מתכון לפיצה ביתית טובה טעימה ואיכותית חייב לכלול שלושה מרכיבים שבלעדיהם לדעתי המתכון הוא לא מתכון מנצח. הבסיס לכול פיצה “פצצתית” הוא בצק איכותי מהיר וקל להכנה, כזה שלאחר האפייה יהיה קריספי ופריך, בצק שקל לעבוד אתו ואפשר להכין ממנו פיצה דקה במיוחד או פיצה עבה בדומה לפיצה של פיצה האט. מתכון לפיצה ביתית טובה חייב לכלול גם רוטב פיצה פשוט עד כמה שאפשר, ושלמרות הפשטות שבו הוא יהיה מעולה ויישאר מיוחד. על המרכיב השלישי בפיצה ביתית אפשר לחלוק, יש הסבורים שגבינה צהובה איכותית תשדרג כל פיצה ויש כאלה שיגידו שעבורם הדבר הכי חשוב בפיצה הם התוספות.
ששומעים את המילה פיצה חושבים ישר על איטליה, למרות שלדעתי אוכלים יותר פיצות בארצות הברית מאשר באיטליה. כמובן שמקורה של הפיצה הוא באיטליה, אבל גרסת המזון המהיר של הפיצה בארצות הברית הפכה מהר מאוד למאכל הנפוץ ביותר בעולם. פירוש המילה "פיצה" באיטלקית הוא בעצם פשטידה או עוגה. פיצה בסיסית איטלקית מורכבת משמרים, קמח דורום ומים בלבד. את בצק הפיצה לשים בידיים ומרדדים לשכבת בצק דקה, מוסיפים את הרוטב, הגבינה הצהובה והתוספות ומכניסים הכול לתנור בטמפרטורה מאוד גבוהה לזמן קצר.
מתכון הפיצה שלפניכם מורכב מבצק לפיצה מהיר הכנה ומבוסס על פוסט קודם: מתכון לבצק פיצה. השינוי היחידי היה שהכנו רק חצי מהכמות (עיגול שמספיק לפיצה אחת) והוספנו לבצק שמן זית קצת יותר מהרגיל. רוטב הפיצה גם הוא דומה מאוד למתכון רוטב פיצה שפרסמנו בעבר בבלוג האוכל שלנו ובו לא נגענו כי רוטב פיצה טוב לא מחליפים.
אני מצרף לכם תמונה של התבנית שאני משתמש בה להכנת הפיצה. זו תבנית עם חורים מיוחדת לפיצה. כמובן שאפשר להשתמש בתבנית אפייה רגילה או על אבן.
את הבצק מרדדים לצורה עגולה בהתאם לגודל תבנית האפיה מישרים ומשטחים בקלות בכדי שהבצק לא יכנס לתוך החורים, מה שיקשה את הוצאת הפיצה לאחר מכן. מעל הבצק מורחים את הרוטב, אפשר ממש לשפוך אותו ובעזרת כף להחליק בכדי ליצור כיסוי של כל הבצק.
שמגיעים לשלב התוספות אפשר להתפרע ולגוון. אנחנו הוספנו פטריות, רצועות בצל, זיתים ירוקים, עגבניות תמר קטנות, רצועות נקניק סלמי והרבה גבינה צהובה! בכדי להפוך את הפיצה לכשרה אל תוסיפו את הנקניק.
ממליץ לכם לנסות את הפיצה שלנו שמתאימה לכולם לילדים ולמבוגרים. היא טעימה מאוד, היא קריספית, והכי חשוב נחטפת מהמגש בלי הכרה.

- ¾ כוס מים פושרים חמימים.
- כף שמרים יבשים
- קמצוץ סוכר
- 2 כוסות קמח רצוי מנופה
- 1/2 כפית מלח
- 1/3 כוס שמן זית
- מעט שמן זית נוסף לשימון
- 3 גבעולים של אורגנו טרי
- 1/4 כפית אורגנו יבש
- 2 כפות שמן זית איכותי
- 1 רצועות של אנשובי
- 2 שיני שום טרי כתוש
- 1/4 כפית פלפל צ'ילי אדום גרוס
- 1/2 קופסא של עגבניות שלמות מוכנות ללא קליפה.
- 1/2 כפית סוכר
- 1/4 כפית מלח
- 1/4 כפית פלפל שחור
- 1/4 כפית אבקת סודה לשתייה
- 350 גרם גבינה מגורדת על פומפיה
- רצועות בצל, זיתים ירוקים, עגבניות שרי תמר, פטריות ולמי מכם שרוצה רצועות של נקניק.
- התוספות הם לשיקול דעתכם ומה שמתחשק הולך.
- לוקחים צלחת ומניחים בתוכה את המים הפושרים. למים מוסיפים את הסוכר והשמרים. מערבבים בעזרת כפית עד שאבקת השמרים מתמוססת ומניחים לקערה לנוח 5 דקות.
- מניחים את הקמח בקערה גדולה (מומלץ לנפות ישר לתוך הקערה) מוסיפים את המלח ומערבבים. יוצרים גומה קטנה בקמח מוסיפים לגומה את השמן ואת תערובת השמרים שישבה בצד. את הכול מערבבים בעזרת סכין או כף (לא נוגעים עם הידיים בבצק).
- לאחר שמתקבלים גושים והנוזלים נספגו יש להוציא את הבצק למשטח עבודה וללוש 2 דקות.
