סלט פטריות חם מוקפץ עם עלי תרד! ולחשוב שהכל התחיל עם צרור גדול של עלי תרד וכמות נכבדת של פטריות שמפניון ענקיות. בזמן ההכנות לארוחת החג נשארו לנו במקרר פטריות ועלי תרד, זה מספיק בכדי ליצור מתכון אקראי לסלט פטריות חם. המטרה היתה לנצל את כל הפטריות ועלי התרד כך שלא ישאר לנו כלום במקרר לאחר מכן.
מה שאני אוהב במתכון הזה, שהוא ממש קל ואפשר לשלב אותו בקלות עם כל מאכל ומנה. אפשר להכין אותו מכל סוג של פטריות, פורטבלו וכמובן שמפניון.
זה לא סלט שישמש לכם כמנה עיקרית, אך הוא בהחלט יכול לשמש כמנת פתיחה או כעוד כתוספת על שולחן השבת או שולחן החג.
כל מה שנחוץ בכדי להכין סלט פטריות חם (שאגב אפשר להגיש גם קר) הוא פטריות מכל סוג, עלי תרד טריים, קצת חמאה, שמן זית פלפל שחור ומלח. ניתן להוסיף לסלט יין לבן או רוטב טריאקי מתקתק.
פטריות ועלי תרד גדושים בחומרים מזינים. פטריות מכילות ויטמינים ונוגדי חימצון. בפטריות יש ויטמין D, ויטמין B, אשלגן ועוד.. גם לעלי תרד יש ערך תזונתי גבוהה מאוד. עלי תרד מכילים כמות נכבדת של ויטמין K, חומצה פולית, סיבים תזונתיים ברזל ונוגדי חימצון. מה עוד אפשר לבקש?

- 2 חבילות פטריות שמפניון או 12 פטריות גדולות מכל סוג
- 1 חבילת עלי תרד
- 50 גרם חמאה
- 1/4 כוס שמן זית
- 1/2 כפית מלח ים
- 1/2 כפית פלפל שחור
- 1/4 כוס יין לבן אופציה
- 2 כפות רוטב טריאקי אופציה
- להפריד את עלי התרד מהגבעולים ולשטוף היטב במים צוננים, להסיר את הגבעול של הפטריות ולחתוך אותם לרצועות של 3 מילימטר כל אחת.
- על להבה נמוכה, להמיס 50 גרם חמאה במחבת עמוקה. לאחר שהחמאה נמסה להוסיף ¼ כוס שמן זית.
- להוסיף את הפטריות למחבת ולסגור עם מכסה למשך 2 דקות בכדי לאפשר לפטריות לספוג את כל החמאה והשמן.
- לאחר 2 דקות יש להוסיף את עלי התרד, המלח, הפלפל. אם אתם רוצים אפשר להוסיף ¼ כוס יין לבן ו 2 כפות רוטב טריאקי. ולבשל עוד 2 דקות עד שעלי התרד הופכים רכים.
- את הפטריות החמות ועלי התרד מניחים בכלי הגשה עמוק ומגישים.
אפשר להשתמש בפטריות מכל סוג.
מומלץ להגיש חם אך אין כל בעיה להגיש קר.
דורית
מעולה