמן. הזמן בו התאנים מושרות בסוכר, ולאחר מכן זמן התיישנות. במשך 7 ימים התאנים ישהו יחד עם הסוכר אשר יוציא מהפרי את כל הטעמים והנוזלים, לאחר 7 ימים נוסיף את האלכוהול, וניתן לליקר התאנים שלנו להתיישן כשבועיים נוספים במקום קריר וחשוך, ההתיישנות תעזור לחבר בין הנוזלים לאלכוהול ותיתן לו מרקם אחיד. לצורך הכנת ליקר תאנים נזדקק לכלי זכוכית בינוני שמשמש להחמצה או כל כלי אחר מזכוכית דומה, לסוכר תאנים ולאלכוהול.
את התאנים מנקים היטב במים, לאחר מכן חותכים את ראש התאנה וגם קצת מהחלק התחתון שלה. את התאנים הנקיות חותכים לפרוסות עגולות, אפשר לחתוך גם בצורה חופשית אבל רצוי לחתוך לפרוסות עגולות בכדי ליצור סדר בכלי האחסון לפחות ביומיים הראשונים. למה יומיים? כי לאחר יומיים צריך לערבב את התוכן והסדר נהפך לאי סדר..
לאחר שחותכים את התאנים מסדרים אותם בכלי שלנו שעיקרנו מראש. אני מרתיח מים ושופך ישירות לתוך הכלי. לפני שאני שופך את המים הרותחים לכלי אני מחמם אותו במי ברז חמים בכדי למנוע את שבירת הכלי בזמן העיקור. כלי הזכוכית כל כך חם שהוא מתייבש כמעט מיד ללא צורך בניגוב. את התאנים מסדרים בכלי בשכבות, שכבה תאנים ושכבה סוכר.
כפי שאמרתי קודם תפקידו של הסוכר הוא להוציא את הטעמים והנוזלים מהתאנים. התהליך קורה מאוד מהר. אפשר לראות שכבר בזמן שמסדרים את השכבות בצנצנת השכבה התחתונה מתמלאת בנוזלים ועד שמסיימים לסדר ולסגור את הכלי כמעט כל התאנים מכוסות בנוזלים. חשוב מאוד לציין שאת הכלי לא סוגרים עם מכסה אטום! יש לסגור את הכלי בבד נושם חיתול או מגבת. הסוכר והפרי יחד יוצרים גזים, לגזים האלה אנחנו חייבים לאפשר לצאת אחרת הכלי שלנו יתפוצץ.
לאחר שסגרנו את הצנצנת שלנו בעזרת בד המאפשר את יציאת הגזים נניח אותה במקום קריר מוצל (בימים חמים מאוד אפשר להכניס את הכלי למקרר) למשך 7 ימים 8 ימים, בארון סגור לא מעל התנור ולא ליד חלון. כל יומיים במשך הימים הבאים נערבב את התאנים שבצנצנת ונוודא שכל הסוכר נמס.
לאחר 7 ימים מוסיפים לכלי שלנו את האלכוהול. אפשר להוסיף אלכוהול נקי 95%- 96%, או בקבוק וודקה ללא טעמים. אם מוסיפים אלכוהול נקי יש לדלל את האלכוהול, על כל כוס אלכוהול נקי שאתם מוסיפים יש להוסיף 3 כוסות מים. אם אתם מוסיפים וודקה ללא טעמים אין צורך בדילול, רמת האלכוהול בוודקה מתאימה בדיוק לליקר התאנים שלנו. בעבר לפני עליית מחירי האלכוהול השתמשנו רק באלכוהול נקי אבל היום המיסוי על האלכוהול גרם לאלכוהול הנקי להיות יקר מאוד, בקבוק יכול לעלות 160 שקלים, לכן אנחנו משתמשים בליקרים שאנחנו מכינים בוודקה ללא טעמים.
ליקר התאנים מתחיל לקבל טעם של ליקר מיד עם הכנסת האלכוהול ובשלב הזה אתם כבר יכולים לטעום ולתקן לפי טעמכם אם זה חלש מידי עבורכם אתם יכולים להוסיף אלכוהול, ואם זה חזק לכם אפשר להוסיף מעט מים. את הכלי עם האלכוהול והתאנים משאירים בחוץ למשך 7 ימים נוספים, כבר אין ממה לחשוש ליקר התאנים כבר לא יכול להתקלקל האלכוהול משמר את הליקר.
בתום 7 ימים ליקר התאנים מוכן ואפשר לסנן אותו. לוקחים בד בעל סיבים לא צפופים מידי או חיתול ומעבירים דרכו את תוכן הצנצנת לכלי גדול אחר (פשוט מסננים את התחולה בעזרת הבד וסוחטים אותו). לאחר מכן מתחילים למלא את הבקבוקים לפקוק אותם ולשמור במקום קריר. לפעמים אני לוקח קצת גרעינים קטנטנים של תאנים ומכניס לכל בקבוק זה מוסיף למראה וכשמגיעים לגרגירים נחמד לפצח אותם בפה.

- 1 ק"ג תאנים טריות בשלות
- ½ 1 כוסות סוכר
- 1 בקבוק וודקה ללא טעמים
- 1 צנצנת זכוכית גדולה
- מספר בקבוקים רייקים למילוי
- לשטוף היטב את התאנים ולחתוך אותם לעיגולים בכדי שיהיה נוח לסדר אותם בשכבות בצנצנת.
- בצנצנת ניצור שכבות, שכבה תאנים ושכבה של סוכר. את הצנצנת חשוב לסגור בבד נושם. הסוכר יחד עם התאנים יוצר גזים וחשוב לדאוג שהגזים ישתחררו.
- את הצנצנת מניחים במקום קריר ומוצל. אם הימים חמים מידי רצוי להכניס את הצנצנת למקרר. הצנצנת עם התאנים והסוכר תשהה במקרר כ- 7 ימים ובמשך הזמן הזה חשוב לערבב מידי פעם את התוכן למניעת משקעים.
- לאחר 7 ימים יש להוסיף לצנצנת בקבוק וודקה ללא טעמים (750 מיליליטר) ולהשאיר את כל התערובת 7 ימים נוספים במקרר.
- לאחר 7 ימים הליקר שלנו מוכן. יש לסנן אותו ולסחוט בעזרת בד עם סיבים צפופים ישר לתוך הבקבוקים בעזרת משפך קטן.
- את הליקר רצוי לאחסן במקפיא. הליקר לא קופא ונישאר צונן ומוכן לשתיה.
חשוב מאוד לסגור את הצנצצנת בבד נושם ולא עם מכסה.
בימים חמים לשמור את הצנצנת במקרר!
את הליקר המוכן מומלץ לשמור במקפיא.
דניאל
ניסיתי ויצא מצוין !
שאלה אחת- אם אני רוצה להסמיך את המשקה, ז"א שיצא יותר סירופי ופחות נוזלי, כיצד ניתן לעשות זאת ?
חיים ארז
שאלה
האם אפשר להשתמש בדבלות (תאנים מיובשות) במקום טריות, ואם כן מה היחס שבין הכמויות?
EasyRecipes
היי חיים,
לצערי לא.
בנצי
האם לאחר הוספת האלכוהול משאירים עם הבד או סוגרים עם מכסה אטום
EasyRecipes
היי בנצי,
משאירים רק עם הבד מלמעלה.
בהצלחה