בפוסט הקודם שיתפנו אתכם במתכון מיוחד לבצק פיצה טעים מאוד וקל להכנה, וכמו שהבטחתי לכם אני מצרף לכם מתכון קל לרוטב פיצה איכותי. מי שעדיין לא הספיק לקרוא איך מכינים בצק לפיצה אני ממליץ לו בחום לשדרג את בצק הפיצה שלו ולקרוא את הפוסט: מתכון לבצק פיצה ביתית טעים להפליא וקל להכנה.
אנחנו הולכים קצת אחורה בזמן, טוב אולי קצת הרבה אחורה בזמן. לפני 20 שנה קצת לפני שהתחתנו יצאנו לטיול ספונטני בקפריסין. שכרנו רכב והתחלנו לטייל באי, צברנו המון חוויות מהטיול הזה. לטיול יצאנו שלושה זוגות ופשוט חרשנו את האי לאורכו ולרוחבו. שיוצאים יחד שישה אנשים תמיד בכול זמן נתון יש מישהו שהרעב מציק לו, ומצאנו את עצמנו מחפשים אוכל לפחות 50% מהטיול מה שבהחלט הפך את הטיול לחוויה קולינרית.
באחד הימים בחיפוש אחרי אוכל (כרגיל) נתקלנו בפיצרייה איטלקית קטנה מאוד, שולחן אחד היה ממוקם בתוך הפיצרייה ושני שולחנות נוספים בחוץ ממש על שפת הכביש. למזלנו השולחנות שהיו ממוקמים בחוץ היו פנויים והחלטנו לשבת לאכול במקום. אני לא בדיוק זוכר את כמויות האוכל שהזמנו אבל אני זוכר בברור שהזמנו מספר מגשי פיצה עם כל התוספות האפשריות ופסטה עם רוטב אדום.
הפסטה הייתה "מאלפת" מוכנה בדיוק כמו שכתוב בספרים עם רוטב עגבניות אמיתי וטעים במיוחד. הפיצה שקיבלנו הייתה מטורפת לחלוטין בעלת בצק בעובי בינוני עם רוטב עגבניות משגע ומלא תוספות. היה לנו ברור שבלי מספר טיפים מבעל הפיצרייה אנחנו לא עוזבים את המקום והתחלנו להפעיל את "הקסם הישראלי" ובלי בושה פנינו אל בעל המקום בתקווה לקבל קצת טיפים ואם אפשר את המתכון להכנת רוטב, ולהבין מה הם המרכיבים שהוא משתמש בהם.
לצערנו התברר לנו מהר מאוד שבעל המקום לא דובר אנגלית כלל, הוא מגמגם מעט יוונית וכמובן מדבר שוטפת איטלקית. למרות כל הקשיים ובעזרת רצון יוצא דופן של בעל המקום הבנו מה מסתתר מאחורי הרוטב שמשמש אותו גם לפסטה וגם לפיצה. מאז ועד היום אנחנו משתמשים הרבה ברוטב הזה עם שדרוגים קלים והינה הוא לפניכם. המתכון הסודי.
מתכון לרוטב פיצה ביתית עשיר בטעמים כמו באיטליה עם רסק עגבניות ועגבניות מרוסקות. המתכון פשוט מאוד ובקלות אפשר לשלב אותו בכל אוכל שאתם רוצים להכין עם רוטב עגבניות אדום. אני משלב את הרוטב הזה גם עם פסטה והתוצאה מדהימה ומומלצת.
החומרים הדרושים לרוטב: מספר עגבניות, בצלים, שום, אורגנו טרי ואורגנו יבש אנשובי ותבלינים.
בישול קצר של כל המצרכים לרוטב יחד.
רוטב פיצה מוכן לאחר צמצום.

מתכון רוטב פיצה טעים במיוחד שמתאים גם לפסטה. אפשר להכין את הרוטב מראש ולשמור במקרר. רוטב פיצה ביתית עשיר בטעמים וקל להכנה.
- 5 גבעולים של אורגנו טרי
- 1/4 כפית אורגנו יבש
- 4 כפות שמן זית איכותי
- 2 רצועות של אנשובי
- 4 שיני שום טרי כתוש
- 1/4 כפית פלפל צ'ילי אדום גרוס
- 1 קופסא של עגבניות שלמות מוכנות ללא קליפה.
- 1/2 כפית סוכר
- 1/4 כפית מלח
- 1/4 כפית פלפל שחור
- 1/4 כפית אבקת סודה לשתייה
- מפרידים את העלים של האורגנו הטרי מהגבעולים, קוצצים את האורגנו הטרי דק.
- על להבה בינונית, במחבת מוסיפים את שמן זית ומכניסים פנימה את רצועות האנשובי ובעזרת כף עץ מועכים אותם בעדינות. האנשובי לא יורגש בפיצה אל חשש. האנשובי גם יתמוסס בזמן הטיגון.
- לאחר שהאנשובי התמזג עם השמן מוסיפים את השום הכתוש ומבשלים הכול יחד בערך 50 שניות בכדי לא לגרום לשום להשחים ולהיות מר.
- בשלב הזה או מנמיכים את הלהבה נמוך ככל האפשר ומוסיפים את האורגנו הטרי וממשיכים לבשל עוד חצי דקה. מוסיפים את הצ'ילי הגרוס, מוסיפים את האורגנו היבש וממשיכים לערבב. (אורגנו יבש ואורגנו טרי שונים בטעמים ולכן אנו מגוונים בין השניים).
- לוקחים את העגבניות ומועכים אותם בקערה בעזרת הידיים. את העגבניות מוסיפים למחבת מגבירים את הלהבה ומוסיפים את המלח הסוכר הפלפל וקמצוץ סודה לשתייה ומביאים את הכול לרתיחה ומבשלים כ 30 דקות.
עגבניות מקופסאות שימורים בדרך כלל גורמות לתבשיל להיות חמוץ מעט. במידה ואתם רוצים להפחית את רמת החמיצות אפשרי להוסיף סודה לשתייה. סודה לשתייה מנטרלת חומציות.
כתיבת תגובה