סופגניות אשל קלות ומהירות להכנה שתמיד מצליחות בטעם ביתי ומיוחד כמו של סבתא מקמח אסם תופח. מדובר בסופגניות אשל אווריריות שמכינים ב 5 דקות וכל שנותר הוא לפזר אבקת סוכר.
אני הולכת לגלות לכם איך להכין סופגניות אשל ביתיות טעימות במיוחד ב – 5 דקות ובכך להפוך אתכם לכוכבים העולים בחג החנוכה. תנו נשיקה גדולה לדיאטה שלכם וברכו אותה לשלום, כי לאחר שתכינו את המתכון הקל הזה, תפלו למלכודת הדבש של חג חנוכה או ליתר דיוק למלכודת הריבה.
סופגניות אשל של סבתא הן נוסטלגיה מימיי כילדה קטנה, את המתכון שרשום במחברת ישנה – עוד מהזמן שהייתי רווקה, קיבלתי מאמא שלי, שקיבלה מאמא שלה, שהיתה מכינה אותן כל שנה כשהמשפחה היתה מתכנסת להדליק נרות חנוכה.
היום אנחנו מכינים את הסופגניות האלו באותו סגנון כמו של פעם.
הסופגניות, סופר קלות, אוריריות מאוד ומבושמות בניחוח של וניל (סוכר וניל ותמצית וניל שמערבבים יחד הם שילוב מנצח) המתכון לסופגניות האשל שלנו מורכב ממספר מצומצם של מרכיבים שנכנסים לקערה לערבוב יחד. נתחיל תמיד עם המצרכים היבשים: קמח אסם, סוכר וסוכר וניל. נערבב יחד ונוסיף את שאר המצרכים: ביצים, אשל ותמצית וניל. ערבוב אחיד ויש לכם בלילה הומוגנית לסופגניות טעימות שקוצרות מחמאות.
מספר הבהרות לענין הטיגון, בכדי שתשיגו את התוצאות הטובות ביותר, השמן אמור להיות מספיק חם לפני הכנסת הסופגניות, איך בודקים שהשמן חם אתם שואלים? קלי קלות, קחו כף עץ והניחו בתוך השמן החם, אם השמן מספיק חם אמורות להיווצר לכם בועות קטנות סביב כף העץ, אם יש לכם בועות הגעתם ליעד, קחו שתי כפות מלאו האחת בבלילה הכניסו לשמן ועם הכף השניה הורידו את הבלילה בעדינות לתוך השמן החם.
ברגע שהבלילה נגעה בשמן מתחיל סוג של קסם, הסופגניות הקטנטנות משתוללות ומסתובבות בתוך הסיר, מזהיבות ומפיצות בבית ריחות של חג.
תקפידו לטגן אותן מכל צד עד להזהבה. אני מזהירה אתכם, צריך קצת לריב איתן בכדי שיסתובבו ויטגנו משני הצדדים אבל לא להתייאש זה חלק מהכייף.
אם אתם עוקבים אחר הבלוג שלנו בטח שמתם לב שבשבוע האחרון פרסמנו מתכונים במיוחד לחג חנוכה. מאוד רצינו לשתף אתכם במתכונים הקלאסיים המיוחדים שלנו, לאפשר לכם לטעום את הטעמים ולהריח את הריחות. אל תפספסו את מתכון לביבות תפוחי האדמה הקריספי שלנו ושלא תעיזו לא להכין לביבות תירס. שני המתכונים מהירים מאוד, קלים במיוחד להכנה והכי חשוב ילדים מטורפים עליהם.
החלטתם להכין את המתכון? בבקשה ידעו אותנו! השאירו תגובה, כדי שנוכל לראות מה אתם חושבים, עדכנו איך יצא לכם. ואל תשכחו לשתף שכולם יהנו! אתם יותר ממוזמנים לבקר אותנו בעמוד האינסטגרם שלנו בכתובת: easy_recipes_israel ובעמוד הפייסבוק EasyRecipes.
יאללה רוצו לפזר סביבכם ריחות של חג – חנוכה שמח !!!

סופגניות אשל קלות ומהירות להכנה בטעם ביתי ומיוחד כמו של סבתא מקמח אוסם תופח. מדובר בסופגניות אשל אווריריות שמכינים ב 5 דקות.
- 350 גרם קמח אסם תופח (חבילה קטנה)
- 2 קופסאות אשל
- 2 ביצים
- 1/2 כוס סוכר
- 2 שקיות סוכר וניל
- 1 כפית תמצית וניל
להכניס לקערה גדולה את החומרים היבשים,חבילה קמח אסם תופח, סוכר ואת שקיות סוכר הוניל ולערבב קלות, להוסיף אשל, 2 ביצים וכפית תמצית וניל ולערבב היטב לתערובת הומוגנית ללא גושים.
לשפוך לסיר עמוק ליטר וחצי עד 2 ליטר שמן ולחמם על להבה בינונית עד שהשמן חם. את הטמפרטורה הנכונה של השמן בודקים בעזרת כף עץ שמכניסים לתוך הסיר, אם השמן חם מספיק יווצרו בועות סביב כף העץ וזה בדיוק הזמן להתחיל בטיגון.
- כשהשמן חם לוקחים מקערת הבלילה כף, בעזרת כף נוספת מורידים בעדינות לתוך השמן.
- מטגנים משני הצדדים עד שהסופגניה הופכת זהובה.
יפה
שלום, אפשר לדעת באיזו טמפרטורה השמן צריך להיות.
EasyRecipes
הי יפה,
הטמפרטורה המומלצת לטיגון הסופגניות היא 180-150 מעלות.
חג חנוכה שמח!!
מיכל
מה זה אשל? האם זו גבינה?
EasyRecipes
היי מיכל,
השם "אשל" אצל תנובה ו"לבן" אצל יטבתה הוא הוא מוצר חלב על בסיס חלב.
עוד על אשל