סלט זה תמיד רעיון טוב, לארוחת צהריים, ארוחת ערב ובעיקר לאירוח. אבל תודו, סלט פשוט לפעמים יכול להיות די משעמם, בעיקר אם כבר הכנתם אותו מספר פעמים. בדיוק מסיבה זו בנינו מתכון כיפי לסלט טעים ובריא במיוחד, זהו סלט חזה עוף עסיסי צרוב במחבת פסים, מוגש עם ירקות ירוקים טריים בשילוב רוטב טחינה ביתי.
הסלט שהרכבנו מצוין לאירועים קטנים, שאתם חושבים להזמין אורחים או סתם שמתחשק לכם משהו טעים. אתם יכולים להכין סלט חזה עוף מראש ואת הרוטב לבזוק מעל ממש לפני ההגשה לשולחן. הכנת הסלט מורכבת ממספר שלבים, פנו לכם קצת זמן.. אני מבטיח לכם שהתוצאה הסופית משתלמת בהחלט.
אחד המרכיבים בסלט שלנו הם פולי סויה, את פולי הסויה אפשר לקנות קפואים קלופים בתפזורת, או אם מתחשק לכם כמוני לעבוד קצת יותר אפשר לקנות אדממה ולהפריד את פולי הסויה מהתרמילים אחד אחד. אדממה, מכיל את הפול עצמו. ושקית אחת של אדממה שפירקנו תספיק לסלט שלנו.
מרכיב חשוב נוסף בסלט הבריא שלנו הוא שעועית ירוקה עדינה, אם לא מצאתם שעועית עדינה טריה זה ממש לא בעיה, אפשר להשתמש בשעועית עדינה קפואה. את השעועית אני חולט במים למשך 3 דקות בלבד ולא יותר, חשוב לשמור על הפריכות של הירקות בסלט.
לאחר שחלטנו את השעועית וסיננו אותה היטב מהמים אפשר להתחיל במלאכת ההקפצה, מדובר בתהליך קצר שמוסיף קצת טעם פראי מעושן למנה שלנו. בלי אף טיפת שמן, נקפיף את פולי הסויה עד שחלק מהם יצרבו ממש מעט (ראו תמונה מצורפת) נכניס פנימה את השעועית הירוקה וקופסאת פטריות טריות שחתכנו לרבעים. ההקפצה אורכת מספר רגעים עד שהפטריות מתחילות לשנות את הגוון שלהם. בשלב הזה מסירים את המחבת מהלהבה ומניחים אותה בצד להתקרר. כל עוד הירוקים מתקררים, קוצצים את החסה לרצועות דקות ומכינים את שאר המצרכים שיהיו בהישג יד לידכם.
צולים את חזה העוף. אני אוהב לצלות את חתיכות החזה ממש לפני ההגשה, הנתחים יוצאים ממש עסיסים שמכינים אותם על מחבת פסים לוהטת. חשוב להקפיד לא לטגן אותם יתר על המידה, בכדי להשאיר את חזה העוף עסיסי ולח בפנים.
לאחר שחזה העוף מוכן פרסו אותו לרצועות וביזקו עליו מעט מלח גס.
הכל מוכן, אפשר להתחיל להרכיב את המנה. הסדר ממש לא משנה. הכניסו לקערה גדולה את כל המצרכים למעט חתיכות העוף ותנו ערבוב קל.
את רצועות העוף הניחו מעל לכל הירקות ומיד לפני ההגשה צקו את הרוטב. אם אתם מגישים את המנה לאורחים הניחו את הרוטב לצד המנה והם יצקו אותו לפני הארוחה.
זה סלט חזה עוף בהחלט יחודי. אני בטוח שממש כמוני, אתם תתאהבו בו כבר מהביס הראשון.
מתכונים נוספים עם חזה עוף שאסור לכם לפספס: חזה עוף בטמפורה עם רוטב צ'ילי חמוץ מתוק שהכנו ממש לא מזמן והפך להיות להיט בבית, המתכון שאנו מכינים כמעט בכל חג, טעים מאוד ונראה מרשים במיוחד חזה עוף ממולא בשר טחון ברוטב אדום חריף, המתכון המיוחד שלנו לילדים (הם ממש אוהבים את המנה הזו)חזה עוף מוקפץ עם נודלס ורוטב עגבניות. ואם אתם רוצים להכין מנה בריאה אני ממליץ לכם להכין ירקות מוקפצים עם רצועות חזה עוף.
