מג'דרה – מתכון המשלב אורז עם עדשים חומות ובצל מקורמל מוגש בדרך כלל בצלחת. זו מנה מאוד מקובלת שמגיעה אלינו מהמטבח הים תיכוני, מנה שלמראית עין נראית מעט מורכבת אך בעצם מדובר במנה קלה מאוד להכנה, נהדרת וסופר טעימה.
אורז, עדשים חומות ובצל מטוגן שלושה מרכיבים עיקריים ויש לכם מנה פשוטה וזולה. למעשה, אצלנו במזרח התיכון, מג'דרה ידועה יותר כאוכל של עניים או מזון איכרים. אנחנו בבית אוכלים את המנה כי היא טעימה ובריאה. אורז מרכיב פחמימה מורכבת ועדשים חומות הם מקור נהדר לחלבון. זו גם אופציה נהדרת לארוחת צהריים טבעונית לבבית.
אפשר להכין מראש את המצרכים להקפיא ולהוציא שמתחשק לכם להכין מג'דרה, את הבצל אתם יכולים לטגן מראש ולאחר שהוא מתקרר לאחסן בכלי קטן ולהקפיא. את העדשים אתם יכולים להרתיח מראש לסנן ממים לאפסן בשקית ולהקפיא. את האורז מכינים במקום במעמד הכנת התבשיל.
אתם יכולים להשתמש בכל סוג אורז למג'דרה אנחנו אוהבים להשתמש באורז פרסי רגיל. גם בנוגע לעדשים אין חוקים אך הכי מומלץ להיצמד למקורות ולהשתמש בעדשים חומות כהות אותם אפשר למצוא בתפזורת או בשקיות בחנות המכולת השכונתית, בחנויות טבע ובסופרים.
את המג'דרה מגישים חמה או בטמפרטורת החדר, מקובל מאוד להגיש את המג'דרה יחד עם סלט ירקות פריך. את המג'דרה שלי אני אוהב לאכול יחד עם יוגורט יווני בשילוב סלט ערבי קצוץ דק.
בגלל שהאורז לכשעצמו עשיר מאוד בטעמים יהיה לכם קל מאד להגיע לארוחה שלמה אם תגישו יחד איתה חתיכת דג או כל מנת בשר אחרת. אני ממליץ לכם להכין דג סלמון במחבת או מנת חזה הודו, זו יכולה להיות תוספת חלבון מצויינת, מנה עיקרית שתחזיק אתכם שבעים להמון זמן.
אם אתם בעניין של תוספות בריאות עשירות בטעמים אל תפספסו את המתכונים שלנו אורז מלא עם שעועית מש תוספת בריאה וטעימה, שעועית ירוקה ברוטב עגבניות, אפונה ירוקה ברוטב עם פטריות, סלט עדשים שחורות ובטטה שיכניסו לארוחה שלכם בוסט של בריאות.
החלטתם להכין את המתכון? בבקשה ידעו אותנו! השאירו תגובה, כדי שנוכל לראות מה אתם חושבים, עדכנו איך יצא לכם. ואל תשכחו לשתף שכולם יהנו! אתם יותר ממוזמנים לבקר אותנו בעמוד האינסטגרם שלנו בכתובת: easy_recipes_israel ובעמוד הפייסבוק EasyRecipes.

מג'דרה אורז עם עדשים חומות ובצל מקורמל מוגשת בדרך כלל כתוספת. מקובל לאכול מג'דרה כמנה עיקרית או כתוספת. התבשיל הנהדר הזה מגיע אלינו מהמטבח הים תיכוני, זו מנה קלה להכנה וסופר טעימה.
- 1/2 1 כוסות אורז
- 1 כוס עדשים חומות
- 1/2 1 בצלים גדולים פרוסים לרצועות דקות
- 1/2 2 כוסות מים
- 1/2 1 כפית מלח
- 1 כף כמון
- 1 כף אבקת מרק עוף
- 1/2 כפית ראס אל חנות
בסיר קטן להרתיח מים עם כפית מלח ולבשל את העדשים החומות עד שהעדשים מתרככות.לסנן את העדשים ממים ולצנן.
לחתוך את הבצל לפרוסות דקות ולטגן בסיר רחב עד לקרמול והזהבה.
כשהבצל הזהיב מוסיפים את האורז ומטגנים עוד כ- 2 דקות, מוסיפים 1/2 2 כוסות מים ותבלינים: מלח, כמון, ראס אל חנות, אבקת מרק עוף מערבבים היטב ומבשלים כ- 20 דקות עד שהאורז מוכן.
כשהאורז מוכן מכבים את הגז, מוסיפים את עדשים ומערבבים היטב, ומשהים את האורז עם העדשים כ- 5 דקות עם מכסה סגור.
ככל שתשחימו את הבצל כך האורז יקבל צבע שחום יותר.
כמות העדשים ניתנת לשינוי, אוהבית עדשים הוסיפו עוד 1/2 כוס.
מיכה
יצא לי נהדר!! תודה
EasyRecipes
היי מיכה,
ממש כיף לשמוע שיצאה לך מג'דרה נהדרת.