אתם מכירים את התחושה הזאת שאתם רוצים להכין משהו וזה לא עוזב אתכם? יש לכם מן זכרון כזה של טעם טוב שמתגלגל על הלשון… שבוער בכם… ואתם פשוט חייבים להכין אותו בהזדמנות הראשונה. אז לי זה קרה השבוע !! החשק הזה "מנקר" אצלי כבר הרבה זמן. בוער בי החשק להכין עוגה בחושה אוורירית וטעימה, בטעם וניל. לפני שנים קיבלתי מתכון כזה לעוגה בחושה, פשוטה להפליא ומאוד קלה להכנה מחברה טובה שעבדה אתי.
את העוגה הזאת הכנתי כבר עשרות פעמים, ותמיד היא קטפה מחמאות בשל טעמה העדין והמרקם האוורירי שלה. אתם מכירים את זה שיש לכם מתכון מנצח?! כזה שגם קל מאוד להכנה וגם טעים להפליא?! אז כזו היא העוגה הזאת. הכי פשוטה, הכי טעימה והכי בסיסית.
ביום שישי האחרון הוזמנו לארוחת שבת אצל אחותי. החלטה ספונטנית של שיחת טלפון קבועה של שישי אחר הצהריים. היתה לנו שעה להתארגן, היה לי ברור שאני לא הולכת בידיים ריקות לארוחת שבת, והחלטתי שזה הזמן להכין את ה"עוגה הזאת" עוגה לבנה בחושה שבוערת בי כבר תקופה.
אחרי מקלחת והתארגנות, נדנוד לילדים שיתלבשו, התפניתי בדקה התשעים להכין את העוגה. חמש דקות עבודה, חמישה מצרכים, קמח, סוכר, וניל, ביצים ושמנת מתוקה, זה הכל, ערבוב מהיר לתבנית (אינגליש קייק) ולתנור, 45 דקות אפיה והיא מוכנה.
ברור לכם שהעוגה היתה הצלחה. העוגה מתאימה לנישנוש בבוקר עם כוס קפה, לאחר ארוחת הצהריים ביום שבת, או סתם שבה לכם להתענג על משהו מתוק בין הארוחות.
מספר טיפים להצלחה באפיית עוגה בחושה:
חום תנור גבוהה יגרום לעוגה שלכם להיסדק – הקפידו על חום תנור בינוני.
מילוי עודף של תבנית האפיה יגרום לגלישת העוגה – הקפידו על השארת 3 ס"מ רווח מסף התבנית.
בכדי שהעוגה לא תשקע במרכז יש לאפות את העוגה לאט ולמשך זמן רצוי – בדרך כלל כחצי שעה עד ¾ שעה.
תמיד רצוי שהביצים יהיו בטמפרטורת החדר.
תמיד רצוי לנפות קמח, סוכר, אבקת אפיה, אבקות קקאו למיניהן, סודה לשתיה וכדומה.
חממו את התנור מראש לפחות 10 דקות טרם הכנסת העוגה.
והכי חשוב – אל תערבבו יתר על המידה – עוגה שמערבבים אותה יותר מדי תצא דחוסה וקשה.
ולסיום, עוד טיפ קטן ואחרון, מומלץ לרפד את תבנית האפיה בנייר אפיה שניגזר למידת התבנית, במיוחד אם אתם אופים בתבנית אינגליש קייק. נכון, משקיעים 2 דקות נוספות, אבל העוגה משתחררת מהתבנית בקלות ונפרסת מדהים וללא מאמץ.
חושקים בעוגות ובמתוקים כאלה שיהפכו את השבת לחג של ממש? אל תפספסו את המתכונים הנהדרים שלנו כמו עוגת בננות ואגוזים חלבית קלה להכנה וטעימה להפליא, עוגת דובדבנים פשוטה אוורירית גבוהה ועסיסית במיוחד והפנקייק הנהדר שלנו פנקייק אוורירי קל הכנה פשוט ללקק את האצבעות.

- 2 ביצים בטמפרטורת החדר
- 1 כוס סוכר
- 1 כוס קמח תופח
- 1 שקית סוכר וניל
- 1 מיכל שמנת מתוקה
- בקערה לנפות קמח, להוסיף סוכר וניל וכוס סוכר רגיל ולערבב קלות. בקערית קטנה לטרוף את הביצים, ולהוסיף שמנת מתוקה. בעזרת מטרפה לערבב נוזלים לחומרים יבשים עד לאחוד.
- זכרו - לא לערבב יותר מדי – ערבוב קל למסה הומוגנית ללא גושים – זה הכל.
- לשמן קלות תבנית אינגליש קייק ולאפות בתנור שחומם מראש בחום של 170 מעלות כחצי שעה או עד שהעוגה מזהיבה ובבדיקה הקיסם יוצא יבש.
