סלט ביצים הוא סלט מאוד פשוט. סלט ביצים משמש בעיקר כמילוי כריכים ולעיתים קרובות הסלט משמש כתוספת לסלט ירוק. בדרך כלל הסלט מורכב מביצים קשות קצוצות מפוררות, מיונז, נגיעת חרדל מלח ופלפל שחור. ישנם מספר מתכונים נהדרים לסלט ביצים קשות המשלבים מרכיבים נוספים כמו סלרי קצוץ, בצל ירוק, בצל יבש מטוגן, צלפים, עירית ופפריקה אבל לדעתי המתכון הבסיסי הוא הכי פשוט והכי טעים.
סלט ביצים הוא סלט נפוץ מאוד במטבח היהודי. כילד, תמיד בארוחת שבת, כתוספת על השולחן הייתה קערה של סלט ביצים שהוכנה על ידי אבא שלי. המתכון שלו הוא מתכון בסיסי ופשוט והתוצאה נהדרת, סלט ביצים בעל טעמים עדינים של ביצים קשות מעורבבות יחד עם מיונז איכותי בעל מרקם קטיפתי. ההבדל היחיד במתכון של אבא הוא בסוג המלח, אבא היה משתמש במלח ים ולא במלח שולחן רגיל. אני מחייך לעצמי שאני מכין את אותו סלט היום לילדים שלי.
המרכיב הכי חשוב בסלט שלנו הוא הביצים הקשות. הכנת הביצים הקשות לסלט קלה מאוד, כל מה שצריך הוא להרתיח את הביצים בסיר עם מים. הדרך הנכונה היא למלא סיר עם מים להכניס פנימה את הביצים ולהמתין עד שהמים רותחים, לאחר שהמים רותחים יש למדוד זמן, מודדים 10 דקות ומורידים את הסיר מהלהבה (ביצה הופכת לקשה לאחר 8-10 דקות מהרתיחה). בבישול ממושך יותר לא יגרום נזק אך צבע החלמון יהפוך בהדרגה מצבע צהוב כתמתם לאפור.
ישר לאחר הבישול מומלץ לצנן את הביצים מתחת לזרם מים קרים למשך מספר שניות, פעולה זו מקלה מאוד על הורדת הקליפה ביתר קלות.
סלט ביצים נהוג להגיש קר, זו מנה ראשונה נהדרת! אם בחרתם להגיש את הסלט כמילוי כריך אז מומלץ לשלב בכריך פרוסות מלפפון, פרוסות עגבניה, או חמוצים כמו מלפפון חמוץ וגמבה חמוצה.

- 6-7 ביצים
- 2 כפות מיונז איכותי
- ¼ כפית מלח
- 1/8 כפית פלפל שחור
- מלאו סיר בינוני במים הכניסו את הביצים והניחו אותו על הגז לרתיחה. מרגע הרתיחה מומלץ לקחת זמן, הביצים יהפכו לקשות תוך 10 דקות מזמן הרתיחה.
- הסירו את הסיר מהלהבה הניחו אותו בכיור ופתחו את זרם המים הקרים בכדי לצנן את הביצים. המתינו מספר שניות עד שאתם בטוחים שהביצים נמצאות בטמפרטורה שאפשר להחזיק אותם ביד ולקלף אותם.
- קלפו את הביצים והניחו אותם בצד להתקרר לגמרי.
- את קיצוץ הביצים אפשר לבצע בשני דרכים. מצאנו שהדרך הכי קלה היא להעביר את הביצים דרך פומפיה גסה אך אפשר בהחלט למעוך אותם בעזרת מזלג או לקצוץ דק לגודל הרצוי בעזרת סכין. את הביצים הקצוצות יש להכניס לתוך קערה גדולה היכולה להכיל את כמות הביצים.
- הוסיפו לביצים 2 כפות גדושות של מיונז, את המלח והפלפל וערבבו היטב עד לקבלת מרקם אחיד.
הפשר להוסיף לסלט מרכיבים נוספים כמו סלרי קצוץ, בצל ירוק, בצל יבש מטוגן, צלפים, עירית ופפריקה
תומר
איזה כיף
תודה רבה לך, בלוג יפה