פשטידת בטטה עם גבינות זו פשטידה נהדרת! אני חייב לספר לכם איך הגענו למתכון הנפלא והמיוחד הזה, זו באמת פשטידת בטטה קלה להכנה וטעימה להפליא.
בחג השבועות האחרון התארחנו אצל קרובי משפחה רחוקים, מתוך רצון טוב ונימוס שאלנו במה אפשר לעזור, ונאמר לנו מפורשות לא להביא כלום, תביאו את עצמכם עם המון מצב רוח ותבואו רעבים, הכל כבר מוכן אלה היו המילים. זו הפעם הראשונה שאנחנו מתארחים אצלם ולא ידענו למה לצפות, אבל משיחת טלפון מקדימה היה ברור לנו, אנחנו משם לא חוזרים רעבים. אחרי נסיעה של בערך 20 דקות מגיעים למקום, בנין מגורים יחסית חדש בפתח תקוה. לא תיארנו לעצמנו שאת החג הזה אנחנו חוגגים בדירת גג ענקית בפתח תקוה עם נוף שמשקיף על כל אזור המרכז. אנחנו עולים במעלית לקומה השישית, כבר בחדר המדרגות מתחדדים לנו החושים וניחוחות של פשטידות ומאפים אופפים את כל חלל חדר מהדרגות והמעלית. נכנסנו פנימה לסלון ענק, לוחצים ידיים, נשיקות וברכות ועוברים למרפסת הגדולה, נוף מדהים נשקף מכל עבר, אורות ערי המרכז התחיל להאיר את השמים והמראה באמת משהו מיוחד. השולחן היה מדהים ערוך לשלושים סועדים ועמוס בכל טוב, לפחות 6 סוגי פשטידות ,פשטידות עם תרד וגבינות, פשטידות תירס וסלטים מיוחדים והמון דברי מאפה שונים. בשלב הזה היה לנו מאוד ברור, איך אומרים… נפלנו טוב אפילו טוב מאוד.
אני מאוד אוהב פשטידות. הם טעימות ויכולות לשמש כארוחת ערב קלה בתוספת סלט ליד, והעיקר הם מאוד קלות להכנה. בפשטידות אפשר לשלב כמעט הכל ולא חייבים להיצמד בכלל למתכון, רוב סוגי הגבינות והירקות משתלבים נהדר בפשטידה ובדרך כלל הכנת הפשטידה עצמה (ללא זמן האפייה) לא אורך יותר מ 10 דקות.
מתכון אחד מבין כל הפשטידות תפס אותי במיוחד, פשטידת בטטה וגבינות עם תחתית של בצק פריך מעליו פרוסות בטטות מטוגנות עם בצל ורוטב גבינות צף מעל הכל.
אם אתם מתכננים להכין את המתכון הזה, יידעו אותנו! נשמח אם תשאירו תגובה, אתם גם מוזמנים לדרג, אם הכנתם את המנה אל תשכח לתייג תמונה ולשתף ב Facebook או ב Instagram בכדי שכולם יוכלו לראות!

- ½ 1 כוסות קמח רגיל
- 100 גרם חמאה קרה חתוכה לקוביות
- ½ כפית מלח
- 1 ביצה
- 2 כפות מים קרים
- 2 בטטות פרוסות דק במנדולינה
- 1 בצל גדול פרוס לקוביות
- 2 כפות שמן זית לטיגון
- 1/2 כפית מלח
- 1/2 כפית פלפל
- 1 שמנת מתוקה לבישול
- 3 ביצים
- 1/4 כפית מלח
- 1/4 כפית פלפל
- במערבל מזון לערבל קמח וחמאה לתערובת פירורית, להוסיף ביצה וכף אחת של מים.התערובת אמורה להאסף לכדור בצק אחיד, במידת הצורך יש להוסיף כף נוספת של מים, רק אם נראה שהבצק קשה מדי.
- לאחר מספר דקות של לישה להוציא את הבצק ולעטוף את הבצק בניילון נצמד, לקרר במקרר שעתיים מינימום.
- לפרוס בטטה במנדולינה לפרוסות דקות ולטגן במחבת עם כף שמן זית.
- להניח את הבטטה המטוגנת בצלחת בצד ולטגן את הבצל בכף נוספת של שמן זית. לאחר שהבצל הזהיב להוסיף את הבטטה להוסיף מלח ופלפל ולהוריד מהאש להניח לצינון מוחלט.
- לטרוף את הביצים היטב, להוסיף שמנת מתוקה מלח ופלפל.
- לאחר קירור הבצק להוציא מהמקרר ולרדד לעלה בעובי 1 ס"מ, להכניס את עלה הבצק בעזרת המערוך לתבנית פיירקס בגודל 24", מעל הבצק לפזר את תערובת הבטטה והבצל בשכבה אחידה. מעל הכל לשפוך את הרוטב רויאל.
מעל הרוטב אפשר לפזר מעט גבינה צהובה מגורדת או גבינת פרמזן מגורדת הכל בהתאם לטעמכם האישי. לאפות את הפשטידה בתנור שחומם מראש ל- 180 מעלות כחצי שעה או עד שהיא מזהיבה.
לפרוס בטטה במנדולינה לפרוסות דקות ולטגן במחבת עם כף שמן זית. להניח את הבטטה המטוגנת בצלחת בצד ולטגן את הבצל בכף נוספת של שמן זית. לאחר שהבצל הזהיב להוסיף את הבטטה להוסיף מלח ופלפל ולהוריד מהאש להניח לצינון מוחלט.
תמר
אני רוצה לנסות להכין את הפשטידה… היא נראית מעולה.
האם אפשר להכין אותה בלי הבצק בתחתית?
EasyRecipes
הי תמר,
אפשרי להכין את הפשטידה ללא הבצק.
תמי
היי ,
שמים שמנת מתוקה או שמנת לבישול?
EasyRecipes
היי תמי,
שמנת לבישול. המתכון עודכן.