אחת המנות האהובות עלי, סלט עדשים שחורות ובטטה עם פטרוזיליה, בצל סגול מטוגן ומעט מיץ לימון. יש המון מתכונים שמשלבים עדשים שחורות אך הסלט הזה מעולם לא אכזב ואתם תתאהבו בו מיד. סלט עדשים שחורות הוא סלט קל הכנה, הסלט יכול בכיף לשמש אתכם כארוחת צהריים קרה מהסוג שאפשר לקחת לעבודה או לפיקניק, או כסלט המשמש כתוספת לארוחה מלאה.
מתכון סלט עדשים שחורות זה הוא באמת יוצא מהכלל. שילוב הטעמים הנפלאים שיש במנה הזו גורמים לה להיות כזו. טעימה וממכרת לחלוטין.
הכוכב בהצגה המרשימה הזו הם העדשים השחורות. אלה הם עדשים קטנות בצבע שחור המתפארות ביכולת שלהם להישאר שלמות ולשמור על צורתם גם לאחר בישול. ובגלל הסיבה הזו הם משתלבים נהדר בסלטים יותר מאשר במרקים ותבשילים. עדשים שחורות אפשר למצוא בכול חנות מכולת איכותית, מרכולים למזון טבעי וחנויות בריאות.
עדשים הם אחד מהמקורות המעולים המאפשרים לנו להכניס לגוף שלנו חומצה פולית. כוס אחת של עדשים מבושלות מספקות כ 90% מהצריכה המומלצת היומית! חומצה פולית חיונית מאוד לגוף שלנו, זהו ויטמין חשוב מאוד במיוחד לנשים בזמן הריון. חומצה פולית עוזרת ביצור תאי דם אדומים, מסייעת במניעת אנמיה, מחזקת את מבנה העצמות ועוד..
עם המרכיבים במתכון שלפניכם אפשר לשחק על פי בחירתכם. פשוט השתמשו בדימיון הוסיפו צבע וגוונו במרקמים. אנחנו משנים את המרכיבים מידי פעם על פי מצב הרוח והחשק. השתמשו ביכולת הנהדרת של העדשים השחורות לספוג טעמים לטובתכם.
אחסון: עדשים מבושלות יכולות להיות בקירור לאחר בישול כשבוע, תערובת העדשים (סלט מוכן) ישמור על הטעמים כשלושה ימים. מומלץ מאוד להגיש את הסלט בטמפרטורת החדר.

- 1 כוס עדשים שחורות מבושלות
- 2 בטטות בינוניות
- 1 בצל סגול גדול
- 1/4 כפית מלח
- 1/8 כפית פלפל שחור גס
- 1/2 לימון סחוט
- 4 כפות שמן זית
- 1/2 חבילה פטרוזיליה קצוצה
- להרתיח את העדשים בסיר קטן עם מים עד לריכוך.
- לפרוס את הבצל לחצאי עיגולים, לצקת 2 כפות שמן זית למחבת ולטגן את הבצל עד להזהבה.
- לחתוך את הבטטות לקוביות של 1.5 ס"מ ולבשל בסיר קטן עם מים ומלח עד לחצי ריכוך (זהירות, לא לבשל יותר מדי – שהבטטה לא תהפוך לפירה).
- לאחר ריכוך הבטטה לסנן היטב ממים ולצנן מעט.
- לצקת 2 כפות שמן זית למחבת ולהזהיב את קוביות הבטטה .
- השלמת הסלט, בקערה גדולה להניח את העדשים, להוסיף את הבצל המטוגן ואת קוביות הבטטה, להוסיף מלח, פלפל שחור גרוס גס וחצי לימון סחוט.
- לקצוץ חופן פטרוזיליה ולפזר מעל.
- לערבב היטב ולהתענג.
פלפל ומלח הם ענין של טעם – תטעמו, תמליחו ותפלפלו לפי טעמכם.
אותו כנ"ל עם חמיצות הלימון, אם אתם אוהבי חמוץ – תסחטו לימון שלם.
את הסלט ניתן להכין גם עם בצל קצוץ קטן קטן ולהשאירו חי ללא טיגון.
המלצה - ניתן להגיש עם יוגורט קר, או חתיכות גבינה בולגרית.
דורית
האם מודדים כוס עדשים לפני או אחרי הבישול?
EasyRecipes
היי דורית,
את העדשים מודדים לפני הבישול. בהצלחה!