עוגת בננות ואגוזים קלה להכנה וטעימה להפליא מבננות מעוכות במתיקות מעודנת. העוגה משלבת בתוכה אגוזים וצימוקים שחורים. זה אחד המתכונים המועדפים שלנו לעוגת בננות שיוצאת מדהים ואפילו טובה יותר עם בננות בשלות.
זה המתכון המיוחד של אשתי, מתכון לעוגת בננות שהשתבח לאורך השנים ואצלנו הוא ידוע בשמו עוגת בננות פראית. העוגה קיבלה את שמה בגלל המראה הסדוק המהמם שלה, כמו הר געש שצימוקים ואגוזים מנסים בכל הכוח לפרוץ ממנו, לדעתי זה מה שהופך את העוגה ליפה ומיוחדת.
אשתי מכינה עוגת בננות ואגוזים בתדירות גבוהה והיא תמיד מתחסלת במהירות! זו עוגה לחה בעלת מרקם משגע מלאת הפתעות, קל מאוד להכין אותה ואין איתה פיספוסים. אנחנו לעולם לא זורקים בננות בשלות יתר על המידה ותמיד מוצאים להם שימוש.
במידה ואין לכם בננות בשלות והבננות שלכם לא כל כך מוכנות ואתם בכל זאת רוצים להכין עוגת בננות, כל שעליכם לעשות הוא לאפות מעט את הבננות, הניחו את הבננות שלמות עם הקליפה על נייר אפיה והכניסו אותם לתנור למשך 15 עד 20 דקות בטמפרטורה של 130 מעלות, לאחר 20 דקות בדקו אם הם התרככו בעזרת מזלג, נסו לנעוץ אותו פנימה, אם המזלג נכנס בקלות הבננות מוכנות ובשלות ואם לא אפשר להשאיר אותן עוד קצת בתנור.
הדרך הארוכה יותר לגרום לבננות שלכם להבשיל אורכת בערך 24 שעות, כל שצריך לעשות זה להכניס את הבננות לתוך שקית ניר יחד עם פירות נוספים ולסגור את השקית היטב. הבננות והפירות מפרישים גז שיגרום להם להבשיל מהר יותר(השתמשו בשקית ניר בלבד ולא בנילון).
אם אתם כבר כאן ומחפשים להכין עוגה בחושה או כל עוגה אחרת אל תפספסו את המתכונים הנהדרים שלנו בקטגורית עוגות ועוגיות.
החלטתם להכין את המתכון? בבקשה ידעו אותנו! השאירו תגובה, כדי שנוכל לראות מה אתם חושבים, עדכנו איך יצא לכם. ואל תשכחו לשתף שכולם יהנו! אתם יותר ממוזמנים לבקר אותנו בעמוד האינסטגרם שלנו בכתובת: easy_recipes_israel ובעמוד הפייסבוק EasyRecipes.

- 3 בננות גדולות בשלות מרוסקות בעזרת מזלג
- 100 גרם חמאה ללא מלח בטמפרטורת החדר
- 3/4 כוס סוכר לבן
- 2 ביצים
- 1/2 1 כוסות קמח
- 3/4 כוס אגוזי מלך קצוצים גס
- 3/4 כוס צימוקים
- 1 כפית סודה לשתיה
- ½ כפית מלח
- 1 כפית תמצית וניל
אפשר להשתמש במערבל ידני או במיקסר מה שנוח לכם. את העוגה אופים בתבנית אינגליש קייק מלבנית.
בקערת מיקסר הוסיפו את החמאה והסוכר ערבבו יחד במהירות בינונית עד לקבלת קרם ללא גושים.
בקערה אחרת יש למעוך 3 בננות גדולות עד לקבלת מרקם הדומה לאוכל של תינוקות.
את הבננות המעוכות הוסיפו לקערת המקסר יחד עם 2 ביצים בטמפרטורת החדר וערבבו הכל יחד עד לקבלת בלילה נוזלית אחידה.
הכניסו פנימה לתוך הקערה את הקמח, המלח, והסודה לשתיה ערבבו יחד שהקמח נטמע בבלילה הוסיפו את תמצית הווניל.
במידה ועד עכשיו השתמשתם במערבל ידני לא נזדקק לו יותר הניחו אותו בצד. אם אתם משתמשים במיקסר חשמלי הכולל בסיס לקערה זה הזמן להסיר את הקערה מהמתקן.
לאחר שהורדתם את הקערה הכניסו פנימה 1/2 כוס צימוקים וכוס אגוזי מלך קצוצים גס ובעזרת מרית ערבבו הכל יחד באופן שווה.
מרחו במעט חמאה את תבנית האפיה. פזרו בתבנית האפיה כ 2 כפות קמח ונערו את התבנית זה ימנע מהעוגה להידבק לתבנית.
בזקו את הבלילה לתבנית האפיה והכניסו לתנור בטמפרטורה של 180 מעלות למשך 55 עד 60 דקות.
מירי
המתכון נראה קל ומבטיח. האם ניתן להמיר את החמאה בשמן? אם כן – מה הכמות?
EasyRecipes
הי מירי,
100 גר' חמאה / מרגרינה = ½ כוס שמן