אין מקום לפשרות, התוספת האולטימטיבית לתבשיל עוף פפריקש הוא הנוקרלי האוסטרי. הבצקיות הקטנטנות האלה טעימות להפליא והם מתאימות בול בכול ארוחה ומנה עם רוטב סמיך. נוקרלי טעים מאוד גם ללא תוספת של רוטב אך מקובל מאוד להגיש אותם עם גולש בשר בקר וגולש עוף. נוקרלי או הנוקדלי כפי שחלק קורא לו דומה מאוד לשפצלה הגרמני ומשמש לאותה מטרה כתוספת למאכלים עם הרבה רוטב. הנוקרלי טעים מאוד גם כשחקן ראשי או שאפשר לטגן אותו לאחר ההכנה עם מעט חמאה ופירורי לחם.
אז מה זה נוקרלי ואיך מכינים אותו? נוקרלי זו בעצם פסטה ההונגרית. בלילת הבצק של הנוקרלי מאוד דומה במרקם לבלילה שמכינים עבור פנקייק ההבדל הוא שאת הפנקייק מטגנים ואת הבצק הדליל עבור הנוקרלי אנו מבשלים במים רותחים עם מעט שמן.
הכנת הנוקרלי היא בעצם פשוטה ביותר, הנוקרלי הינו בצק פשוט וקל להכנה, בקערה גדולה מערבבים קמח ביצה מלח מעט שמן ומים, גם כאן לכל עדה יש את המתכון הסודי שלה לדוגמא, סבתא של פזית מכינה נוקרלי (שברומנית נקראים שלישקלך) והיא מוסיפה לנוקרלי שלה מעט סולת ואבקת מרק.
לשיקולכם, כל אחד וטעמו שלו, אנחנו עושים את הנוקרלי שלנו מסורתיים ללא סולת אבל עם מעט אבקת מרק רק בשביל הטעם. רק זכרו, הבלילה צריכה להיות חלקה ודלילה.
לצורך בישול הנוקרלי אנו משתמשים במכשיר שמיועד להכנת נוקרלי, לפני שרכשנו את מכשיר הנוקרלי הכנו את הנוקרלי בעזרת כפית קטנה, אופן ההכנה עם כפית הוא פשוט יחסית, טובלים את הכפית בסיר עם המים הרותחים והשמן, אוספים מעט מן המלית ומניחים בסיר, השמן שבמים עוזר לבצק להיפרד מהכפית ביתר קלות, וכך ברגע שטובלים את הכפית במים היא נותרת נקיה לנוקרלי הבא. הכנו מספר של בצקיות עם כפית לצורך ההדגמה לאלו מכם שאין מכשיר מתאים.
ניתן לעבוד עם שתי כפיות במקביל ולהיעזר בכפית נוספת לשם הורדת הבצק מהכפית, גם כאן תאלצו לטבול את הכפית במים בכדי להרטיב ולשמן אותה מעט. ראיתי בשלנים שמשתמשים בפומפיה גסה, ואף במגש של תבנית פיצה לביצוע המלאכה (לא בדקתי אך זה נראה אפשרי).
בעזרת מכשיר הנוקרלי היעודי המלאכה הרבה יותר קלה, תוך מספר שניות הסיר מתמלא בבצקיות קטנטנות ונוצצות הקורצות מבעד לשמן בסיר ממש כמו יהלומים.
הנוקרלי מוכן כאשר הוא צף מעל פני המים. מוציאים את הנוקרלי המוכנים בעזרת מסננת ידנית לקערה ומזלפים עליהם מעט שמן בכדי שלא ידבקו.

- 2 כוסות קמח
- 1 כף שמן
- 2 ביצים
- 1 כפית מלח
- 1 כפית אבקת מרק
- 3/4 כוס מים
- לקערה גדולה מכניסים את הקמח, מוסיפים מלח אבקת מרק ומערבבים לאיחוד החומרים היבשים, מוסיפים את השמן והביצה ומערבבים מעט בסוף מוסיפים את המים ומערבבים היטב בעזרת מטרפה ידנית עד שאין גושים והבצק במצב סמיך אך לא מאוד (במידת הצורך מוסיפים מים או לחילופין מעט קמח).
- מניחים את הבצק לנוח כעשר דקות.
- בסיר מרתיחים מים עם כפית גדושה של מלח ומעט שמן, לאחר הרתיחה מזלפים פנימה את הנוקרלי.
- הנוקרלי מוכן כאשר הוא צף מעל פני המים.
- מוציאים את הנוקרלי המוכנים בעזרת מסננת ידנית לקערה ומזלפים עליהם מעט שמן בכדי שלא ידבקו.
ליזי אנגל
רק רציתי להגיד לך שלמאכל קוראים ״נוקדלי״ לפי האיש שלי שהונגרית היא שפת אם שלו.ואגב חמותי לימדה אותי לעשות אותם ויש לי אותו מכשיר בדיוק שנקנה באחד הביקורים בבודפשט…
EasyRecipes
ליזי שלום,
לנוקרלי שמות רבים, כל מדינה קוראת למאכל בשם אחר, נוקרלי, נוקדלי, שפצל'ה שלישקלך, אצלנו בבית ההונגרי קראו לבצקניות הקטנות נוקרלי.
ליזי אנגל
או קי לא נלך לרב על דבר כזה.העיקר שזה טעים,כמובן עם רוטב מתאים ויש כאלה הרבה…
יהודית
שלישקלך זה באידיש לא ברומנית. והחשוב שזה טעים אני שמה בבצק טיפה חמאה זה עדין יותר מאשר שמן.
EasyRecipes
היי יהודית,
כפי שאמרת הכי חשוב שזה טעים 🙂
שרית
אמא שלי היתה מברשת עליזה תפוח אדמה דק דק. אם זה המתכון. היא קראה לזה שליסקלך
דנה
עשיתי לפי המתכון, רק עם קמח מלא ושמן זית (פשוט כי הלבן אכזב בדקה ה-90) ויצא נפלא! תודה