כמה פעמים קורה לכם שאתם חוזרים מהעבודה אחרי יום ארוך שלא נגמר והדבר היחידי שאתם רוצים הוא להתרווח על הספה בסלון ולראות טלוויזיה, או להיכנס לאמבטיה למקלחת מים חמים ארוכה. אבל אתם מציצים בשעון ומבינים שהשעה 6:30 ועדיין לא הכנתם ארוחת ערב, אתם פותחים את המקרר ואין בו שום דבר חדש חוץ מאור של מנורה קטנה. אתם מתחילים להיכנס ללחץ במיוחד אם יש לכם גם ילדים שצריכים לחזור כל רגע מהחברים או בעל שאמור לחזור מהעבודה.
בימים כאלה אתם יודעים שזה בלתי אפשרי להכין אוכל שזמן ההכנה שלו אורך יותר מחצי שעה.
שאנחנו יודעים שעומדים לפנינו ימים כאלה אנחנו דואגים להכין אוכל מראש ולהקפיא אותו, יש לנו מספר מתכונים קלים שאפשר להכין מבעוד מועד, כל מה שצריך לאחר מכן זה להכניס את התבשיל או המאפה ל 10 דקות לתנור בטמפרטורה של 250 מעלות והוא מוכן להגשה.
אחד המאפים המצוינים להכנה מראש והקפאה למועד מאוחר יותר הם פשטידות. פשטידות אם הם סגורות היטב יכולות להישמר במקפיא שלושה חודשים. תמיד יש לנו איזו פשטידה מוכנה במקפיא לשעת הצורך. עדיין יש לנו מספר מנות מפשטידת הבטטה שהכנו שבוע שעבר. בכלל לדעתי פשטידה טעימה יותר יום למחרת, אחרי שהזמן עושה את שלו והטעמים מתמזגים אחד בשני. מה שאני אומר בעצם שהכנת פשטידה מראש לא רק הופכת את החיים לנוחים יותר, היא גם גורמת לפשטידה להיות טעימה יותר.
מה שהופך את הפשטידה לכל כך מיוחדת זה שאפשר להכניס בנוסף למתכון כל מה שאתם רוצים, היא בדרך כלל מאוד קלה להכנה, ודבר נוסף חשוב הוא שפשטידה יכולה לשמש כארוחת בוקר, צהריים או ארוחת ערב, וכולם אוהבים פשטידות במיוחד ילדים. אפשר תמיד להגיש אותה עם סלט ירוק רק בכדי ליצור איזון.
הפשטידה שאני מעונין לשתף אתכם היום היא פשטידת תירס שמשלבת בתוכה גבינה לבנה, קוטג', גבינה בולגרית רכה, תירס מקופסאות שימורים וביצים. בכדי שיהיה נעים לאכול את הפשטידה, וקל לחלק למנות, הכנו את הפשטידה בתבניות של מאפינס. שימוש בתבניות מאפינס מאפשר לכם להוציא את הכמות הרצויה לאכילה בקלות במידה ואתם מקפיאים אותה.
הכנסת כול המרכיבים לתוך קערה גדולה ולבחוש היטב עד לקבלת מרקם אחיד.
אפיית הפשטידה בתבנית של מאפינס.

פשטידת תירס מעולה שאפשר להקפיא ולהגיש במועד מאוחר יותר. את הפשטידה הזו אפשר להכין התבנית פירקס קטנה או בתבנית של מאפינס.
יש לסגור היטב את הפשטידה במידה ומכניסים אותה למקפיא.
- ½ 1 קופסאות תירס מנוקזות מנוזלים שימורים
- 1 כוס חלב
- 3 ביצים
- 1 קופסא קוט'ג
- 1 כוס גבינה צהובה כל סוג שאוהבים – בפשטידה שלי שמתי פרמזן.
- 100 גרם גבינה בולגרית רכה חתוכה לקוביות קטנות.
- כף אבקת מרק פטריות
- 2 כפות קמח רגיל
- כף עירית קצוצה
- 1 כפית מלח
- ¼ כפית פלפל
- בקערה בינונית לטרוף את הביצים להוסיף כוס חלב וגבינות, לערבב את החומרים הנוזלים.
- להוסיף לקערת הנוזלים את אבקת המרק והקמח ולערבב היטב שלא יוצרו גושים, לאחר מכן להוסיף את התירס, לערבב שוב, בסוף להוסיף עירית קצוצה מלח ופלפל.
- את הפשטידה ניתן לאפות בתבנית אינגלישקייק או בתבנית עגולה למשך 30 דקות או עד קבלת גוון זהוב, אני החלטתי הפעם לאפות אותה בתבניות מאפינס משומנות במעט שמן, סתם כי זה יוצא נחמד ונעים לאכילה.
ניתן להשתמש במקום קוטג' בגבינה לבנה, במקום פרמזן ניתן להחליף בכל גבינה צהובה אהובה אחרת (צ'דר או עמק) מה שאתה אוהבים.
אפשר להוסיף ולגוון במקום עירית בכל ירק אחר שאתם אוהבים כמו שמיר או טימין הכל לפי טעמכם האישי.
כתיבת תגובה