קורה לכם לפעמים שאין ממש חשק להכין ארוחה חמה שצריך לבשל שעות? או שאתם שוכחים להפשיר בשר או עוף ואתם חייבים להכין אוכל תוך דקות? ככל הנראה זו שאלה רטורית, ברור שיש ימים כאלה. ובימים כאלה אנחנו מכינים שקשוקה חריפה בסגנון ישראלי טעימה להפליא ויחסית די פשוטה להכנה.
אין כמעט גבר ישראלי ששירת במילואים ולא אכל שקשוקה חריפה. השקשוקה היא מאכל מסורתי במזרח התיכון ומאוד מקובלת במטבח הישראלי. השקשוקה מורכבת מביצים מבושלות ברוטב עגבניות עם פלפל חריף בצל קצוץ שום ותבלינים. את השקשוקה מגישים בדרך כלל עם לחם לבן או לחם ביתי איכותי , סלטים וחמוצים. אנחנו מכינים את השקשוקה החריפה שלנו בעיקר לארוחת ערב בשילוב של גבינות לבנות וקוטג'. יש לנו שני מתכונים מצוינים לשקשוקה אחד מהם שקשוקה חריפה עם נקניקיות מרגז שנחלוק אתכם היום והשקשוקה השנייה היא שקשוקת תרד מדהימה שעליה אני מבטיח נדבר בפעם הבאה.
המתכון שלפניכם מלווה בתמונות ויאפשר גם למתחילים ביניכם ללמוד איך מכינים שקשוקה חריפה בסיסית. את השקשוקה החריפה שלנו היום שדרגנו מעט והוספנו לה נקניקיות מרגז. הנקניקיות הם רק תוספת למתכון הרגיל של השקשוקה. פשוט מוסיפים את הנקניקיות לפני טיגון הבצל. את הנקניקיות אפשר להשאיר שלמות או לחתוך לפרוסות (עיגולים). הנקניקיות החריפות משדרגות את השקשוקה הבסיסית והופכות אותה לעוקצנית ועסיסית במיוחד.
אני אוהב להכין את המרכיבים לשקשוקה מראש שיהיו בהישג יד. אז יאללה מתחילים. לוקחים את העגבניות וחותכים בצורה גסה, לא גדול מידי ולא קטן אנחנו רוצים שכמה שיותר נוזלים יישארו בעגבנייה. את העגבניות החתוכות מניחים בצלחת עמוקה בצד.
נעבור לחיתוך הגמבה האדומה. את הגמבה האדומה נחתוך לרצועות דקות מאוד, אנחנו מעוניינים שהגמבה תהיה נעימה לאכילה ושהטעמים המתקתקים שלה יתמזגו עם כל המנה.
הפלפל הירוק הוא המרכיב העיקרי שמספק חריפות לשקשוקה. לצורך קבלת שקשוקה חריפה במיוחד אנחנו לא מנקים את התוכן הפנימי של הפלפל החריף ומשאירים את הגרעינים(לשיקולכם). ישנן שתי אפשרויות וגם כאן אתם צריכים לקבל החלטה. האפשרות הראשונה היא לחתוך את הפלפל החריף למספר רצועות שיאפשרו לכם לאחר מכן הוצאת הפלפל החריף מהשקשוקה ללא בעיה ורק הטעם של החריף יישאר. אפשרות נוספת היא לקצוץ את הפלפל החריף קטן מה שיגרום לשקשוקה להיות חריפה מאוד ולא תוכלו להפריד את החריף לאחר מכן. אנחנו אוהבים את האפשרות הראשונה בכדי להתאים את השקשוקה שלנו לילדים ולכן אנחנו חתכים את הפלפל החריף לרצועות ולקראת סוף הבישול אנחנו מוציאים אותם.
את השום והבצל יש לקלף ולקצוץ. את הבצל אנחנו נקצוץ בצורה גסה בדיוק בדומה לעגבניות ואת השום נפרוס לעיגולים דקים.
לאחר שהכנו את המצרכים עוברים לשלב הטיגון. שלב הטיגון יחסית די מהיר ממש דומה לטיגון של מוקפץ ירקות. לשלב הזה נזדקק למחבת וגדולה ועמוקה. המוצר הראשון כמובן יהיה שמן בנדיבות, לאחר מכן נטגן את הנקניקיות עד שהם משחימות ונוציא לקערה קטנה.
