אם אתם אוהבים טחינה אין סיבה שלא תתמוגגו על עוגיות טחינה נהדרות ופשוטות. הטעם קצת שונה וצריך לאהוב טחינה או חלבה. אם אתם רוצים לנסות משהו חדש שהוא לא כמו עוגיות שוקולד או עוגיות חמאה רגילות אז אני ממליץ לכם לנסות את המתכון הזה הוא באמת שונה. זו גם דרך מקורית מאוד, לשכנע את הילדודס לאכול קצת טחינה.
הבצק לעוגיות מאוד פשוט ולא צריך לעבד אותו יותר מידי ואין גם צורך בהתפחה. הצורה והגודל של העוגיות כמעט ולא משתנה גם באפייה, הן כן תופסות קצת גובה בגלל הקמח התופח. צרו מהבצק איזה צורה שאתם רוצים, והניחו בתבנית אפייה, הצורה שיצרתם זו הצורה שתישאר גם לאחר האפייה (קחו בחשבון את הגובה), אגב, גם צבע העוגיות יישאר די דומה לאחר האפייה, אז אל תאפו אותן מעבר לזמן המומלץ, הישארו במעקב צמוד אחר תנור האפייה. את עוגיות הטחינה אתם יכולים לעטר בעזרת מזלג או צבתן, אנחנו מעדיפים להכין את העוגיות בצורה המסורתית עגולות קטנטנות ושטוחות. אפשר לקשט את העוגיות בשקד או חצי שקד או רק לבזוק אבקת סוכר מעל.
עוגיות טחינה בדרך כלל מכינים בידיים. עושים כדורים קטנים ומשטחים אותם. הפעם חרגתנו מהמנהג, את כל הבצק שיטחתנו על השיש ובעזרת כוס קטנה מאוד קרצנו עיגולים. אני חושב שהעוגיות יוצאות הרבה יותר יפה ובעלות מראה שווה.
שחושבים על טחינה מיד צצה מחשבה על אוכל בריא. כשהיינו ילדים תמיד דאגו שנאכל טחינה כי יש בה המון סידן. לפני מספר שבועות חשבנו לקחת את העוגיות ולהפוך אותם לבריאות הרבה יותר ואת הסוכר הרגיל החלפנו בסוכר חום. המתכון לא הצליח ולא היה שווה להעלות אותו לבלוג שלנו וזרקנו את הכול בצער רב. העוגיות קבלו גוון חום וטעמו של הסוכר החום שינה את הטעם של העוגיות המסורתיות שאנחנו כל כך אוהבים.
טיפים קטנים לעוגיות טחינה, העוגיות נסדקות באפיה ככה הם צריכות להיות, לדעתי זה מוסיף להם מראה מיוחד, לא להתרגש מזה, הטעמים המיוחדים מפצים על המראה. לאחר שאתם מוציאים את עוגיות הטחינה מהתנור הם די רכות ועדינות אל תזיזו אותן, הניחו להן להתקרר לפחות 20 דקות. את העוגיות אפשר לאחסן בצנצנת העוגיות שלכם רק לאחר שהם הצטננו באופן מלא.
אתם בקטע טוב של עוגיות? אל תפספסו את המתכונים עוגיות שיבולת שועל ובננה אלה הם עוגיות מדהימות שאנו מכינים מבננות, שיבולת שועל ושוקולד צ'יפס (רק 3 מרכיבים), עוגיות שוקולד צ'יפס רכות מושלמות, והעוגיות הבריאות שלנו עוגיות שיבולת שועל עם סוכר חום פריכות במיוחד.

- 3/4 כוס סוכר
- 175 גרם חמאה רכה
- 3/4 כוס טחינה גולמית
- 1/2 2 כוסות קמח תופח
- 2 כפיות תמצית וניל
- 1 ביצה
- את כל החומרים יש לערבב יחד בקערה גדולה מספר דקות, עד לקבלת מרקם אחיד.
- ללוש את הבצק מעט ולקרוץ ממנו עיגולים קטנים. את העיגולים לשטח ולהניח על נייר אפייה בתבנית. הבצק דומה מאוד לפלסטלינה ואפשר לעצב אותו איך שאתם רוצים.
- יש להקפיד על חום האפייה והזמן. החום המומלץ הוא 160 מעלות והעוגיות מוכנות תוך 15 דקות בערך, משך האפייה משתנה מתנור לתנור.
- לאחר סיום האפייה העוגיות רכות ועדיין לא יציבות. יש להניח את תבנית האפייה להתקרר ל - 20 דקות לפחות עד שהעוגיות מתקררות.
חשוב מאוד להקפיד ולעמוד ליד התנור לפחות בשלב הסופי. לעוגיות נטיה להשחים במהירות ואף להישרף.
כתיבת תגובה