לפעמים כל מה שאנחנו צריכים זה לאכול קציצה טובה!
לאלו מכם שנמנים עם אוהדי הקציצות הטבעוניות ונמצא במרדף תמידי אחרי מתכונים, אני ממליץ לנסות מתכון קציצות עדשים צמחוני הכולל טוויסט אישי קטן. קציצות עדשים כתומות הם סופר טעימות ומשתלבות נהדר עם כל סלט, עם מבחר מטבלים או כל תוספת אחרת.
עדשים כתומות עשירות מאוד בחלבון וחומצה פולית הם מכילות ספונינים המפחיתים את הסיכון לחלות בסרטן. בעדשים כתומות ישנם סיבים תזונתיים מסיסים המפחיתים כולסטרול וסוכר. עדשים גם מכילים ברזל, אשלגן, מגנזיום, ויטמין B ואבץ.
בגלל כל התכונות הטובות של העדשים, קציצות עדשים נחשבות לבריאות במיוחד. אם אתם רוצים לקחת את קציצות העדשים ולהפוך אותם למזון בריא במיוחד, הימנעו מטיגון, את הקציצות שלפניכם אופים בתנור. כן תתפלאו אלה הם קציצות עדשים אפויות.
המתכון טבעוני אך לא נטול גלוטן.
מה עוד אפשר לומר על הקציצות שעוד לא אמרנו:
פריכות במיוחד
טעימות להפליא
משתלבות נהדר בכל ארוחה
בריאות ומזינות

קציצות עדשים כתומות בריאות וטעימות בטרוף, מנה טבעוניות נהדרת וקלה להכנה. קציצות עדשים אפויות בתנור זו ארוחה מזינה במיוחד. לפעמים כל מה שאנחנו צריכים זה לאכול קציצה טובה.
- 1 ספל עדשים כתומות
- 1 בצל מגורד גס
- 1 גזר גדול מגורד גס
- 6 פרחי כרובית גדולים
- 3 כפות פרורי לחם
- 1/2 צרור פטרוזיליה קצוצה
- 3/4 כפית מלח
- 1 כפית פפריקה אדומה
- 1 כפית כמון
- ½ כפית פלפל שחור
- ½ כפית כורכום
- 2 כפות שמן לטיגון הבצל והגזר
- להניח את העדשים בתוך מסננת ולשטוף היטב, עד שהמים נקיים.
- למלא סיר בינוני במים עד לכיסוי העדשים ולבשל היטב עד לריכוך מלא.
- בסיר קטן נוסף לבשל את הכרובית במים עד לריכוך.
- לסנן את העדשים מהמים העודפים ולהניח בקערה.
- לסנן את הכרובית ולמעוך בעזרת מזלג לחתיכות בינוניות.
- לגרד בפומפיה את הבצל והגזר ולטגן עם 2 כפות שמן זית במחבת עד שהבצל נהיה שקוף והגזר מתרכך מעט.
- את הפטרוזיליה לשטוף ולקצוץ היטב.
- להוסיף את הכרובית, הבצל והגזר לקערת העדשים, להוסיף פרורי לחם פטרוזיליה ואת התבלינים (מלח, פפריקה אדומה, כמון, פלפל שחור, כורכום) ולערבב היטב.
- בשלב זה ניתן לטעום ולתקן טעמים להמליח או לפלפל לפי הטעם.
- לצנן מעט את המסה של הקציצות.
- לרפד תבנית אפיה בנייר אפיה ולשמן מעט עם ספרי שמן, ליצור קציצות בגודל כדור מהתערובת ולשטח.
- לאפות בחום 175 מעלות כחצי שעה או עד הקציצות מזהיבות מלמעלה.
המסה של הקציצה רכה וכך יוצאת גם הקציצה, היא מתפרקת שהיא חמה אבל לאחר הקירור היא מתקשה.
ניתן להחליף את פירורי הלחם בקמח חומוס מה שיצור דבק חזק יותר והקציצה תצא יציבה.
מומלץ להגיש לצד סלט ירקות טרי בליווי יוגורט חמוץ או טחינה.
Shelly
היי, האם אפשר גם כפשטידה?
תודה
EasyRecipes
היי שלי
לא בדקנו אך הרעיון נשמע לא רע בכלל.
לדעתי יש צורך להוסיף 2 ביצים בכדי שיהיה משהו שיחזיק את הכל יחד.
Shelly
אבדוק ואדווח:)
דליה
שלום, מה זה אומר 6 פרחי כרובית? יש אצלי שקית מיני כרובית קפואה 600 גרם. כמה לדעתך אצטרך לשים מהשקית? תודה! חג שמח!
EasyRecipes
היי דליה,
200 גרם כרובית תספיק. 1/3 מהכמות הנמצאת בשקית.
ליאת
אין לי כרובית – אפשר להוסיף עוד גזר? כמה?
EasyRecipes
היי ליאת,
אם אין לך כרובית אפשר להוסיף עוד גזר אחד אבל אני ממליץ להוסיף גם 1/4 כוס עדשים כתומות.
קישוא
שלום-האם ניתן להחליף כרובית בקישוא?
EasyRecipes
היי,
לא מומלץ, הקישוא יגיר נוזלים והקציצות יצאו ממש מושי.
ירדן
אפשר לעשות חצי עדשים כתומות וחצי עדשים רגילות? או אפונה?
EasyRecipes
היי ירדן,
אפשר לערבב מספר סוגים של עדשים אבל לא אפונה.