זה תמיד נדבק לי לסיר, לא הכל מוכן, יצא לי דייסה, אלה הם חלק מהתירוצים שאני שומע בדרך כלל מאנשים שכל מה שהם מבקשים זה להכין אורז לבן בסיסי.
לכל אחד יש את המתכון הקבוע שמשמש אותו בהכנת אורז, דרך בישול שתמיד מצליחה. אני מבטיח לכם שהטיפים בפוסט הזה ישמשו אתכם במשך שנים, הם יהיו עבורכם הבסיס בהכנת אורז. אתם כבר לא תשאלו אף פעם איך מכינים אורז לבן שיוצא אחד- אחד.
את התוצאות הכי טובות תקבלו מאורז בסמטי, נכון זה האורז הכי יקר ולכן רבים מחפשים חלופה זולה. אם אתם מחפשים חלופה אז אורז פרסי או יסמין יספקו את הסחורה. אנחנו לא אוהבים את הארומה של יסמין ומשתמשים רק באורז פרסי או בסמטי.
לפני שאתם שוטפים את האורז רצוי מאוד לברור אותו. לפעמים "מתפלחות" להן אבנים קטנות, במיוחד שקונים אורז בתפזורת. לאחר שבררתם את האורז אני ממליץ לכם להשרות אותו במים רותחים ל 2 עד 3 דקות. אפשר להשרות גם במים פושרים. המטרה בהשריה היא להוציא את שאריות העמילן הנמצאים על האורז ובכך למנוע את ההדבקות. שטיפה עוזרת גם לנקות את האורז משאריות לכלוך ואבק.
לאחר ההשריה הקצרה יש להכניס את האורז למסננת ולשטוף היטב מתחת לזרם מים קרים. את האורז השטוף מומלץ מאוד להניח ליבוש לחצי שעה לפחות, (אנחנו מניחים אותו ליבוש על אדן החלון). אורז יבש יהיה מטוגן מהר יותר ויספוג יותר טעמים ונוזלים.
את האורז לאחר הייבוש מטגנים עם שמן לכמה דקות תוך ערבוב תמידי עד שלפחות 50% מהאורז מלבין בסיר (אסור שהאורז יישרף או יקבל גוון זהוב). בשלב הזה יש להוריד את הסיר מהלהבה ולשפוך לתוך הסיר בזהירות את המים הרותחים לכסות עם מכסה את הסיר ולהחזיר ללהבה קטנה עד שהאורז מוכן(בערך 25 דקות). רצוי מאוד לא להסיר את המכסה בזמן הבישול, האדים הכלואים בתוך הסיר משחקים תפקיד חשוב בהכנת האורז. לאחר שהאורז מוכן יש לכסות את הסיר במגבת ל – 10 דקות. בתום הזמן מסירים את המכסה ומפרידים עם מזלג את גרגירי האורז.
" רוצים שהאורז שלכם יהיה לבן צחור? תוסיפו כף חומץ למים. את טעם החומץ לא תרגישו כלל"
גם השפים הגדולים חווים כישלונות אורז וזה אחד הסיוטים שלהם, ולכן גם אם לא הצלחתם בפעם הראשונה להכין אורז אסור לכם להתייאש, המיומנות תגיע עם הזמן.
אם אתם מעונינים במתכונים נוספים עם אורז אני ממליץ לכם לא לפספס את המתכונים: אורז מלא עם שעועית מש תוספת בריאה וטעימה, אורז עם בשר טחון ארוחה מלאה תוך פחות מ – 25 דקות, ואת מתכון הפאייה המיוחד פאייה עוף ספרדית הישר מולנסיה ארוחה חגיגית נהדרת.

אורז לבן בסיסי שיוצא אחד אחד באחריות. את התוצאות הכי טובות תקבלו מאורז בסמטי. זהו באמת מתכון קל לאורז שמתאים לכולם.
- 2 כוסות אורז לבן
- 3 כוסות מים רותחים
- כף חומץ לא חובה, רק עם מתחשק
- 3 כפות שמן
- כפית מלח שטוחה
- פלפל לפי הטעם
- משרים את האורז במים רותחים למשך 2-3 דקות.
- מכניסים את האורז למסננת דקה ושוטפים אותו היטב בזרם מים קרים. את המסננת עם האורז מניחים ליבוש של חצי שעה לפחות.
- בסיר נירוסטה על להבה בינונית מכניסים את השמן. שהשמן חם מוסיפים את האורז ומטגנים כ 5 דקות או עד שחלק מהאורז מלבין.
- יש להוריד את הסיר מהגז ולהוסיף 3 כוסות של מים רותחים להוסיף את המלח הפלפל ( אם אתם רוצים שגוון האורז יהיה לבן צחור תוסיפו כף חומץ), לערבב מספר סיבובים ולסגור את הסיר עם מכסה מתאים ולהחזיר לגז על אש קטנה למשך 25 דקות.
- לאחר 25 דקות של בישול לפתוח את המכסה ולהציץ פנימה לוודא שאין מים. לסגור את הסיר ולכסות במגבת למשך 10 דקות.
- בתום 10 הדקות יש לפתוח את המכסה ולהפריד את האורז המוכן בעדינות עם מזלג.
טיפ, כדי שהאורז שלכם יקבל גוון של לבן צחור אפשר להוסיף מעט חומץ. ככפית אחת על כוס אורז.
כתיבת תגובה