- הטמפרטורה וזמן האפיה תלויים מאוד בסוג התנור - יש להקפיד על חום בינוני ולבדוק את העוגה לאחר חצי שעה.
ניתן לפזר אבקת סוכר מעל העוגה לאחר צינון מלא של העוגה.
ניתן להגיש עם כדור גלידה וניל.
ניתן להוסיף לתערובת העוגה קינמון או חתיכות עדינות של תפוחים.
גל
לאפות במצב טורבו או רגיל?
תודה!
EasyRecipes
היי גל,
מצב אפיה רגיל.
ליאת
חייב שמנת מתוקה? ואם אינלי אפשר כוס חלב?
EasyRecipes
הי ליאת,
לצערי כן, חייב שמנת מתוקה. השמנת מוסיפה מרקם ושומן לעוגה.
נעמה
העוגה מעולה! תודה רבה על המתכון
קרן
עוגה מעולה!!!
מאיה
היי, אם אני רוצה פרווה אני יכולה להשתמש בריץ' או בשמנת צמחית?
תודה
EasyRecipes
היי מאיה,
לא הכנתי את העוגה הזו אף פעם עם שמנת צמחית ולכן לצערי אני לא יכול לתת לך תשובה מדוייקת.
אני חושב שכדאי לנסות מה כבר יכול להיות?
תעדכני אותנו איך יצא לך.
בהצלחה
אפרת
עוגה נהדרת! הכנתי אותה בערב קריר וגשום והבית התמלא בריח נעים והטעם פשוט נפלא!
אביטל
שאפו, נתקלתי במתכון לא מעט פעמים וחששתי שהעוגה תהיה לא מספיק טובה בשל פשוטת המרכיבים.
גאונות, הכנתי אתמול והעוגה יצאה פצצה!
סיון
היי,
אם אני רוצה לתבנית 26 מה הכמויות הנדרשות?
יום מקסים
EasyRecipes
היי סיון,
קשה לומר מה הכמויות המדויקות אך אין כל בעיה להכין עם הכמויות במתכון.
העוגה תצא טיפה יותר נמוך.
דרור
היי,
אם אני מקציף מעט את השמנת המתוקה ואז מוסיף לתערובת הביצים, זה תורם לאווריריות העוגה או שזה מיותר?
EasyRecipes
היי דרור,
אין צורך להקציף את השמנת זה לא תורם לכלום.
כל היתרון בעוגה הזו הוא שמכניסם הכל יחד לקערה אחת מערבבים, והופה, יש לך עוגה בחושה נהדרת.
עמרי כץ
שלום לכם,
אם אני מכין את העוגה בעטרות נייר אז ייתכן שצריך לשנות את זמן האפייה או את חום התנור?
EasyRecipes
הי עומרי,
אין צורך לשנות טמפרטורה.
170 מעלות כחצי שעה או עד שהעוגה מזהיבה ובבדיקה הקיסם יוצא יבש.
בהצלחה!
יעלי
העוגה נראית מעולה! לצערי חליתי ואני מתמודדת עם מחלת הסרטן,לא קל,מודה…אך מתעקשת לשמור על הדברים הקטנים שעושים לנו חם ונעים בלב ובבטן,אך הכוחות דלים…ונראה כי אצליח להכין את את העוגה הזו…רק רציתי לדעת,באיזו כוס את מודדת את המצרכים? חד פעמית שקופה? של 150 מ"ל? או אחרת? מקוה שתוכלי לענות לי במהרה,כדי שאוכל להכין לפני הטיפול הבא שאחריו שוב אהיה סמרטוטי..
EasyRecipes
היי יעלי,
רפואה שלמה !!
אנו משתמשים בכוס מדידה ברוב המתכונים שלנו.
למרות זאת, כוס מדידה אחת שווה ל 1.5 כובות חד פעמיות.
בהצלחה
נוגה
לתבנית חד פעמית עגולה, לא צריך שהעוגה תהיה גבוה, צריך להכפיל כמויות או שזו כמות מספיקה?
EasyRecipes
היי נוגה,
זה תלוי מאוד בגודל של התבנית שאת משתמשת בה. אם הבלילה נמצאת בערך ב 1/2 מהגובה בתבנית זה מעולה.
אילנית
העוגה יצאה מושלמת , קירמלתי קוביות תפוח בחמאה עם חצי שקית סוכר וניל וקינמון ולאחר קירור יצקתי לתחתית התבנית ומעלה את הבלילה. יצא פשוט מושששש
תודה
טובה טלקר
היי.
העוגה נישמעת וניראית מעולה,מה הכי מתאים להחליף את שתי הביצים?(אלרגיה).
אשמח לייעוץ.
תודה ויום טוב.
EasyRecipes
היי טובה,
לצערי אני לא יודע מה משמש כתחליף לביצים בעוגות. sorry.