אל תדאגו, גם אם לא שמעתם על מגולגלות תמרים עוד כמה דקות גם אתם תדעו איך להכין אותן! מדובר בעוגיות תמרים מדהימות, שמשום מה יש להן שמות רבים, אך את כולם מכינים באותה דרך. בגדול, אלה הן עוגיות נימוחות מבצק פריך שמגלגלים יחד עם מלית ממרח תמרים, אגוזים ונגיעות קינמון.
אם יש קינוח אחד שהייתי צריך להצביע עליו כקינוח ישראלי קלאסי, זו בטוח היתה עוגיה. לתת ביס בעוגיה חמה שרק עכשיו יצאה מהתנור היא חוויה מענגת, זו יכולה להיות חוויה מטורפת גם אם אותה עוגיה תוביל לזכרונות משפחתיים מלפני שנים. זה בדיוק מה שקורה לי שאני אוכל מגולגלות תמרים עם אגוזים.
היום, אני רוצה לשתף אתכם במתכון לעוגיות תמרים מגולגלות שעובר אצלנו במשפחה כבר כמה דורות, זה למעשה מתכון בסיסי, מאוד קל להכנה ותמיד אבל תמיד מצליח. אזהרה! הדיאטה שלכם או אורח החיים הבריא לא יעצרו אותך או את המשפחה שלך מלנשנש בכל הזדמנות שיש לכם את העוגיות המגולגלות המיוחדות האלה.
טיפים להכנת מגולגלות תמרים
אלה הם אומנם עוגיות קלות להכנה אך יש כמה נקודות קטנות שיש לשים אליהם לב כאשר מכינים אותן (כמה דברים קטנים שלמדתי בעיקר מהטעויות שלי!).
- הקפידו שהמילוי יהיה רך בטמפרטורת החדר (לא חדר ממוזג..), כך שתוכלו למרוח אותו בקלות.
- פזרו את המילוי בגושים קטנים, כך שיתאפשר לכם למרוח אותו בקלות.
- אל תשאירו את הבצק במקרר יותר מ-30 דקות, אם תשאירו אותו יותר מידי זמן במקרר הוא ימשיך לתפוח, ואתם תקבלו עוגיות עבות יותר שעלולות גם להיסדק. זה לא בהכרח רע, רק צריך להיות מודעים לזה.
- אל תהדקו יותר מידי, גלגלו ממש בעדינות.
- חשוב מאוד שהטמפרטורה תהיה על 170 אפילו 165 מעלות, טמפרטורה גבוהה יותר תגרום למגולגלות להיסדק!
- יצא לכם גליל ארוך? תחתכו אותו לחצי והניחו אותו בתבנית האפיה, אל תלחמו עם גליל אחד ארוך..
- לאחר שהנחתם את הגליל בתבנית האפיה סמנו בעזרת סכין חריצים קטנים שישמשו אתכם לחיתוך לאחר מכן.
- שהגליל מוכן, חיתכו את העוגיות בעזרת סכין חדה רצוי משוננת, נקו אותה מידי פעם משאריות מילוי בכדי לשמור על עוגיות נקיות ויפות.
אם אתם מחפשים מתכונים קלים לעוגות ועוגיות, אל תפספסו את המתכון המנצח עוגת גבינה אפויה בסגנון ניו יורק ואת המתכון פנקייק קל להכנה שישאיר אתכם מלקקים את האצבעות, בכלל אני ממליץ לכם להיכנס לקטגוריה עוגות ועוגיות ולראות אולי משהו מהמתכונים יתאים לכם.
החלטתם להכין את המתכון? ידעו אותנו! השאירו תגובה, כדי שנוכל לראות מה אתם חושבים, עדכנו איך יצא לכם. ואל תשכחו לשתף שכולם יהנו! אתם יותר ממוזמנים לבקר אותנו בעמוד האינסטגרם שלנו בכתובת: easy_recipes_israel ובעמוד הפייסבוק EasyRecipes.

מתכון מגולגלות תמרים עם אגוזים. אלה הן עוגיות פרווה טעימות במיוחד מבצק פריך עם תמרים ואגוזים מאוד קלות להכנה שבהנף יד יכולות להיות עוגיות רגילות.
- 350 גרם קמח תופח חבילה קטנה, או כ 1/4 2 כוסות
- 200 גרם מחמאה
- 1/3 כוס סוכר
- 3/4 כוס מיץ תפוזים
- 1/2 כוס שמן
- 1 סוכר וניל
- 1 כפית ברנדי לא חובה
- 1 חבילה ממרח תמרים 450 גרם
- 1/2 כוס אגוזים קצוצים
- 3 כפות קינמון
- בקערה גדולה שמים את כל חומרי הבצק ולשים עד לקבלת בצק אחיד וגמיש. את הבצק מכניסים למקרר למשך חצי שעה.
- לאחר חצי שעה מוציאים את הבצק מהמקרר ומחלקים לשני כדורים. מרדדים בעזרת מארוך כל כדור בנפרד על שיש או משטח עבודה מקומח היטב לעובי של 1/2 סנטימטר.
- על הבצק יש למרוח באחידות את ממרח התמרים, שכבה נדיבה. על שכבת התמרים יש לפזר את האגוזים הקצוצים ולאחר מכן את הקינמון.
- מגלגלים את הבצק לרולדה בעדינות, לא ללחוץ על הגליל. את הגליל יש להניח על נייר אפיה בתבנית אפיה. בשלב הזה אני חורץ בעדינות את הבצק, יוצר סימונים קטנים שיעזרו לאחר מכן בחיתוך העוגיות שכל הרולדה המגולגלת תהיה אפויה.
- את הרולדה מכניסים לתנור האפיה לחום של 165 מעלות למשך 30 דקות או עד שהעוגיות מזהיבות.
- רק לאחר שהגליל מתקרר לגמרי חותכים את הגליל ויוצרים ממנו עוגיות לגודל המתאים.מפזרים אבקת סוכר ומגישים. אם אתם שומרים על העוגיות בקופסא, מומלץ לפזר את אבקת הסוכר בסמוך למועד ההגשה ולא לפני הכנסתן לקופסאת האחסון.
אלה הם עוגיות פרווה אך בקלות אפשר להפוך אותם לעוגיות חלביות נהדרות. אפשר את המחמאה להמיר לחמאה ואת מיץ התפוזים להמיר בכוס אשל או 3/4 כוס חלב.
משני גלילים מוכנים יוצאים כ 35 עוגיות.
כתיבת תגובה