במחבת נתחיל בטיגון הירקות, הבצל יהיה ראשון, נטגן אותו עד שהוא מתחיל לקבל גוון זהוב.
מוסיפים את הגמבה וקולים אותה כ- 3 דקות עד שהיא משחימה מעט ומתרככת.
שהגמבה משחימה אפשר להוסיף את הפלפל ולהמשיך לטגן. בעבר ניסינו לטגן את הגמבה והפלפל יחד אבל נוכחנו לדעת שמשום מה הפלפל משחים מהר יותר מהגמבה, ולכן אנו מטגנים כל מוצר בנפרד.
בשלב הזה נוסיף את השום, נטגן אותו מאוד מהר בצד במחבת. זכרו המחבת לוהטטת ולשום יש נטיה להישרף במהירות.
נוסיף את התבלינים העגבניות המרוסקות והרסק, נחזיר את הנקניקיות פנימה, ונכסה את הכל במים. המחבת צריכה להיות כ 20 דקות על אש נמוכה.
לאחר 20 דקות נוסיף את הפלפל השחור והמלח. ונוסיף את הביצים. את הביצים נפתח בכוס או בכלי נפרד ולא ישירות למחבת. הסיבה היא שלפעמים קורה שיש ביצים לא טריות או שבזמן שבירת הביצה נופלות קליפות. אנחנו ממש לא רוצים קליפות בשקשוקה שלנו ובטח לא ביצה לא טרייה שתהרוס את הרוטב החריף שלנו. להוספת הביצים לשקשוקה אנו ניצור גומות קטנות ברוטב האדום בעזרת כף ונמקם את הביצה בגומה. לאחר שהכנסתם את כל הביצים יש לכסות את המכסה ולבשל על להבה בינונית קטנה כ 20 דקות.
בדקו מידי פעם שהשקשוקה לא נדבקת או לא עלינו אף נשרפת וקבעו את הלהבה בהתאם.
אני אישית אוהב מאוד לאכול את השקשוקה החריפה עם לחם לבן. אני מוציא את התוכן ולוקח רק את השפיץ וממלא אותו בשקשוקה. הילדים מעדיפים לאכול את השקשוקה בלחמניה.
שתפו אותנו גם במתכון שלכם לשקשוקה. איך אתם אוהבים את השקשוקה שלכם?

מתכון לשקשוקה חרפה אש בסיגנון ישראלי עם נקניקיות מרגז. אנחנו מכינים את השקשוקה החריפה שלנו בעיקר לארוחת ערב בשילוב של גבינות לבנות וקוטג'.
- 6-8 ביצים
- 1 בצל קטן
- 3 עגבניות גדולות
- 5 נקניקיות מרגז חריפות
- 1 פלפל אדום גמבה
- 2 פלפלים חריפים ירוקים בינוניים
- 4 שיני שום
- 2 כפות רסק עגבניות
- 2 כפות פפריקה אדומה חריפה או מתוקה
- 1 כוס מים
- מלח ופלפל שחור לפי הטעם
- את הירקות יש להכין מראש ולחתוך בצורה גסה.
- על להבה בינונית מטגנים את הנקניקיות במעט שמן עד להשחמה. מוציאים את הנקניקיות מהמחבת ומניחים בצד.
- מטגנים את הבצל עד שהוא הופך לשקוף ומוסיפים את הגמבה וקולים 2 דקות, מוסיפים את הפלפלים, השום והפפריקה האדומה ומערבבים היטב.
- מוסיפים את העגבניות החתוכות את הרסק והמים, מחזירים פנימה את הנקניקיות, ומבשלים הכול על אש נמוכה למשך 20 דקות
- לאחר 20 דקות מוסיפים את הביצים, מוסיפים את המלח והפלפל השחור וממשיכים לבשל הכול יחד עוד 10 דקות.
אפשר את השקשוקה להכין גם ללא נקניקיות חריפות ולהפוך אותה לשקשוקה חריפה חלבית.
כתיבת תגובה