עוגיות שיבולת שועל ובננה בריאות ללא סוכר וללא קמח בפחות מ 25 דקות עבודה! אלה הן עוגיות עסיסיות, רכות ונימוחות שאנו מכינים רק משלושה מרכיבים, בננות, שיבולת שועל ושוקולד צ'יפס.
זו הגרסה הקלה והפשוטה של עוגיית שיבולת שועל מסורתית עם תוספת של שבבי שוקולד. אין צורך בקמח, ביצים, או חמאה.. אלה עוגיות מופחתות קלוריות ודלות שומן עוגיות טעימות שמתאימות לשילוב גם בדיאטות מחמירות.
מה עוד אפשר לבקש? שלושה מרכיבים בלבד, בריא ומוכן במהירות הבזק.
אני הכי אוהב בעוגיות האלה את המרקם שלהם. ואם לדייק, אני מעדיף את המרקם של עוגיות שוקולד צ'יפס שמכינים עם שיבולת שועל על המרקם של עוגיות שוקולד צ'יפס שמכינים עם קמח.
המתכון הזה לא יכול להיות יותר פשוט: 3 מרכיבים שמערבבים יחד בקערה אחת ומכניסים לתנור למשך 20 דקות. הטוויסט במתכון הזה הוא שאפשר להשתמש גם בקווקר במקום שיבולת שועל ובעצם כך אני אוהב להכין את העוגיות שלי.
אם אין לכם קווקר הכניסו את שיבולת השועל למעבד מזון (בלנדר) למספר סיבובים קצרים. אין צורך להפוך את שיבולת השועל לקמח מספיקים 3- 4 שניות.
מה אפשר לומר על עוגיות שיבולת השועל האלה?
מהירות וקלות להכנה.
מספר מצומצם של מצרכים.
ניתנות לשדרוג בקלות.
ללא סוכר וללא קמח.
והכי חשוב … מדובר בעוגיות בריאות!
הכי כיף לפתוח את הבוקר עם עוגיה. אין כל בעיה בכלל במיוחד שמדובר במתכון בריא.
אני בטוח שחלק מכם שואל במה אפשר להחליף את שבבי השוקולד ולשנות קצת את הטעם. אז כמובן שאפשרי להחליף את השוקולד במשהו אחר ואפילו לשדרג כתוספת לשוקולד ב: צימוקים, חמוציות, או אגוזי מלך (יש לכם עוד רעיונות נוספים? השאירו אותם בתגובה למטה!)
אם אתם בעניין של קינוחים בריאים וטעימים אני ממליץ לכם לא לפספס עוגת פירות יבשים בחושה קלה מאוד להכנה, ואת חטיף בריאות גרנולה בראוניז פצצת אנרגיה עם אגוזים.
החלטתם להכין את המתכון? בבקשה ידעו אותנו! השאירו תגובה, כדי שנוכל לראות מה אתם חושבים, עדכנו איך יצא לכם. ואל תשכחו לשתף שכולם יהנו! אתם יותר ממוזמנים לבקר אותנו בעמוד האינסטגרם שלנו בכתובת: easy_recipes_israel ובעמוד הפייסבוק EasyRecipes.

עוגיות שיבולת שועל ובננה בפחות מ 25 דקות עבודה! אלה הן עוגיות שיבולת שועל עסיסיות מאוד רכות ונימוחות שאנו מכינים משלושה מרכיבים, בננות, שיבולת שועל ושוקולד צ'יפס מריר. עוגיות בריאות ללא סוכר וללא קמח.
- 2 בננות גדולות רכות ובשלות
- 1 כוס קווקר או שיבולת שועל
- 1/4 כוס שוקולד צ'יפס מריר
מחממים תנור ל 180 מעלות ומכינים כבר בשלב הזה את תבנית האפיה עם נייר האפיה בצד.
לוקחים את שיבולת השועל ומכניסים למעבד מזון ל 3 עד 4 שניות.
מכניסים את כל החומרים לקערה גדולה ומערבבים אותם יחד.
בעזרת כף צרו עוגיות בצורה שמתחשק לכם והניחו אותם על נייר האפיה. אני הכנתי עוגיות עגולות ונעזרתי באצבעות בכדי לעצב את הצורה שלהם. אתם יכולים להכין אותן בכל גודל שמתחשק לכם.
העבירו את תבנית האפיה לתנור למשך 20 דקות או עד לקבלת גוון זהוב.
לאחר 20 דקות הניחו את תבנית האפיה בצד ואפשרו לעוגיות להתקרר
אפרת
אשמח לקבל מתכונים חדשים
לימור
שלום
האם אפשר לוותר על השוקולד? האם יש צורך במשהו אחר במקום?
תודה
EasyRecipes
היי לימור,
אפשרי בהחלט להמיר את השוקולד במה שמתחשק לך.
חמוציות, צימוקים, אגוזים או חתיכות של פירות כמו תפוח עץ לדוגמא.
בר
אם חשקה נפשי בעוגיות האלה עכשיו, אבל אין בננות רכות בבית או בסופר, אפשר להמיר אותן ברסק תפוחים?
אם כן, כמה?
EasyRecipes
לצערי ממש לא, הבלילה לא תהיה יציבה.
דפנה
אני הכנתי את העוגיות האלה כבר כמה פעמים והן ממש טעימות.
אני בדרך כלל, משנה טיפה את המתכון ומוסיפה קורט מלח, כפית שטוחה של אבקת אפיה וקופסה קטנה של רסק תפוחי עץ ללא סוכר.
וכשבא לי מתוק יותר, מוסיפה כף של סירופ מייפל או סירופ אגבה לבלילה.
מור
אפשר להוסיף רק אבקת אפייה בלי שאר המרכיבים שציינת? נשמע מעניין 🙂
EasyRecipes
היי מור,
לצערי לא. אבקת אפיה לא תעבוד בלי קמח (שלא נמצא במתכון).
שירה
איפ ה שומרים את העוגיות? בחוץ או במקרר?
EasyRecipes
היי שירה,
אם נישאר :), שומרים במקרר.
אושרת
נהדרות!! מכורה
סופסופ עוד פתרון כשהבננות רכות מאוד…
במקום השוקולד צ'יפס שמה חמוציות ולפעמים גם מוסיפה אגוזי מלך.
עוגיות
שלום רב,
האם ניתן יהיה להמיר בננה אחת ברכיב חלופי או להסתפק רק באחת ? אולי לרסק תפוחים?
תודה רבה על המענה והמשך ערב נעים