פנקייק הוא סוג של לביבה בצקית בדרך כלל מתוקה. זמן ההכנה של פנקייק בסיסי הוא מאוד קצר וברוב המקרים תהליך הכנת הפנקייק הוא קל מאוד, פנקייק הוא מאכל בינלאומי, תרבויות רבות בעולם מתענגות על פנקייק והמתכונים יכולים להשתנות אך המרכיבים העיקריים יישארו כמעט תמיד ביצים, קמח וחלב.
הכנת הבלילה לפנקייק מתחלקת לשניים. יש להפריד בין המצרכים היבשים למצרכים הנוזליים. לוקחים קערה גדולה ומוסיפים קמח מנופה, סוכר, מלח, ואבקת אפיה ומערבבים היטב. בצלחת עמוקה מערבבים את החלב והביצים. בעזרת מרית בוחשים את החומרים יחד. אין צורך לערבב היטב, ההפך הוא הנכון, ככל שתערבבו יותר ישתחרר עמילן מהקמח והפנקייק יהיה צמיגי. בחשו את החומרים יחד עד שאין גושים ולא יותר.
הפרדת הנוזלים מהמוצקים היבשים
ערבוב החומרים היבשים עם הנוזלים
את הפנקייק מטגנים במחבת עם מעט מאוד שמן, את השמן אנו מורחים במחבת בזהירות בעזרת נייר ניגוב. אנחנו משתמשים במחבת ייעודית לפנקייק אך כל מחבת טפלון תתאים.
אפיית הפנקייק חייבת להיות מתוזמנת היטב, פנקייק נשרף מהר מאוד ולכן יש להקפיד על תיזמון נכון. את בלילת הפנקייק המוכנה אנחנו יוצקים למחבת החמה על להבה בינונית נמוכה בעזרת מצקת. כ 3/4 מצקת ליחידה אחת. מזיזים את המחבת מצד לצד בתנועה מעגלית כדי לשטח את יחידת הפנקייק במחבת. לאחר מספר שניות אתם תראו בועות אוויר קטנות. משלב התפתחות הבועות מודדים 10 שניות וזה הזמן להפוך את הפנקייק. לאחר שהפכתם את הפנקייק מודדים 20 שניות נוספות ומוצאים מהמחבת את הפנקייק המוכן. הזמנים ומדידת הזמן יכולים להשתנות מעט זה פועל יוצא של משתנים כמו חום הלהבה ועובי המחבת שיש ברשותכם. שחקו עם הזמן עד שתגיעו לתוצאה המתאימה.
אני ממליץ לכם מאוד לנסות את מתכון הפנקייק שלנו ומבקש באותה נשימה, שתפו אותנו בהצלחות שלכם או בתקלות וספרו לנו עם אילו תוספות אתם אוהבים את הפנקייק שלכם.

פנקייק אוורירי קל ופשוט להכנה. זה מתכון פנקייק קלאסי מיוחד לכל המשפחה. תוך 25 דקות עם מספר מצומצם של מצרכים גם אתם תכינו פנקייק מנצח.
- 1/4 1 כוסות קמח תופח
- 1 כף אבקת אפייה
- 2 כפות סוכר
- 1/2 כפית מלח
- 1 ביצה
- 1 כוס חלב
- 2 כפות שמן
בקערה עמוקה ערבבו יחד את כל המצרכים היבשים: את הקמח, הסוכר, אבקת האפיה והמלח. רצוי מאוד לנפות את המצרכים.
בקערה נוספת ערבבו היטב ביצה אחת יחד עם החלב והשמן.
הוסיפו את הבלילה הנוזלית לקערה בה נמצאים החומרים היבשים וערבבו היטב עד לקבלת מרקם אחיד.
על להבה בינונית הניחו מחבת טפלון ושמנו אותה לפני בזיקת הבלילה בעזרת נייר ניגוב. יש לשמן את המחבת כל פעם מחדש.
בוזקים בעדינות כ – 3/4 מצקת ובתנועה סיבובית מכסים את פני המחבת בבלילה.
- כ- 10 שניות לאחר היווצרות בועות קטנות במחבת יש להפוך את הפנקייק ולטגן עוד 15 עד 20 שניות.
את הפנקייק המוכנים מניחים אחד על השני בכדי לשמור על הלחות.
- לאחר הכנת הבלילה אפשר לשמור אותה במקרר למשך מספר שעות עד למועד הטיגון.
- אפשר לקשט את הפנקייקס בפירות יער או בפירות טריים.
- אל תשכחו להצטייד בהרבה אבקת סוכר וסירופ מייפל.
ליזי דוד
מתכון מצויין
דנה
מתכון נהדר