- את הבצק יש להניח בקערה משומנת בשמן זית ולכסות בניילון נצמד למשך 30 דקות.
- לאחר 30 דקות הבצק מוכן ואפשר לרדד אותו לכל עובי וצורה.
- הדרך הקלה והמהירה ביותר להכנת הרוטב היא להוסיף שמן למחבת לטגן את האנשובי (ממש למעוך אותו) לטגן את השום כ 30 שניות ולהוסיף את שאר המרכיבים והתבלינים שהעגבניות המרוסקות נכנסות אחרונות לאחר שמעכתם אותם מעט בעזרת הידיים.
- את הרוטב יש לבשל על הכיריים על להבה נמוכה כ – 20 דקות.
- מרדדים את הבצק לעיגול, מעליו שופכים את הרוטב ובעזרת מרית או כף יוצרים שכבה אחידה.
- מעל הרוטב מפזרים גבינה צהובה על הגבינה מניחים את כול התוספות. אפשרי בהחלט לפזר עוד גבינה צהובה מעל התוספות בכדי שחס וחלילה לא יפול לנו איזה זית לאחר האפיה.
- את הפיצה אופים כ – 20 דקות בטמפרטורה של 180 מעלות. או עד שהיא מקבלת גוון זהוב ויפה.
- זהירות זה חם וממכר בהחלט.
הפיצה לא כשרה במתכונת הנוכחית ובכדי להפוך אותה לכשרה יש להוציא את הנקניק.
אביב
בצק הפיצה מצוין הצלחה מהפעם הראשונה קל ומהיר להכנה תנסו עם מחית כמהין פטריות פרוסות ואגסים פרוסים
אביבית
אפשר לשים בבצק שמן קנולה במקום שמן זית?
EasyRecipes
שלום אביבית,
אפשרי בהחלט.
בהצלחה.
אילת
נראה לי שחסרה כאן טמפרטורת האפיה של הפיצה. לפחות לי הנתון הזה יעזור 🙂
EasyRecipes
הי אילת,
את הפיצה אופים בתנור למשך 20 דקות בטמפרטורה של 180 – 190 מעלות.
זמן האפיה יכול להשתנות בהתאם לכמות התוספות ועובי הבצק. ולכן מומלץ לעמוד על המשמרת.
בתיה
הבצק מצוין, החלפתי את הקמח הרגיל בקמח schar ללא גלוטן הפיצה יצאה מצוינת מומלץ להחליף את הקמח לחולי צליאק.
חג שבועות שמח
טניה
הבצק מצוין!
רחלי
היי
אפשר לאפות על אבן? תודה
EasyRecipes
היי רחלי,
אפילו מומלץ לאפות את הפיצה על אבן שמוט!
בהצלחה
מולו
ווואוו פשוט יצא מצויין, הכנתי עם האחיינים שלי וזה יצא מאוד מדוייק. תודה
מעוז
סלחו לי על השאלה, אני חדש במקצוע:)
לאפות על אבן זה אומר פשוט לשים אבנים בתנור שלי? ואם כן- איפה אפשר להשיג אבנים מתאימות?
אורן נחום
מתכון מדהים וקל !
הפיצה יוצאת מטורפת , תרגישו חופשי להוסיף כל מה שעולה לכם לראש לרוטב זה יוצא מדהים .
אסף
לכמה "מגשים" זה מספיק?
2 כוסות קמח, נראה שזה כמות למגש אחד.
לפיצה דקה.
EasyRecipes
היי אסף,
צודק, כמות הבצק מספיקה למגש פיצה אחת משפחתית גדולה דקה במיוחד.
בתאבון
מיכל
היי, אני יכולה לעשות לפי המתכון שפה ולא את הפוסט הקודם?
EasyRecipes
היי מיכל,
בהחלט כן! את יכולה להכין את הפיצה לפי מתכון הפיצה בפוסט הזה.
הפוסטים האחרים נועדו לחברים שרוצים להכין רק בצק או מעונינים להכין רק רוטב פיצה.
בהצלחה!
נמרוד
בצק מצוין, הולך טוב עם סוגים שונים של רטבים!
שרון
שלום רב. יש לי את התבנית עם החורים. האם הכמויות מתאימות לפיצה דקה אחת? האם תבנית תנור? מעוניינת רק בפיצה דקה. תודה
EasyRecipes
היי שרון,
הכמות מספיקה לפיצה דקה אחת. זה תלוי כמה את מרדדת את הבצק.
במידה ונשאר לך קצת בצק את יכולה לרדד אותו דק מאוד, לפזר גבינה צהובה, להוסיף מה שמתחשק, לגלגל ולהכניס לתנור יחד עם תבנית הפיצה.
קולט בוטנר
שלום,
מה לעשות אם הכנתי את הבצק בבוקר אבל אני רוצה להשתמש בו רק בערב?
EasyRecipes
אפשר להכניס למקרר עם ניילון נצמד.
בהצלחה
טלי
הי, מה מידת הכוס המתאימה ? האם אפשרי בכוס בחד פעמי ?
EasyRecipes
היי טלי,
כוס חד פעמית קטנה יותר מכוס מדידה רגילה.
המידות הם :
קמח לבן –
1כף – 10 גרם
1 כוס – 140 גרם
קמח מלא
1 כף – 8 גרם
1 כוס – 125 גרם
בהצלחה