מרק גריסים עם ירקות טריים טעים מאוד ומלא בריאות. זהו מרק חורפי כפרי קל ומהיר הכנה שמזכיר לי את מרק גריסי הפנינה של סבתא שלי. את המרק הנהדר הזה סבתא היתה מכינה לנו שהיינו חוזרים מבית הספר ממש עם תחילתו של החורף, היא קראה לו "פצצת בריאות בקערה".
מה אפשר לומר על המרק הזה.. קל הכנה וטעים מאוד. עם מעט ירקות וגריסי פנינה יש לכם מרק גריסים משגע משביע ובריא. את המרק אפשר להפוך לבריא יותר אם תשתמשו בגריסים אורגניות.
למרק הזה יש מרקם סמיך, במבט ראשון כולם יחשבו שהוא מתבשל במשך שעות, אבל למעשה זה מרק מהיר הכנה, כל המצרכים נזרקים לסיר ומתבשלים יחד.
אני חייב לומר לכם, אין כמו מרק טוב שמחמם בחורף. במיוחד המרק הזה שלא רק מחמם לך את הגוף הוא מחמם גם את הלב בגלל הזכרונות שהוא מציף.
אני אוהב מרקים כאלה, מרקים סמיכים שאפשר לאכול ולהרגיש כאילו אכלתם ארוחה שלמה.
גריסי פנינה, בצל קצוץ דק, גזר אחד, קולורבי קטן ותפוח אדמה וכמובן שיש צורך להוסיף מעט תבלינים כמו מלח ופלפל שחור. זה בערך כל מה שצריך בכדי להכין מרק גריסי פנינה עם ירקות עשיר בטעמים. רוב הזמן אתה פשוט עומד ליד הסיר ומחכה לראות איך גריסי הפנינה משנים את צורתם, מתנפחים ומסמיכים את המרק. כל מה שנותר לעשות יהיה להוסיף כוס מים או שתיים לפני סוף הבישול בגלל אידוי וספיגת המים של הגריסים.
אם אתם בקטע של מרקים אל תפספסו את המרקים הנהדרים שלנו: מרק בצל פשוט מאוד וקל להכנה שמעלה אצלנו זכרונות נהדרים, מרק עדשים כתומות עם גזר שמומלץ שיהיה בארסנל המתכונים שלכם.
החלטתם להכין את המתכון? בבקשה ידעו אותנו! השאירו תגובה, כדי שנוכל לראות מה אתם חושבים, עדכנו איך יצא לכם. ואל תשכחו לשתף שכולם יהנו! אתם יותר ממוזמנים לבקר אותנו בעמוד האינסטגרם שלנו בכתובת: easy_recipes_israel ובעמוד הפייסבוק EasyRecipes.

מתכון מרק גריסים עם ירקות טריים טעים מאוד ומלא בריאות. זהו מרק חורפי כפרי קל ומהיר הכנה. תוך כשעה תקבלו מרק גריסים טעים ומשביע מאוד עשיר בויטמינים.
- 1 כוס גריסי פנינה שטופים ומסוננים ממים.
- 2 תפוחי אדמה קלופים חתוכים לקוביות קטנות
- 1 בצל גדול קצוץ דק
- 1 גזר קלוף חתוך לקוביות קטנות
- 1 קולורבי בינוני חתוך לקוביות קטנות
- 1/2 כוס פטרוזיליה קצוצה דק
- 1 כף כף אבקת מרק עוף אפשר להשתמש בציר מרק
- 1 כפית מלח
- 1/2 כפית פלפל שחור
- 6 כוסות מים
בסיר בישול גדול לטגן את הבצל בטיפה שמן. להוסיף את הגריסים ולערבב יחד.
הוסיפו את כל שאר המרכיבים לסיר: תפוחי האדמה, קוביות הגזר, קוביות הקולורבי, הפטרוזיליה והתבלינים.
הוסיפו 6 כוסות מים והביאו לרתיחה. לאחר הרתיחה הנמיכו את הלהבה ובשלו את המרק על אש נמוכה כאשר הסיר מכוסה למשך שעה או עד שהגריסים מוכנים.
בדקו מידי פעם את מצב המים בסיר. המים מתאדים והגריסים סופגים מים. הוסיפו מים כנדרש (אני תמיד מוסיף בערך 2 כוסות נוספות של מים במהלך הבישול).
במקום אבקת מרק אפשר להשתמש בציר מוכן של מרק עוף.
אור
מתכון מעולה!! פעם ראשונה שמכינה מרק גריסים ויצא מושלם!! הוספתי גם עגבניה אחת לשידרוג