בתקופה האחרונה אני רואה יותר ויותר אנשים קונים רטבים מוכנים. נכון, המגוון היום הוא עצום וחלק גדול מהרטבים מבוסס על חומרים טיבעיים, לפעמים אורגניים ללא צבעי מאכל וחומרים משמרים. עם כל היתרונות שיש ברוטב עגבניות מוכן לדעתי שרוצים להכין פסטה ברוטב עגבניות חבל מאוד להשתמש בו. לאחר שתבינו עד כמה קל ופשוט להכין רוטב עגבניות טרי לפסטה אני מבטיח שגם אתם תחשבו כמוני, מה גם שזה הרבה יותר טעים, עסיסי ותואם לטעמים שאתם אוהבים.
אין כללי ברזל בהכנת רוטב פסטה על בסיס עגבניות אבל יש מספר שילובים שיעצימו את הטעם, ינטרלו את החמיצות, יוסיפו מתיקות ויהפכו את הפסטה לאגדית. לדוגמא, אם תוסיפו פיסת גזר לרוטב בזמן הבישול הוא יספוג את החומציות של העגבניות ויוסיף מתיקות עדינה. בסוף תהליך הבישול אפשר להוציא את הגזר או לטחון אותו יחד עם התערובת בעזרת מעבד מזון ידני קטן.
מנת הפסטה עם רוטב העגבניות שלפניכם מיועדת בעיקר לילדים בררנים שמעדיפים את הרוטב ללא חתיכות של ירקות. בעזרת הוספה של מספר מרכיבים אפשר לשגרג את המנה ובקלות מדהימה להפוך אותה לטירוף של טעמים. את המרכיבים הנוספים לצורך שדרוג המתכון יש לשלב במתינות עד למציאת איזון טוב בין הטעמים ההחמצמצים, המלוחים, החריפים והמתוקים. בלוטות הטעם מיד יבחינו בשילוב נכון של מצרכים והתוצאה תהיה חגיגה של טעמים בפה. המיצרכים שניתן להוסיף למתכון הם: פפריקה, יין אדום, שמן זית, מיורן, אורגנו, מלח ים, תימין, חומץ בלסמי, גזר, חתיכות סלרי קטנות, שום וצ'ילי גרוס.
אם אתם קצת חוששים לשלב בין המרכיבים השונים ועדיין חפצים לשדרג את הרוטב, אפשר להכין את הרוטב המיוחד שמשמש אותנו לצורך הכנת פיצה ביתית בסיגנון איטלקי, את רוטב הפיצה אפשר למצוא בקישור כאן.
בזמן הכנת הרוטב חשוב להקפיד על סמיכות. רוטב עגבניות אמור להישאר יציב על כף עץ. במידה והוספתם למתכון נוזלים כמו יין, מים, או חמץ בלסמי בשלו את הרוטב ללא מכסה מעט יותר זמן עד להצתמצמות וקבלת רוטב סמיך. התהליך לא אורך זמן רב ובדרך כלל תוך מספר דקות אתם תקבלו את התוצאה המתאימה. רצוי בזמן הבישול לעמוד בקרבת מקום ולבדוק את הרוטב לעיתים קרובות.
איך להגיש את הפסטה? פסטה ברוטב עגבניות אפשר להגיש כמנה בפני עצמה יחד עם סלט עגבניות, סלט ירקות עשיר או כתוספת. בשר עוף משתלב נהדר עם פסטה ולכן ההמלצה שלי היא להגיש את הפסטה יחד עם שניצל מטוגן, חזה עוף מבושל ברוטב, כרעיים בתנור או קציצות עוף ברוטב.

- 3 עגבניות בינוניות
- 1 שן שום
- 5 ענפים של טימין
- קופסא של עגבניות מרוסקות עם שום
- קופסה של רסק עגבניות
- ½ כפית פפריקה חריפה
- 1 כף פפריקה מתוקה
- 1 כפית שטוחה של מלח
- ¼ כוס מים
- לבשל את הפסטה בסיר גדול עם מים ומלח.
- יש לחרוץ "צלב" בתחתית העגבניות ולחלוט אותן בסיר קטן עם מים רותחים כ – 5 דקות.
- לאחר מכן יש לסנן את המים ולקלוף את העגבניות ולחתוך לריבועים קטנים.
- במחבת גדולה ועמוקה, יוצקים שמן זית ומטגנים את העגבניות עם שן שום כתושה ועלי הטימין עד למצב עיסה.
- מוסיפים קופסא של עגבניות מרוסקות עם שום, וקופסא של רסק עגבניות, כף פפריקה חריפה, 1/2 כף פפריקה חריפה כפית מלח ורבע כוס מים ומבשלים כ- 10 דקות עד רבע שעה.
- את הפסטה יש לבשל במים על פי הוראות היצרן. לאחר שהפסטה מוכנה להעביר אותה לסיר ריק ולהכניס את רוטב הפסטה פנימה ולערבב הכול יחד.
במידה ואין ברשותכם רסק עגבניות עם שום אפשר להוסיף שן שום נוספת לרוטב ולהשתמש ברסק רגיל.
הפסטה טעימה יותר שהיא נחה יחד עם הרוטב מספר שעות.
את הפסטה אפשר לשדרג על פי ההמלצות בפוסט עצמו.
נעה
כמה גרם עגבניות מרוסקות עם שום
וכמה גרם קופסאת רסק עגבניות ?
תודה מראש נעה
EasyRecipes
הי נועה,
משקל הקופסא שאני משתמש בה הוא 260 גרם (לא תמיד אני משתמש בכול הקופסה תלוי בטעם המבוקש).
רסק עגבניות קטן במשקל של 100 גרם יספיק בהחלט.
בהצלחה