החלטתם להכין את המתכון? בבקשה ידעו אותנו! השאירו תגובה, כדי שנוכל לראות מה אתם חושבים, עדכנו איך יצא לכם. ואל תשכחו לשתף שכולם יהנו! אתם יותר ממוזמנים לבקר אותנו בעמוד האינסטגרם שלנו בכתובת: easy_recipes_israel ובעמוד הפייסבוק EasyRecipes.

סלט חזה עוף עם ירקות המשלב שעועית עדינה, פולי סויה, חסה, פטריות, גרעיני חמניה, צנוברים וזרעי פשתן. הסלט הינו סלט זוגי והכמויות הם לשני סועדים. זהו סלט קל הכנה ובהשקעה ממש מינימלית יש לכם ארוחת צהריים מלאה שתחזיק אתכם יום שלם.
- 1/2 ק"ג חזה עוף טרי
- 200 גרם שעועית ירוקה עדינה
- 3/4 כוס פולי סויה (אפשר לפרק חבילה אדממה)
- 5 יחידות עלי חסה
- 1 חבילה פטריות שמפניון טריות 8-10 פטריות טריות גדולות
- 2 כפות גרעיני חמניה קלופים
- 2 כפות צנוברים
- 2 כפות פשתן
- 2 כפות טחינה גולמית ישמש אותנו לתיבול הסלט
- 1/4 כפית פלפל
- 1/2 כפית מלח ישמש אותנו לתיבול חזה העוף
- 1/2 כפית פפריקה אדומה ישמש אותנו לתיבול חזה העוף
- 1/2 לימון סחוט
מלאו סיר גדול עם מים והניחו על הגז עד לרתיחה. הכניסו לסיר כ 200 גרם שעועית ירוקה ל 3 דקות בלבד! השעועית לא צריכה להתבשל לגמרי. לאחר 3 דקות הוציאו את השעועית מהמים והניחו אותה בצד.
אם יש לכם פולי סויה בתפזורת זה מצוין. אם לא השתמשו באדממה. את האדממה קולפים ומוציאים את הפולים. גם את הפולים המוכנים הניחו בצד.
נעבור לצנוברים, בכדי להעצים את טעמם של הצנוברים יש לקלות אותם במחבת חמה ללא שמן 40 שניות תוך כדי ניעור המחבת שלא יקלו יתר על המידה (זהירות לא לשרוף). גם את הצנוברים הניחו בצד.
נכין את החסה, נשטוף, נייבש היטב ונחתוך לרצועות דקות.
נחתוך את הפטריות לרבעים ונניח בצד.
נכין את הטחינה, נערבב יחד 2 כפות טחינה יחד עם 4 כפות מים, מיץ מחצי לימון וכ 1/4 כפית מלח ונניח בצד.
על להבה גבוהה נניח מחבת פסים, נתבל את חזה העוף במעט פפריקה, מלח ופלפל, ובהתאם לסוג המחבת נטגן את אותו משני הצדדים עד שהוא מקבל צבע שחום. טיגון חזה העוף אמור להיות מהיר מאוד, לא להשאיר את החזה במחבת יותר מידי זמן כדי לא ליבש אותו. חיתכו את העוף לרצועות ממש לפני ההגשה.
נתחיל בהקפצה של הירקות, במחבת נונסטיק ללא טיפה של שמן על להבה גבוהה נקפיץ את פולי הסויה עד שהקליפה שלהם תכרך מעט.
נוסיף פנימה את השעועית העדינה והפטריות ונמשיך לנער בעדינות את המחבת עוד 2 דקות על להבה גבוהה ונניח את הכל להתקרר בצד.
קחו קערת סלט גדולה והכניסו פנימה את השעועית הירוקה, את פולי הסויה, הפטריות, יחד עם החסה, הכניסו את הצנוברים הקלויים, גרעיני החמניה וזרעי הפשתן יחד עם שאריות המלח והפלפל. ערבבו את הכל יחד בעזרת כף והניחו מעל את חזה העוף. על הכל מלמעלה ביזקו את הטחינה.
את כל המצרכים מומלץ להכין מראש שיהיו לידכם בהשיג יד.
את חזה העוף מומלץ להכין ממש לפני ההגשה. שישאר עסיסי.
ניתן להכין כל רוטב אחר שאתה אוהבים לפי טעמכם.
טלי
מתכון מצויין, בדיוק מה שצריך, בהצלחה עם הבלוג
מחכה לכל מתכון חדש שיגיע ממך
EasyRecipes
טלי תודה רבה! שמח שאהבת.
חג שמח,