אחרי מספר שבועות של ציפייה בה ישבו קליפות הלימון עם האלכוהול בארון במקום קריר ואפלולי אפשר היה סוף סוף לכתוב את הפוסט המיוחל. הלימונצ'לו שהכנו לבד בבית מוכן, טעים להפליא ויש לי מתנה נהדרת לראש השנה. לימונצ'לו איטלקי שאנחנו רקחנו לבד!
לימונצ'לו מכינים בדרך כלל בסוף הקיץ, אין כמו לשתות כוסית של ליקר לימונצ'לו טוב אחרי ארוחת ערב ביום חורף קר. למשקה יש ארומה מדהימה מלווה ברעננות מיוחדת ואת הימים הקרים של החורף אפשר לנצח בקלות עם המשקה הזה. בעצם כל משקה שמכיל פירות שמוגש מצונן היטב גם אם הוא נטול אלכוהול יעורר ימריץ ויגרום לתחושת רעננות.
אנחנו כבר בחרנו מספר מתכוני משקה מרעננים שיעזרו לנו לעבור את חודשי החורף ואת המתכונים האלה אנחנו רוצים לחלוק אתכם. המטרה שהצבנו לפנינו היא לפחות פעם בחודש להעלות לבלוג מתכון מרענן של משקה חורפי קל להכנה ומרענן במיוחד.
לדעתי משקאות החורף חייבים להיות מלאי טעם, הם יכולים להיות עדינים מאוד, לכלול פירות ולהיות מרעננים. בכדי ליהנות מהקוקטיילים והליקרים האלה חובה לשפר אותם באלכוהול מה שיכול להתאים לאירועים, חגים, מסיבות, לפיקניק של סוף שבוע, או סתם בזמן שאתה יושב להירגע עם חברים טובים.
למעשה, מתכונן לימונצ'לו טוב שאפשר להכין בבית בעל מתיקות מדויקת חייבים לשמור בכספת! עם המתיקות כמובן אפשר לשחק בהתאם לטעם שלכם, אבל על המתיקות ואיך שאתם רוצים שהלימונצ'לו שלכם יהיה יש לכם זמן לחשוב קצת יותר מחודש. ליתר דיוק מינימום 40 יום, למרות שזה נשמע הרבה, זמן ההמתנה משתלם.
מתכון לימונצ'לו מחולק לשני שלבים:
בשלב הראשון לוקחים מספר לימונים טריים, הכי יפים שאפשר למצוא, ובעזרת קולפן בעדינות מקלפים את הקליפה מהלימון, חשוב מאוד לקלף את הלימון ממש בעדינות ללא השכבה הלבנה, כן אתם שומעים נכון, לימונצ'לו מכינים מקליפת הלימון בלבד.
את הקליפות מכניסים לצנצנת גדולה יחד עם בקבוק וודקה ללא טעמים. כמובן שאפשר להשתמש באלכוהול נקי אבל במקרה שלנו ועל פי המתכון בקבוק וודקה של 750 מיליליטר יספיק.
את הצנצנת יש לסגור חזק ולהניח במקום קריר ואפלולי ל 40 יום. מידי פעם יש לנער את הצנצנת בזהירות ולבדוק שאכן כל קליפות הלימון מכוסות וודקה. אני נוהג להדביק פתק קטן על הצנצנת עם התאריך בו הכנתי את המרקחת למרות שאם קליפות הלימון יישארו יותר מ 40 יום התוצאה תהייה דומה ואף עדיפה.
השלב השני בהכנת לימונצ'לו הוא להכין את הסירופ שנותן ללימונצל'ו את המתיקות. וזה הסוד, היחסים לקבלת מתיקות של לימונצ'לו איטלקי הוא: 2/3 כוס סוכר על כול כוס מים ל – 750 מיליליטר של וודקה. את המים מביאים לרתיחה בתוך סיר קטן, מורידים מהכיריים, מוסיפים את הסוכר ומערבבים עד שהסוכר נמס. את הסירופ מניחים בצד כ – 20 דקות להתקרר.
בזמן שהסירופ מתקרר, מסננים את קליפות הלימון מהוודקה. לוקחים סיר שיכול להכיל כמות נוזלים של 2 ליטר, מניחים מעליו מסננת ובתוך המסננת מניחים חיתול או כל בד אחר שאתם משתמשים בו לצורך סינון.
את הסירופ המוכן ונוזל הוודקה שלנו מערבבים יחד. אני לא מציע לכם להוסיף את כל הסירופ בבת אחת, הכי נכון בשלב הזה יהיה להוסיף חצי מהכמות ולטעום. ולהוסיף את שאר הכמות עד לקבלת הטעם שאתם אוהבים. לאחר שהגעתם לטעם הנכון לכם יש להעביר את הלימונצ'לו המוכן לבקבוקים.
את הטעם המושלם לא מקבלים מיד. הלימונצ'לו צריך לנוח במקפיא כ -4 ימים. ולאחר מכן הוא מוכן לשתייה.

מתכון לימונצ'לו איטלקי אמתי עם וודקה. זה המתכון שיסביר לכם בצורה מדוייקת איך להכין לימונצ'לו ביתי.
- 1 צנצנת גדולה של בנפח של 2 ליטר
- 10 לימונים ( קליפות מ 10 לימונים)
- 1 בקבוק וודקה 750 מיל ללא טעמים
- 2/3 כוס סוכר
- 1 כוס מים
- בקבוקים רייקים קטנים
- בעזרת קולפן תפוחי אדמה מקלפים שכבה דקה מאוד מהקליפה של הלימון, להשתדל ללא הלבן.
- את הקליפות מניחים בצנצנת ומוסיפים את הוודקה. אוטמים חזק ומניחים למשך 40 יום במקום קריר. (פעם ב 10 ימים רצוי לנער את הכלי).
- לאחר 40 יום מכינים את הסירופ: את המים יש להביא לרתיחה, להסיר מהלהבה את הסיר ולהוסיף את הסוכר תוך ערבוב מתמיד עד שכול הסוכר נמס. את הסירופ מניחים בצד להתקרר כ 20 דקות.
- מסננים את הוודקה עם קליפות הלימון לתוך סיר אחר, רצוי להשתמש בחיתול המונע כניסה של שאריות קליפות לימון קטנות.
- מערבבים את הסירופ והוודקה המוכנה ומוזגים אות הלימונצ'לו המוכן לבקבוקים.
- את הבקבוקים יש להניח במקפיא למשך 4 ימים.
רצוי לנער מידי פעם את הכלי בו מושרים קליפות הלימון כול 10 ימים.
את הסירופ מומלץ לשלב בהדרגה ולטעום.
בת
הבקבוקים במקפיא לא יתפוצצו?
EasyRecipes
לא קורה כלום לבקבוק במקפיא. הריכוז הגבוהה של האלכוהול לא מאפשר לנוזל להגיע למצב קפיאון ולכן אין כל סכנה.
רחלי גונן
למה אפשר להשתמש בקליפות של הלימון שהושרו באלכהל, האם יש מתכון?